Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Másnak is sírhatnékja támad,...

Másnak is sírhatnékja támad, ha a szülésre gondol ebben a vírusos időszakban?

Figyelt kérdés

Nálunk ez egész kórház át kell szervezve és egyelőre nincs semmiféle hír visszaszervezésről. A mostanában ott szült anyukák (és kórházi ismerős) viszont rettentő körülményekről számolnak be, nincs hely hol szülni, van, akinek a folyosón kellett vajúdnia, apukák nem jöhetnek be, csak amikor már a tolófájások jönnek (ha értesíti egyáltalán őket valaki), a friss császáros anyukák maguknak cipelik le a bőröndöket, még segíteni sem jöhet be senki, 6-8 ember plusz a kisbabák vannak egy kórteremben és két ilyen szobára jut egy fürdő...

Esküszöm, sírhatnékom támad, ha arra gondolok, ilyen körülmények között, magamra hagyva kell majd megszülnöm a első kisbabámat, mert egyékbént sem bírom ezeket a kórházas dolgokat :/

2021. jan. 21. 11:57
1 2 3
 11/30 anonim ***** válasza:
74%
Nem tudom, szerintem kisebb gondja is nagyobb annal az egeszsegugynek, hogy nem mehetnek be latogatok es apuka nincs ott a szulesnel. Sot van egy fogadasom: meg orulnek is neki.
2021. jan. 21. 13:05
 12/30 anonim ***** válasza:
69%

Tavaly januárban szültem covid előtt de influenza közepén egy átépítés alatt álló szülészeten.

Tény hogy 5-en voltunk egy szobában egy fürdőre, de ez Koránt sem akkora tragédia, mint hiszed. A kórtermek elég nagyok egy kórházban. Nem úgy kell elképzelni, hogy felállni sincs helyed. A legtöbb 5 tagú családban sincs 5 wc és fürdő általában egy vagy nagyon max kettő mégse szokta senki lehugyozni a bokáját. Olyan volt, hogy a folyosói wc-t használtam egyszer mert valaki épp fürdött a mienkben. Hat istenem... Persze nalunk is ha tehetik a 6 ágyas szobakba 3 anyukat tesznek, de mivel az egyik szárny le volt zárva, ezért tavaly minden szobát tele raktak. Mivel influenza volt, senki nem jöhetett ugyanúgy, mint most. Sőt akkor kezdett jönni a covid és be volt szarva az összes nővér, csak akkor jöttek közel, ha muszaj volt. Mi hüvelyi szulesen átesett anyukák segítettünk a csaszarosoknak kipakolni, bepakolni. Egyikük gyereket a hordozoban en vittem le apukának. Teljesen túl lehet élni egy ilyen apokaliptikusnak gondolt dolgot, csak ne hisztizz be előre, mert valószínű nem olyan rossz a helyzet egyébként.

2021. jan. 21. 13:22
 13/30 anonim ***** válasza:
54%
De emberek, en tényleg nem ertem mit vilagjarvanyoztok. Sima berobbant influenza minden évben ugyanez január vagy februárban. Akkor senki ne dugjon április/májusban? 😂 vicc. Van amikor nem lehet látogatni. En egy hetet voltam amúgy bent, teljesen rendben volt minden. Tényleg nem kell minden szaron hisztizni és kész. Apuka egy csomó kórházban amúgy sem lehet bent vajúdáskor (nem mondom hogy ez jó, sőt, de szinten egy tulelheto történet) A legtobbeket most úgyis haza dobják 2 nap után. Nem kell raparazni. 2 nap semmi.
2021. jan. 21. 13:27
 14/30 anonim ***** válasza:
55%

Hát jó hogy nem vezetik be a jövőben hogy maradjon így. Olcsóbb és helytakarékos.

Őszintén? Nekem nem mindegy hogy idegenekkel használok egy mosdót vagy otthon vagyok. Eleve rohadt felesleges ott lenni napokat. Ha lehetne, már másnap hazahuznek a kórházból de nem engedik mert akkor nem fizet annyit a biztosító.

De látom egyeseknek elégtételt okoz hogyha valakire boldogság vár (gyerek születése) akkor szivjon is kicsit.

2021. jan. 21. 13:48
 15/30 anonim ***** válasza:
63%

Amikor a kérdező teherbe esett, akkor már bőven lehetett tudni ezeket a dolgokat az egészségügyről. És most sincs tragédia. Én 32 hetes voltam, mikor tavasszal kitört az egész. Magánorvos ugrott. Néhány hétre a maszek és az sztk-s terhesgondozás is szünetelt itt, ahol élek. Nekem nem volt se 36 heti uh, se kenetvétel. Ügyeletben szültem. 6-an voltunk egy szobában, két ilyen szobára jutott egy fürdő, ahol rossz volt a zuhany. Túléltük. Mindenki. Tovább is kellett maradni, mert rossz volt a gyerek vérképe.

Senki se mondta, hogy ne dugjanak, még ne szüljenek. De ha akkor, amikor terhes lett ez nem zavarta, akkor most se sírjon. Érdekes, a nők 99,99 százaléka kibírja anélkül, hogy itt hisztériazzon, azért mert öten lesznek egy szobában és nem smuzolhat a rokonokkal. Ha pedig ettől ilyen állapotba kerül, akkor az anyaság nem boldogság lesz, hanem sos-sok sírás, és idegeskedés.

2021. jan. 21. 14:04
 16/30 anonim ***** válasza:
62%

Ugyan már ki bírja ki, az összes no meg évek múlva is rinyal a szuleserol, ha nem volt aranyora akkor azért, ha bunkok a csecsemosok akkor azért, ha nem lehet fizetni az orvosnak akkor azert, ha nem szülhet vaginalisan faros magzatot akkor azért...

kivéve persze itt néhány válaszoló, aki a bármit tulel (de azért az uh elmaradását a16-os is felhozza, nekem járvány nélkül se csináltak a 32. után de más országban ennyi sincs) mert ki lehet bírni.

Igen ki lehet, de örülni nem kötelező neki.

2021. jan. 21. 14:13
 17/30 anonim ***** válasza:
83%

Nem is tudtam, hogy van 36. heti uh, de beírták a kiskonyvembe az első nst-n a 38. héten, hogy a járványhelyzet miatt elmaradt.

16-os voltam.

2021. jan. 21. 14:21
 18/30 anonim ***** válasza:
70%
17 nem kell neki örülni, de a sirogorcs azért nagyon erős túlzás... abban igazad van, hogy nem lesz olyan, hogy valami mindenkinek jó, de ez ellen amúgy se lehet mit tenni jelenleg, plusz azért nem arról van szó hogy a vágóhídra kell menni szülni a félbevágott disznók közé.... a szülészet meg mindig az egyik legjobban működő eü ág ebben a káoszban is. Nem érzem jogosnak a sirankozást, hogy jajj sokan leszünk a szobában mikor azért szűkösek a helyek, mert mások lelegezteton haldokolnak és ezért helyeket kell mindenhol teremteni. Hát biztos ok szívesen lennének 5-en egy wc-re inkább...
2021. jan. 21. 17:29
 19/30 anonim ***** válasza:
76%
18 a lepényt nézik meg a kzs áramlást ott. Mondhatnánk, hogy nem fontos, de ha baj van akkor azért nem mindegy hogy 38 hetesen csaszar vagy nem nézik és 39. heten halott magzat.
2021. jan. 21. 17:31
 20/30 anonim ***** válasza:
97%
Nem tudom mitől beszél a kérdező! Szülésznő vagyok, a mi kórházunk is kovid kórház. Az osztályunk a nyugalom szigete a háborgó tengeren. A nőgyógyászati részleg ment össze egyedül a felére. A kismamákat próbáljuk szétpakolni, hogy minél kevesebben legyenek az egyébként is négy ágyas kórteremben. Nincs látogatás=nyugalom van. Apukák bejöhetnek a szülésre a szülőszobába. Van arany óra, császárkor apuka aranyórázik. Sokkal többet foglalkozunk az anyukák lelki világával, mert a családtól el vannak szakadva. Hazamenerelkor segítünk lecuccolni. Ennyi. Nem tudom máshol hogy van, nálunk így.
2021. jan. 21. 17:47
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!