Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért teszik rá az anyára...

Miért teszik rá az anyára szülés után rögtön a gyereket? Mit veszítene vele az anya meg a baba, ha előtte megfürdetnék a gyereket meg az anya is lezuhanyozna meg rendbe tenné magát, és utána lenne aranyóra?

Figyelt kérdés
2021. jan. 16. 11:53
1 2 3
 21/29 Derjaderja ***** válasza:
32%
Nekem egész más lett az a gyerekem, akinél nem adták meg és akinél megadták. Igaz, a császár miatt ott sajnos órák teltek el, mire tudtam jarni és elhozhattam.
2021. jan. 16. 14:35
 22/29 anonim ***** válasza:
57%

Engem is le lehet pontozni nyugodtan, ha valakinek ez megnyugvást és lelki békét okoz.

De igazán hosszútávon nem oszt, nem szoroz, hogy egyből ráteszik-e az anyára vagy csak később. Biztos van, akinek fontos és legyen ez egy lehetőség, de ha csak ezen múlna a kötődés és más, akkor az én generációm egésze életképtelen vagy sérült lenne, ami nincs így. Arról nem is beszélve, hogy ma is sokszor nincs erre lehetőség az anya állapota miatt. De ezek a gyerekek sem indulnak hátrányból.

2021. jan. 16. 14:35
 23/29 anonim ***** válasza:
90%
Ahol en szultem csaszarral ott megmutattak nekem es kivittek a ferjemhez akirol levetettek a polojat a borkontakt miatt. Meselte hogy vegigporszivozta a szoros mellkasat annyira kereste a cicit 😂 lassan fel honapos a babam es most ertem mar miert fontos az elso kontakt, terhesseg elott de meg a korhazban se ertettem mert nem ereztem meg akkor hogy mennyire vedtelen es inkabb magamra koncentraltam. Egyebkent bababarat korhaz volt odahoztak az elso oraban felorat a cicimre de ott a hatamon fekve nem volt sikeres 24 ora utan viszont mar vegig velem volt :) mashogy gondol az ember ilyesmire kesobb de elso gyereknel szerintem meg ott se annyira egyertelmu.
2021. jan. 16. 15:10
 24/29 anonim ***** válasza:
61%
22: szerintem se szamit hosszutavon, a kutya se emlekszik ea. csak ha mar gyereked van visszagondolva sajnalod hogy milyen rossz erzes lehetett neki ennyi.
2021. jan. 16. 15:12
 25/29 anonim ***** válasza:
41%
Azért mert most ez a divat, alátámasztják néhány ránézésre is láthatóan kamu statisztikával, senki nem tudja azt felmérni, hogy az aranyorátol jobban kötődik-e egy baba. Én 39 éves vagyok, biztos vagyok benne, hogy akkoriban minden újszülöttet megmosdattak mielőtt az anyjára tették, mégsincs kötödési problémánk, sőt mondok durvábbat nem volt apás szülés sem és mégis tulélték az apák valahogy, ma meg már alap, hogy bejön apuka a szülésre.
2021. jan. 16. 15:31
 26/29 anonim ***** válasza:
65%

Persze. Kihordok egy gyereket, vajúdok, megszülöm és addig nem óhajtom látni, amíg szépen le nem zuhanyoztam és őt is megfürdették. Esetleg fodrászt, körmöst ne készítsenek oda rögtön a szülőszobára?

Gondolom nincs gyereked, ha meg igen, akkor szegényke...

2021. jan. 16. 16:22
 27/29 anonim ***** válasza:
65%

Kötődés miatt nagyon fontos

Bár sosem gondolkoztam ezen hogy miért, de rengetegszer eszembe jut a pillanat amikor a mellkasomra tették a kisfiamat, a legédesebb “teher” volt amit valaha a testemen éreztem

Nagyon bánnám ha nem adták volna oda azonnal :)

2021. jan. 20. 11:11
 28/29 anonim ***** válasza:
69%
Nekem csodálatos érzés volt, hogy a síró babám a mellkasomon azonnal megnyugodott ❤️
2021. jan. 22. 20:07
 29/29 anonim válasza:
50%
PGattina mindent leírt nagyon precízül és korrektül, tudományosan, ahogyan annak lennie kell. És ezek így is vannak, ahogyan mondja. A testmeleggel kapcsolatban még eszembe jutott, hogy tök érdekes hogy az anya teste, ha rá van téve a baba, automatikusan melegszik, így melegen tartja a picit is:) Ez a mellette szóló érvek mellett is még annyira szép szerintem. Illetve még a mikrobiom jutott eszembe, amit főként a szülőcsatornában vehet fel a pici, de a születés utáni 1 óra ebben is meghatározó lehet, hiszen az anyára rátérve ugyanúgy felvehet valamilyen bacit.
2021. máj. 31. 00:25
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!