Szülés közben tájékoztatnak h gátmetszést kell csinálni vagy nem?
Figyelt kérdés
Kellene h szóljon mielött vágna vagy elég ha szülés után mondja h vágni kellett?2021. jan. 28. 21:17
21/26 anonim válasza:
15-od volt hangja a vagasnak? Ne csináld.😳 Nekem két császár volt,de ott semmi hang nem volt.
22/26 anonim válasza:
21-es a császárt szikével csinálják és nem feszül a szövet, a gátmetszést ollóval vágják, mikor a gátat domborítja a koponya és feszülnek a szövetek. Attól van a "recsegő" hang.
23/26 anonim válasza:
Aaah kirazott a hideg. Ez borzasztó lehet hallani is. Miért vágják? Én úgy tudtam szikével vágják azt is.
24/26 anonim válasza:
Nekem ollóval csípték el valahogy.
Férjem is a mai napig emlegeti, hogy neki az volt a "mélypontja" a szülésnek, az a hang.
Egy ilyen cisszenő hang volt, vagy nem is tudom megfogalmazni
15#
25/26 anonim válasza:
22-es vagyok, szülésznő. Ez csak laikusok számára olyan borzasztó, mert nincsenek megfelelő anatómiai, élettani és szülészeti ismeretei. A harmadik szülésemnél a gátmetszéskor még Lidocaint tehát érzéstelenítőt sem kaptam, mert lidocain-érzékeny vagyok. De nem aggódtam, mert tudtam, hogy nem fog fájni! Egy jól ütemezett, jókor elvégzett gátvágás nem fáj. Egyszerű oka van ennek. A koponya ki akar férni egy szűk lyukon bentről kifelé. Egyre feszül a hüvelybemenet és a gát és egyre vékonyodik. A végén már olyan vékony a fala, mint egy felfújt lufinak. Ekkor lehet látni, hogy kifér-e a feje a magzatnak vagy rá kell segíteni gátmetszéssel. Ez a terület ebben a pillanatban szinte fehér végtelenségtől és az idegvégződések is el vannak nyomva tehát érzéketlen ez a rész és vértelen. Azért vâgják tompa hegyű ollóval, mert itt a koponya. Ha szikével vágnák azt a (akkor) hártyaszerű szövetrészt félő, hogy belevágnak a koponyába. Tehát sokkal biztonságosabb az olló.
26/26 anonim válasza:
Utolsó értem. Logikus. Köszönöm.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!