Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért teszik rá az anyára...

Miért teszik rá az anyára szülés után rögtön a gyereket? Mit veszítene vele az anya meg a baba, ha előtte megfürdetnék a gyereket meg az anya is lezuhanyozna meg rendbe tenné magát, és utána lenne aranyóra?

Figyelt kérdés
2021. jan. 16. 11:53
1 2 3
 11/29 anonim ***** válasza:
29%
Egy hét alatt a harmadik kérdés ugyanarról. Minek? Amúgy senkinek semmi baja nem lesz attól, ha nem tesszük rá.
2021. jan. 16. 12:12
 12/29 anonim ***** válasza:
68%
Akkor kérdezzék meg azokat az anyákat erről, akiknek nehezen indult be a tejük, mert elmaradt az első találkozás.... Igenis hormonális és más fontos jelentősége is van a dolognak. Nyilván el lehet intézni a dolgot enélkül is, embere válogatja hogy áll a dologhoz.
2021. jan. 16. 12:13
 13/29 anonim ***** válasza:
88%
Nekem 20 mp után bekapta a cicim. Ugy erzem emiatt is szükség volt rá és nekem is.9 hónapig vártam arra,hogy megérintsem. Azonnal nyúltam felé,ahogy kibújt. De kinek mi
2021. jan. 16. 12:16
 14/29 anonim ***** válasza:
84%
12, semmi bizonyíték arra, ha rátették volna, van tej. Aki elhiszi, hogy ettől függ, ott van baj. Nekem 30 hete született korababám volt, két hétig még se érinthettem, egy tejcsárda voltam a második naptól.
2021. jan. 16. 12:17
 15/29 anonim ***** válasza:
62%
Ha nem undorodsz,megis miert jut egyaltalan ilyen eszedbe? Amint kibujt a kisfiam konnyek kozt nyultam erte, majd fektettem magamra,oleltem, es olyan erzesek fogtak el,mint soha eletemben! Nem birtam volna varni egy percet sem. Ilyen egy normalis embernek meg sem fordul az eszebe,hogy vigyek el elotte,meg szedjem ossze magam... Minek? Szerinted rosszul erinti a gyereket,vagy egyaltalan emlekezni fog arra,hogy az anyam izzadtan,esetleg szetzilaltan szoritott magahoz? Ez csak a te reszedrol problema. Amugy meg nem ugy mukodik az,hogy te szules utan egybol felallsz,meg zuhanyozol kisanyam. Minimum 1, de inkabb 2 orat meg fekudnod kell, mehlepenyt megszulni, stb. Tenyleg nem akarnad a gyereked meg orakig megfogni?
2021. jan. 16. 12:21
 16/29 anonim ***** válasza:
88%

Gondolj bele, megszületik valaki erre a világra, hideg van, túl sok fény, idegen emberek, fájdalom, de hopp valami ismerős, a szívdobogás amit eddig hallott, a meleg ölelés, a hozzábújás ahoz ami/aki eddig a világ volt számára.

Szerintem szívtelenség ezt a komfortot elvenni a babától, csak mert leakar valaki zuhanyozni...

2021. jan. 16. 12:22
 17/29 anonim válasza:
76%
Én csak annyit fűznek hozza, hogy az en babámat 4 naposan furdettem először, és nem volt se koszos, se büdös, se semmi, gyönyörű illatos tiszta, nagyon jó a kis bőrének ha beszivodik a magzatmaz❤️
2021. jan. 16. 12:26
 18/29 anonim ***** válasza:
60%

Én császárral szültem, nem tették rám, nem volt aranyóra.

8 hónapos terhes koromtól folyt a tejem folyamatosan szinte.

Semmi köze a tej beindulásához!!!

2 évig szoptattam igény szerint.

2021. jan. 16. 13:19
 19/29 anonim ***** válasza:
78%

Az aranyóra (tehát a magzat születést követő azonnali ràhelyezése az anyára, igen, ahogy van, csupaszon, magzatmázasan) biológiai és pszichológiai szempontból is fontos. A bőrkontakt során oxitocin szabadul fel az újszülöttben és az anyában, ami egyrészt a korai kötődésben és bevésődésben segít, másrészt elősegíti az újszülött adaptációját a külvilághoz (bőrkontakt, testmeleg, az anya szívverése mind egy kis ismerősség a hirtelen változás közepette), az anya számára pedig segíti a méhlepény távozását (oxitocin-> méhösszehúzódás). Nem utolsósorban a kisbaba szopási ösztöne a születést követő 40 percben a legerősebb, az aranyórás mellretétel pozitív hatással bír a későbbi szoptatásra. Az aranyóra során az anya és a baba együtt pihennek, ismerkednek, s közben "használják" ennek minden testi-lelki előnyét. Nem utolsósorban, ha végiggondolod, sehol a természetben nincs olyan, hogy az újszülöttet születése után közvetlenül elszakítsák az anyjától csutakolás meg méricskélés miatt. A szülés mindkettejük számára "trauma", az aranyóra az azonnali megnyugvás, regeneráció lehetősége.

Kedves kérdező, ha érdekel a téma, kutakodj a neten, számos kísérlet-kutatás foglalkozik az aranyóra testi-lelki előnyeiről, de ismétlem, előnyökről beszélünk, sokaknál úgy is kialakul a kötődés/szoptatás, hogy nincs aranyóra. Csak számukra ez gyakran nehezebb. A babának pedig komplikációmentes szülés esetén élettanilag ez a legjobb.

2021. jan. 16. 13:55
 20/29 anonim ***** válasza:
69%

A 18as választ aki lepontozta, az most irigykedik?

Apás szülés lett császár sajnos, mi sem így terveztük.. Ráadásul én műtét után 4-5 órán keresztül nagyon rosszul voltam (spinális érzéstelenítéstől..). Még egy pillanatra el is ment minden...

De megnyugtatott az a tudat, hogy legalább a férjem megkaphatta a lányunkat. Állítólag abbahagyta a sírást a férjem hangjára :)))

Szóval ez egy fontos momentum, mert megnyugtatja a babát.

De ennyi kb.

Ha kimarad, akkor is normális lesz a gyereked, lesz tejed, minden lesz. Ezen nem múlik semmi.

Én sajnos sokára lettem olyan állapotban, hogy megfoghassam.

De legalább tejem volt. Szóval nem ezen múlik a tejelválasztás. Ezt mondani, terjeszteni félrevezetés, hazugság.

Amin én keresztülmentem császár után, nem is kellett volna, hogy tejem legyen. Főleg nem annyi...

2021. jan. 16. 14:10
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!