Akinek nehéz szülése, hosszú vajúdással, hosszú kitolási szakasszal volt és nem sírt fel a gyermeke lett e a babának a későbbiekben baja belőle?
Szia. Teljesen meg tudlak erteni, bar en ugy ahogy tultettem magam a szulesen es probalok nem visszanezni, hanem elore, mert ha azon a napon kattognek folyamat depibe sodornam magam, amit nem engedhetek most meg magamnak. A fiamra fokuszalok teljesen, mondokazok, tornaztatom itthon,jatszok vele minel tobb inger erje.
En tulhordtam a fiam 5 nappal, amikor elment a viz halvany zoldes volt. Folyamat monitoroztak a szivhangot es mindig jo volt, nem volt indok a csaszarra(ezt allitottak valtig), azt mondtak nem oxigenhianyos bent, csak fejlett a kinti eletre, nincs gond. Nem voltam nyugodt, de biztam a legjobbakban, hisz jo volt a szivhang. Elso babaskent viszonylag rovid, 8 oras vajudas utan oxi adasa nelkul tagultam 9 ujjnyira. A kitolasnal sajnos elakadt a fiam, csak a feje bubja jott ki es csuszkalt be-ki, mint kiderult a koldokzsinor is a nyakan volt 1x. Akkor mar en is bepanikoltam, a dokino sem sokat habozott, mert esett a szivhang, veszelybe kerult, kb utso percben szuletett meg.. nyomta ki belolem, a masik doki meg kihuzta vakummal. Nagyon megviselt es tonustalan volt, sapadt, de egy kis ingerles utan felsirt es a mellkasomra raktak kb 1 percre, majd kozoltek, hogy a fejen a vakum miatt hatul egy odema lett, pup, megfigyelesre elviszik. Inkubatorba raktak, kapott egy kis oxigent(oxigenhianyos lett) es glukozt,aztan vartunk,mig lelohad az odema. Halistennek nem kellett leszivni, felszivodott. Szepen szopizott masnap s azota is. 6 napot voltunk bent, mert ot vegig monitoroztak. Koponya es hasi uh, latas hallas es neurologiai vizsgalat mind jo volt. Nemreg voltunk csipo szuresen es a gyerekorvosnal, nem talaltak elterest. Tegnap volt 2 honapos, mar tartja a fejet, hason is, nagyon szepen fel is huzza magat, par percig birja, aztan elfarad es leengedi a fejet. Mindent csinal, ami elvarhato. Mosolyog, gugyog, forgatja a fejet a hang fele, erdeklodik, nezi a jatekokat stb. Egyedul az aggaszt, hogy sokszor befesziti magat, de baratnom 1 h onapos fia is csinalja, akinek nem volt gond szulesnel szal nem tudom ez gond lesz e. Most kaptunk idezest a rizikos ambulanciara kivizsgalasra. Nagyon bizakodok, de felek en is nem e marad vissza valami. Borzalmas erzes, tudom, de en probalok nem is gondolni a rosszra, ha kell is torna, fejlesztes csak azt sulykolom magamba, hogy megcsinaljuk es minden rendben lesz. Mert muszaj!!! Ha gondolod irj ram, talan konnyebb, ha van egy sorstars...
Hasonlók voltak a dolgok mint neked annyi h nekem a kitolasi szakasz 4 óra volt.
Megkésett mozgásfejlődés, 11 hónapos 2 hete kúszik.
Deveny és tsmt hatására.....
Holnap megyünk neurológiara, majd megirom hogy ott mi volt. Ezenkívül más egyéb szerencsére eddig nincs.
39h 4kilos baba. 22o vajudas 1o kitolas. Szivhang folyamatosan leesett, csoda, hogy nem lett csaszar. Vegig azt hittem meghalunk. Vegul kikonyokoltek belőlem. Megkesett mozgasfejlodese derült ki eddig.
Borzalmas volt olvasni amiket irtal, nagyon sajnalom. Esetleg probalj meg keresni valakit akivel feldolgozhatod a tortenteket.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!