Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Gyengéd szülés- háborítatlan...

Gyengéd szülés- háborítatlan szülés?

Figyelt kérdés
Sziasztok, olyan helyet szeretnék találni, elsősorban Budapesten vagy környékén, ahol gyengéd szülést vállalnak, gátvédelemmel. Nem vágják el a köldökzsinórt, nem törlik le a magzatmázat, nem sürgetik a szülést, emberi a bánásmód. Tudtok ilyen helyet ajánlani, ahol lehetőleg nem kétmillió forint a szülés. Köszi szépen.

2021. febr. 15. 00:08
1 2 3 4
 1/35 anonim ***** válasza:
93%
Szerintem erre sehol sincs garancia sajnos. 🙁 főleg most, hogy egy random dokit fogsz ki.
2021. febr. 15. 00:38
 2/35 anonim ***** válasza:
40%
Gondolom első gyerek...
2021. febr. 15. 06:49
 3/35 anonim ***** válasza:
100%

Én a Róbert magánkórházban szültem az említett feltételekkel, nem volt kétmillió a szülés, a terhesgondozást is ott vittük végig az orvossal és a kettő együtt olyan 7-800.000 körül jött ki. A terhesgondozás is és a szülés is az alap csomag volt, nem kellettek nekem extra dolgok, ügyeletben is szültem, és szuper élmény volt. Azóta már emeltek az árakon, de biztos, hogy nincs kétmillió terhesgondozással együtt sem.

Amúgy a Szt Imrét mondják (vagy János? Mindig keverem a kettőt. Valami férfinév, Budán) nagyon szülésbarátnak, ugyanakkor az új törvény miatt ha nem oda tartozol körzetileg, akkor cseszheted, vagy mész magánkórházba, vagy oda, ahova a lakcímed szerint menned kell. Hacsak nem oldják meg valahogy rendkívül bölcs és előrelátó vezetőink ezt a kis apróságot.

2021. febr. 15. 06:51
 4/35 A kérdező kommentje:

Köszi szépen, hármas válaszoló. Lehet magán, csak ne a kétmilliós kategória.

Annyit még hozzátennék a kérdéshez, hogy a honlapon a reklámokat én is el tudom olvasni, igazából tapasztalatok érdekelnének..

2021. febr. 15. 08:35
 5/35 anonim ***** válasza:
100%

#3 nem reklám, nekem tényleg jó szülésélményem volt ügyeletben. De kérdés, mi az igényed, mit vársz el. Nekem annyi volt a kérésem, hogy hagyjon mindenki békén a *csába, és csak akkor nézzenek rám, ha kell vagy baj van. Szóval ennek megfelelően békén voltam hagyva, ott volt a férjem, néha-néha rám nézett a szülésznő, hogy megvagyok-e még, aztán hívta az orvost, amikor már ott tartottunk, hogy szülés van. Nem szóltak bele semmibe, a kötelező vizsgálatokat ugyan elvégezték, ctg meg ilyenek néha voltak, csak úgy ellenőrzésképpen, de nem kaptam oxit, nem kértem, így nem is kaptam fájdalomcsillapítást (amúgy kérhetsz EDA-t is), méhszájvizsgálat csak akkor volt, amikor már fájásokkal bementem, leellenőrizni, hogy mi a helyzet, és egyébként tényleg minden ment a maga medrében. Enni-inni simán tudtam, még biztattak is rá, és a szabad pózválasztás is teljességgel megvalósult a vajúdás alatt is, meg szülésnél is székben szültem, nem háton fekve, kényszertartásban. Nekem ez így tökéletes volt, a következő gyereket is tuti itt fogom szülni. Az ügyeletes orvos az meg aztán pláne szuper volt, odajött, megfogta a gyereket, amikor kipottyant, egyszer megkérdezte, hogy kérek-e gátmetszést, hogy gyorsabban vége legyen, de simán elfogadta, amikor mondtam, hogy köszi, megleszek anélkül is, és aztán csak gyorsan összevarrta azt a kis repedést, ami lett, majd ellenőrizte a placentát oszt' csókolom, már ott se volt. De ha neked ez nem esne jól, akkor érdemes eggyel nagyobb csomagot választani, és akkor választott szülésznővel és orvossal tényleg úgy beszélitek meg a dolgot, ahogy jól esik, szerencsére betartják a megbeszélteket.

A babát amúgy egyből rám tették, meg se nézték kb, amint kijött, már rajtam is volt, a köldökzsinórt a férjem vágta el, miután már nem pulzált, és 2 órán keresztül így dzsuvásan, egy takaró alatt összebújva voltunk a szülőszobán hármasban. Az után vették csak ki a kezemből, de a szülőszobán van csap, ott gyorsan lefürdette a picit a szülésznő, mert az aranyóra alatt jó alaposan kiürült a mekónium a gyerekből, szegény csupa kaki lett, de akkor is csak megmérte és már vissza is adta. 2 éjszakát voltam a kórházban, össz-vissz 10 percre vitték el tőlem ez az idő alatt, amíg a hallásvizsgálatra ment, amúgy végig velem volt. Nekem ezek fontosak voltak, ezért én simán rááldoztam ezt a pénzt, sajnos ahova körzetileg tartozom kórház, ugyan nagyon szuper a szülészete (Honvéd), de ott azért nagyon sok felesleges beavatkozást rutinból megcsinálnak (pl gátmetszés), és ahogy olvasgattam a fb-csoportját a kórháznak, nem annyira a háborítatlan szülést preferálják.

2021. febr. 15. 08:53
 6/35 anonim ***** válasza:

Otthonszülès?

Pètrrfyben szültem, mèg vìrus előtt ès szinte minden megvalòsult a leìrtakbòl.

2021. febr. 15. 09:03
 7/35 anonim ***** válasza:
100%

2, miből gondolod?

Én az első medikalizált, feleslegesen sürgetett és végül emiatt horrorként, rengeteg sérüléssel végződött (baba részéről is) szülésem után kerestem azt, ahol hagyják a maga útján menni a dolgokat, ahol csak tényleg kísérik, nem pedig vezetik a szülést. Találtam ilyet. Ég és föld volt a két "élmény" (de nem az élményért csináltam, hanem az egészséges gyerekért, aki nem szülési sérült).

2021. febr. 15. 09:56
 8/35 anonim ***** válasza:
1- es vagyok. Ha amúgy játszik a magán is, akkor megoldható. 😁
2021. febr. 15. 10:06
 9/35 anonim ***** válasza:
7%
Edes6istenem, 2 millió egy szülésre.. Nekem ingyen is ment 🤷‍♀️😂😂😂😂😂
2021. febr. 15. 10:19
 10/35 A kérdező kommentje:

Nekem ér egy bizonyos összeget, a gyerekem meg a saját testem, hogy ne tegyék tönkre a rossz esetben pszichopata/ jobb esetben csak túlhajszolt állami dokik. Szeretném ár-érték arányban jól megoldani.

5ös válaszolónak: nem neked szántam a második bekezdést, hanem úgy általánosságban, és köszi szépen, hogy megosztottad a tapasztalataidat.:)

7es valaszoló, megírnád, hogy hol sikerült ezt megvalósítani? Köszi :)

Otthonszülés azt hiszem már tilos, de amúgy se érdekelne.

2021. febr. 15. 10:36
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!