Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gyengéd szülés- háborítatlan...

Gyengéd szülés- háborítatlan szülés?

Figyelt kérdés
Sziasztok, olyan helyet szeretnék találni, elsősorban Budapesten vagy környékén, ahol gyengéd szülést vállalnak, gátvédelemmel. Nem vágják el a köldökzsinórt, nem törlik le a magzatmázat, nem sürgetik a szülést, emberi a bánásmód. Tudtok ilyen helyet ajánlani, ahol lehetőleg nem kétmillió forint a szülés. Köszi szépen.

2021. febr. 15. 00:08
1 2 3 4
 11/35 anonim ***** válasza:
73%
Mondjuk én a st Imreben sem szülnék. Ott már olyan szinten természetes szülés tálibok, hogy az már veszélyes. Nem kéne mindig valami végletbe esni...
2021. febr. 15. 10:40
 12/35 anonim ***** válasza:
33%

2-es vagyok

Mert szerintem már az a káros, hogy ennyire a szülés megtervezése körül forog a nők agya. Az egész terhesség alatt kéthetente orvoshoz rohangál mindenki a pozitív tesztről, aztán meg a szülés hirtelen legyen original háborítatlan természetes.

Valójában elég sok múlik a szerencsén hogy kinek hogy alakul a szülése, tök mindegy hogy készülsz, és az orvosi beavatkozások sem azért vannak hogy direkt megerőszakolják a nőket. Érdekes, az utána miért nem idegesít senkit, hogy 3 napig ott kell lenni egy tök idegen helyen csomó más frissen szült nővel, ahelyett hogy osszeszokhatna a család otthon? De az aranyoranyi trutyis osszebujas szerepel a szuelstervben...

Na a lényeg hogy már hiusagi kérdés lett, meg túlgondolt már ez az egész szuleselmeny tema, miközben a lényeg az, hogy egészséges gyerek és egészséges no legyen a végén, és ha ehhez gatmetszes kell, akkor az kell.

2021. febr. 15. 10:55
 13/35 A kérdező kommentje:
12 es nyilván nem fogsz lebeszélni. A saját testemért már nagyon sokszor harcba szálltam orvosokkal, bizonyos szervem már rég nem lenne meg, ha rájuk hallgatok. Így is tudtak azért maradandó karosodást okozni. Rengeteg megalázós élményem is van nőgyógyászoktól, ezeket szeretném megspórolni, és normális emberhez méltó módon szülni, anélkül hogy tárgyként kezelnének.
2021. febr. 15. 11:06
 14/35 anonim ***** válasza:
80%

7-es vagyok. Nem a helyen múlt, hanem az orvoson. Ugyanott történt a horror első is. Akkor is választottam (egy sztárszülészt), de rosszul. Kicsit se voltunk neki fontosak, el is baltázta, mert a szomszéd műtőben a presztízséhez fontosabb eset volt, ezért nálunk későn reagált.

Másodjára beprotezsáltak egy valóban jó orvoshoz, akik végig követte a problémás terhességet, szülés alatt pedig igazi támasz volt (és nem fogadott el egy fillért se).

Nagyon rossz, hogy nem lehet most fogadni.

2021. febr. 15. 11:18
 15/35 anonim ***** válasza:
35%

12 én nem akarlak lebeszélni, sőt ha van pénzed akkor hajrá! Ha lenne pénzem egy percig se gondolkoznek, befizetnem a VIP program császár csomagot.

Nekem elég volt a háborítatlan szülés egyszer... úgy látom túl nagy jelentősége van a szülés körüli felhajtasnak, és a lényeg (egészség!) meg elfelejtodik. Nem véletlenül írom.

2021. febr. 15. 11:23
 16/35 A kérdező kommentje:
Igen ezt látom hogy egyrészt ez egy üzleti fogás is. A honlapra bármit ki lehet írni. Ezért érdekelnének sajat tapasztalatok, igazán emberi és jó orvosok nevei, konkrét jó helyek, akár privátban is. Nem vagyok még terhes és a szabályozas is gyorsan változhat ebben a kapkodásban ami most van. Köszi :)
2021. febr. 15. 11:35
 17/35 anonim ***** válasza:
100%
#15 azt szerintem senki sem vitatja, hogy ha bármi probléma van, akkor nincs gond a beavatkozásokkal. Elvégre ezért szülünk kórházban, orvosi felügyelet mellett, és nem otthon a kecskék mellett a szalmán. De ha mindenki egészséges, és erről meg is tudunk bizonyosodni (modern orvosi felszerelések, ultrahang, ctg, stb, plusz eleve a terhesség is problémamentes volt), akkor pl egy indítás a 41. héten miért szükséges? Nálam benne volt a pakliban, ha nem indul meg magától két nappal a tervezett indítás előtt, de amúgy csak a protokoll miatt kellett volna befeküdnöm, egyébként a gyerek jól volt, én jól voltam, áramlásvizsgálatot végeztek kétnaponta, placenta még 2-es fokon sem volt érett, toxémia nem volt, vérnyomásom szuper, szóval érted. Teljesen felesleges lett volna indítani, ami pedig nagyon sok helyen ugye protokoll x idő után, és ha a test, a baba nem készült még fel a szülésre/születésre, akkor már önmagában ez a sürgetés hozza magával a további beavatkozásokat és potenciális komplikációkat (amikor magától indul be egy szülés, akkor simán van, hogy 20-30 órákat vajúdik a nő, amikor meg indítják, akkor éjszakára berakják a ballont, a gélt, a tudomisénmit, aztán ha reggelig nem történik semmi, akkor meg jön a burokrepesztés meg az oxi, meg a minden, pedig kb 10-12 óra se telt el a kettő között, csoda-e, ha ilyen esetben nem tágul a nő és a stressztől meg a csomó extra külsőleges hormontól már a babának is leesik a szívhangja, amitől meg rohanhat mindenki a császáros szobába? Míg ha esetleg hagytak volna- megfelelő felügyelet mellett, persze-, még pár napot a terhességnek, akkor simán lehet, hogy magától megszületik a pici, könnyen, gyorsan, problémamentesen. Az nyilván mindenkinek sokkal jobb lenne, de ugye a szent protokoll..). Az természetesen más, amikor a vizsgálatok indokolják, vagy szülés közben tűnik fel, hogy valami gond van, de ezért vannak ott az orvosok. De azért az ember arra készül, hogy minden rendben lesz és nem lesz probléma, és az esetek többségében ez így is van, és olyankor meg felesleges bármilyen módon belemókolni a folyamatba, ez engedtessék meg a szülő nőnek, hogy ha teheti, próbálja meg elkerülni az ilyesmit.
2021. febr. 15. 11:39
 18/35 anonim ***** válasza:
100%
12 nem beszélnél ilyen hülyeségeket, ha átélted volna, amit mások. Abban igazad van, hogy szerencse kérdése. De amikor valakit full oxyznak aztán hasba könyökölnek és vakuumoznak ahelyett pl hogy eleve elvittek volna császárra a szerencsétlent a gyerek meg oxigén hiányos állapotban születik emiatt... na.... nagyon nem mindegy hol és hogyan szülsz. Nekem pl alap hogyha megy természetesen, menjen, de ha nem, csaszar. Nem oxi meg vákuum. És ehhez kell egy normális támogató közeg.
2021. febr. 15. 11:45
 19/35 anonim ***** válasza:
100%
18, leírtad az én első szülésem (7-es voltam). :/
2021. febr. 15. 11:48
 20/35 anonim ***** válasza:
52%

12 továbbra sem gondolom hülyeségnek azt amit írtam. Az ezoterikus szulesterv ugyanolyan irrealis, mint amilyen baromság a sok oxival indított szülés. Amit én is visszautasítanek, és csakis császár, de hányan rettegnek a csaszartol, mert az nem szerepel a szüléstervben, és mert nők cseszegetik egymást hogy az szülés-e.

Szóval közös nevezőn vagyunk.

2021. febr. 15. 11:49
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!