Másnak is sírhatnékja támad, ha a szülésre gondol ebben a vírusos időszakban?
Nálunk ez egész kórház át kell szervezve és egyelőre nincs semmiféle hír visszaszervezésről. A mostanában ott szült anyukák (és kórházi ismerős) viszont rettentő körülményekről számolnak be, nincs hely hol szülni, van, akinek a folyosón kellett vajúdnia, apukák nem jöhetnek be, csak amikor már a tolófájások jönnek (ha értesíti egyáltalán őket valaki), a friss császáros anyukák maguknak cipelik le a bőröndöket, még segíteni sem jöhet be senki, 6-8 ember plusz a kisbabák vannak egy kórteremben és két ilyen szobára jut egy fürdő...
Esküszöm, sírhatnékom támad, ha arra gondolok, ilyen körülmények között, magamra hagyva kell majd megszülnöm a első kisbabámat, mert egyékbént sem bírom ezeket a kórházas dolgokat :/
Tavaly januárban szültem covid előtt de influenza közepén egy átépítés alatt álló szülészeten.
Tény hogy 5-en voltunk egy szobában egy fürdőre, de ez Koránt sem akkora tragédia, mint hiszed. A kórtermek elég nagyok egy kórházban. Nem úgy kell elképzelni, hogy felállni sincs helyed. A legtöbb 5 tagú családban sincs 5 wc és fürdő általában egy vagy nagyon max kettő mégse szokta senki lehugyozni a bokáját. Olyan volt, hogy a folyosói wc-t használtam egyszer mert valaki épp fürdött a mienkben. Hat istenem... Persze nalunk is ha tehetik a 6 ágyas szobakba 3 anyukat tesznek, de mivel az egyik szárny le volt zárva, ezért tavaly minden szobát tele raktak. Mivel influenza volt, senki nem jöhetett ugyanúgy, mint most. Sőt akkor kezdett jönni a covid és be volt szarva az összes nővér, csak akkor jöttek közel, ha muszaj volt. Mi hüvelyi szulesen átesett anyukák segítettünk a csaszarosoknak kipakolni, bepakolni. Egyikük gyereket a hordozoban en vittem le apukának. Teljesen túl lehet élni egy ilyen apokaliptikusnak gondolt dolgot, csak ne hisztizz be előre, mert valószínű nem olyan rossz a helyzet egyébként.
Hát jó hogy nem vezetik be a jövőben hogy maradjon így. Olcsóbb és helytakarékos.
Őszintén? Nekem nem mindegy hogy idegenekkel használok egy mosdót vagy otthon vagyok. Eleve rohadt felesleges ott lenni napokat. Ha lehetne, már másnap hazahuznek a kórházból de nem engedik mert akkor nem fizet annyit a biztosító.
De látom egyeseknek elégtételt okoz hogyha valakire boldogság vár (gyerek születése) akkor szivjon is kicsit.
Amikor a kérdező teherbe esett, akkor már bőven lehetett tudni ezeket a dolgokat az egészségügyről. És most sincs tragédia. Én 32 hetes voltam, mikor tavasszal kitört az egész. Magánorvos ugrott. Néhány hétre a maszek és az sztk-s terhesgondozás is szünetelt itt, ahol élek. Nekem nem volt se 36 heti uh, se kenetvétel. Ügyeletben szültem. 6-an voltunk egy szobában, két ilyen szobára jutott egy fürdő, ahol rossz volt a zuhany. Túléltük. Mindenki. Tovább is kellett maradni, mert rossz volt a gyerek vérképe.
Senki se mondta, hogy ne dugjanak, még ne szüljenek. De ha akkor, amikor terhes lett ez nem zavarta, akkor most se sírjon. Érdekes, a nők 99,99 százaléka kibírja anélkül, hogy itt hisztériazzon, azért mert öten lesznek egy szobában és nem smuzolhat a rokonokkal. Ha pedig ettől ilyen állapotba kerül, akkor az anyaság nem boldogság lesz, hanem sos-sok sírás, és idegeskedés.
Ugyan már ki bírja ki, az összes no meg évek múlva is rinyal a szuleserol, ha nem volt aranyora akkor azért, ha bunkok a csecsemosok akkor azért, ha nem lehet fizetni az orvosnak akkor azert, ha nem szülhet vaginalisan faros magzatot akkor azért...
kivéve persze itt néhány válaszoló, aki a bármit tulel (de azért az uh elmaradását a16-os is felhozza, nekem járvány nélkül se csináltak a 32. után de más országban ennyi sincs) mert ki lehet bírni.
Igen ki lehet, de örülni nem kötelező neki.
Nem is tudtam, hogy van 36. heti uh, de beírták a kiskonyvembe az első nst-n a 38. héten, hogy a járványhelyzet miatt elmaradt.
16-os voltam.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!