Van még olyan kórház nálunk, ahol nincs aranyóra, ill. nem kötelező?
Minden korházban oda adják rögtön a babát nem?
Ha nem akarod(gondolom örökbeadásnál ez fontos), akkor szolnod kell.
Habár én külföldön szültem, de itt ez mindig is így volt. Megszületik a baba, rárkják úgy mázastól az anyára, habár ez max 10 perc(függ a bábának mennyi dolga van közben), aztán úgy koszosan becsomagolják és oda adják. 1 órát várni kell és utánna tolnak a szobába be. Ott meg majd valamikor jön egy növér aki apával együtt elviszi(általábn több órával késöbb) a babát és normál ruhába öltöztetik együtt, megmutatja az apának mi hol van a baba-szoptatós szobában. ìgy apa mutatja meg az anyának késöbb mit hol kell csinálni. A babát ekkor sem mosdatják le, max ha valahol nagyobb darabok vannak rajta, a fején viszont mindent rajta hagynak, az úgy szárad le valamikor.
1!
Mikor az újszülöttet egyből az anya mellkasára teszik kb 1 órára. De van hogy addig se. Viszont erre szükség van a babának és a mamának is.
Hát nekem ezzel az "aranyórával" vágták gallyra az első pár hónapot, de rendesen. Van két felnőtt gyerekem, akikkel soha nem volt semmi gondom, pedig akkor ez még nem volt. A Picivel két és fél órát kínlódtam szülés után a szülőszobán, mert nem volt szabad ágy. Tiszta meconiumos volt a magzatvíz. Négyszer kértem, hogy mossák le, de nem voltak hajlandóak, mert "ez kell a babának". Két napra rá már mentünk is haza. Otthon már első nap olyan szájpenésze lett, hogy nem tudtam etetni, mondták is, hogy emiatt, hiszen cuppogta a kis kezét. Az egyik fülére nem sikerült a hallásvizsgálat. Kétszer mosták ki a fülét egy és másfél hónapos korában. Azt mondták, alvadt véres kaki volt belekövülve. 😫 😥
Szóval a következő gyerekemet ott szülöm, ahol nincs ilyen baromság.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!