Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnak is sírhatnékja támad,...

Másnak is sírhatnékja támad, ha a szülésre gondol ebben a vírusos időszakban?

Figyelt kérdés

Nálunk ez egész kórház át kell szervezve és egyelőre nincs semmiféle hír visszaszervezésről. A mostanában ott szült anyukák (és kórházi ismerős) viszont rettentő körülményekről számolnak be, nincs hely hol szülni, van, akinek a folyosón kellett vajúdnia, apukák nem jöhetnek be, csak amikor már a tolófájások jönnek (ha értesíti egyáltalán őket valaki), a friss császáros anyukák maguknak cipelik le a bőröndöket, még segíteni sem jöhet be senki, 6-8 ember plusz a kisbabák vannak egy kórteremben és két ilyen szobára jut egy fürdő...

Esküszöm, sírhatnékom támad, ha arra gondolok, ilyen körülmények között, magamra hagyva kell majd megszülnöm a első kisbabámat, mert egyékbént sem bírom ezeket a kórházas dolgokat :/

2021. jan. 21. 11:57
1 2 3
 21/30 anonim ***** válasza:
93%

Tudom, nem egészen a kérdésre válaszolok. Szeptemberben 12 napot voltam korházban. Látogatás nem volt, a csomagot minden nap szépen be is hozta a férjem. Igen ám, de a balesetem miatt még ki sem tudtam rakni a holmikat a szatyorbol. (A nővérek kirakták persze. WC, fürdő a folyoson, igazábol mindegy volt, mert az ágyban fekve mosdattak. HAtágyas korterem, az ágyszomszédom borzalmasan horkolt, bármit is csináltunk. Az első napokban inni is csak akkor tudtam, ha odaadták a poharat. Emellett otthon volt az 5, 3 és 1 éves gyerkőc ...

Nyilván nagyon rossz volt, könnyebb lett volna, ha van látogatás, de ki lehetett bírni, nem volt más választás. Ehhez képest 3 nap a szülészeten szerintem semmi.

Könnyű, szép szülést neked, kérdező!

2021. jan. 21. 18:22
 22/30 anonim ***** válasza:
100%

"Látogatás nem volt, de nekem az is tetszett, nyugiban voltunk legalább, nem tört ránk fél rokonság."

Igen, ennek is megvan az előnye. Főleg most a szobatárshoz nem tud nagy létszámú, hangos, sokáig ott maradó rokonság érkezni. Biztos rasszistának tűnök, de tudjuk milyenek...

2021. jan. 21. 18:33
 23/30 anonim ***** válasza:
95%
Én egy hónap múlva szülök, nem tör rám sírógörcs. Néhány nap bent tartózkodásról beszélünk, ki lehet bírni, meg amúgy sincs választásom, nem igaz? :) hogy hányan leszünk egy szobában az közel sem zavar annyira, mint az idegesítő rokonság, így én valahol még örülök is a helyzetnek, amúgy sem vagyok valami kommunikatív, nem szívesen fejezem ki mások előtt az érzelmeimet (már meg is lettem vádolva, hogy biztos nem örülök a terhességemnek), nem hiányzik nekem oda senki, sem az én oldalamról, sem más rokonságából. Véleményem szerint egy kórházban töltött akármennyi nap kellemetlen, a vírus miatt pedig a legtöbb helyen törekednek rá, hogy a szükséges minimumom kívül ne kelljen tovább bent tartózkodni.
2021. jan. 21. 21:55
 24/30 anonim ***** válasza:
63%

Tudtad, hogy mi a helyzet a kórházakban, szóval vállaltad a plusz kényelmetlenséget, amikor úgy döntöttetek, jöhet a gyerek.

Nem most kell problémázni, már nagyon elkéstél vele. Fog összeszorít és kibírod, mert mást nem tehestz.

2021. jan. 22. 17:52
 25/30 anonim ***** válasza:
47%

25

Igy vsn de mennyivel egyszerűbb most itt rinyálni mint gondolkozni

2021. jan. 22. 18:56
 26/30 anonim ***** válasza:
59%
Azért leugatni sem kell a kérdezőt. Lehet évek óta próbálkoztak már babával, de akinek szorít az idő, az sem feltétlenül fogja kivárni mi lesz, elvégre ez a covid dolog eltarthat akármeddig is. 1 évvel ezelőtt még csak hallottunk róla, hogy valami van Vuhanban, nyáron meg szinte alig esett szó róla, holott mi volt tavasszal. Márciusban már párszáz napi fertőzött mellett apokaliptikus hangulat volt, ősszel pedig már bőven mentünk 1000 fölé is, de még mindig csak beszélgetések voltak a korlátozásokról. Ezek alapján logikusan lehetett számítani akár arra is, hogy 21 tavaszára megint minden rendben lesz. De teljesen mindegy, azt gondolom az érzéseihez mindenkinek joga van, én is pár hét múlva szülök, bár én őszintén szólva leszrom, hogy milyen állapotok vannak a kórházakban, még mindig jobb, mintha coviddal fektetnének be, de el tudom fogadni, ha valaki ezen nehezen tér napirendre. Direkt kiosztani, hogy “tudtad mit vállaltál”, hát... ezt akkor lehetne mindnekinek mondani, aki egy percig is panaszkodni merészel, mert végig okádja a terhességét, vagy beteg babája születik. Azért látom, az empátia és a tolerancia sokakból hiányzik.
2021. jan. 22. 19:45
 27/30 anonim ***** válasza:
60%
Persze 27. De akkor is össze kell szednie magát és be kell lássuk ez nem igazi probléma. Igazi probléma az lenne, ha nem fogadnak a kórházak a szülő nőket és az anyjuk segítségével kene szülniük a régi 25%-os anya és vagy baba halandóság mellett. Szerencsére nincsenek ilyen apokaliptikus helyzetek, szóval az, hogy várni kell a wc-re vagy egy messzebbibe elmenni egész egyszerűen nem valós probléma. Egy kórházban amúgy sem lehet aludni. Ha egyedül vagy akkor sem, nem igazán hallottam olyat, hogy valaki hu de kipihente magat a kórházban a napi 2 vizit a folytonos joves-menes közben. Nyilván mindig lehetne jobb a helyzet, de ez most tényleg csak hiszti.
2021. jan. 22. 21:56
 28/30 anonim ***** válasza:

Én decemberben szültem igazolt covid fertőzéssel. A terhesség utolsó 2 hetében nyertem meg, így vizsgálatokra sem mehettem, karanténból vitt a mentő szülni. Mi is terveztünk apás szülést, nem pont így álmodtam meg...

El voltam szeparálva mindenkitől, teljesen kiürített részlegen vajúdtam egyedül egy szobában, persze néha rám néztek. Végül császár lett és mivel a babámat sem vihették el a többi baba közzé, azonnal megkaptam műtét után, mikor még nagyban remegtem a műtét miatt. Nem volt könnyű ott és akkor DE utólag már csak az számít hogy se nekem sem a babának nem lett baja, minden más mellékes!!

Kitartást!

2021. jan. 23. 22:24
 29/30 anonim ***** válasza:

26

Ilyen alpári stílust senki nem használt mint te!

2021. jan. 24. 01:16
 30/30 anonim ***** válasza:
Fejtsd ki kérlek, hogy hol, melyik mondatomban voltam alpári. Köszönöm!
2021. jan. 24. 07:04
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!