Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Van még olyan kórház nálunk,...

Van még olyan kórház nálunk, ahol nincs aranyóra, ill. nem kötelező?

Figyelt kérdés
2020. febr. 5. 07:32
 1/8 anonim ***** válasza:
13%
Mi az az aranyóra?????
2020. febr. 5. 07:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Egy éve, ahol én szültem nem volt. Legalábbis nálam nem, de vkinél igen. Most állítólag változott a dolog és már van.
2020. febr. 5. 07:38
 3/8 anonim ***** válasza:
100%
Az aranyóra nem kötelező. Ha mondjátok, hogy nem éltek vele, akkor ez van.
2020. febr. 5. 07:51
 4/8 anonim ***** válasza:
18%

Minden korházban oda adják rögtön a babát nem?

Ha nem akarod(gondolom örökbeadásnál ez fontos), akkor szolnod kell.

Habár én külföldön szültem, de itt ez mindig is így volt. Megszületik a baba, rárkják úgy mázastól az anyára, habár ez max 10 perc(függ a bábának mennyi dolga van közben), aztán úgy koszosan becsomagolják és oda adják. 1 órát várni kell és utánna tolnak a szobába be. Ott meg majd valamikor jön egy növér aki apával együtt elviszi(általábn több órával késöbb) a babát és normál ruhába öltöztetik együtt, megmutatja az apának mi hol van a baba-szoptatós szobában. ìgy apa mutatja meg az anyának késöbb mit hol kell csinálni. A babát ekkor sem mosdatják le, max ha valahol nagyobb darabok vannak rajta, a fején viszont mindent rajta hagynak, az úgy szárad le valamikor.

2020. febr. 5. 07:51
 5/8 anonim ***** válasza:
84%
Hát, én egyszer sem kaptam meg. Mindhárom gyerek pici volt, meg 2 császáros, és ahogy kibújtak, elrohantak velük inkubátorba. De azért egész jó fejek lettek. :)))
2020. febr. 5. 08:08
 6/8 anonim ***** válasza:
100%

1!

Mikor az újszülöttet egyből az anya mellkasára teszik kb 1 órára. De van hogy addig se. Viszont erre szükség van a babának és a mamának is.

2020. febr. 5. 11:46
 7/8 A kérdező kommentje:

Hát nekem ezzel az "aranyórával" vágták gallyra az első pár hónapot, de rendesen. Van két felnőtt gyerekem, akikkel soha nem volt semmi gondom, pedig akkor ez még nem volt. A Picivel két és fél órát kínlódtam szülés után a szülőszobán, mert nem volt szabad ágy. Tiszta meconiumos volt a magzatvíz. Négyszer kértem, hogy mossák le, de nem voltak hajlandóak, mert "ez kell a babának". Két napra rá már mentünk is haza. Otthon már első nap olyan szájpenésze lett, hogy nem tudtam etetni, mondták is, hogy emiatt, hiszen cuppogta a kis kezét. Az egyik fülére nem sikerült a hallásvizsgálat. Kétszer mosták ki a fülét egy és másfél hónapos korában. Azt mondták, alvadt véres kaki volt belekövülve. 😫 😥

Szóval a következő gyerekemet ott szülöm, ahol nincs ilyen baromság.

2020. ápr. 29. 09:01
 8/8 anonim ***** válasza:
Én úgy tudtam, hogy az aranyóra nem azt jelenti, hogy órákig nem fürdetik le, és látják el a babát, hanem, hogy utána visszakapja az anya, és együtt lehetnek, míg a szülőszobán tartózkodik. Mind a két gyerekemet egy rövid időre a mellkasomra tették, de után vitték el fürdetni, aztán hozták vissza, és lehetett próbálkozni a szopival, meg ismerkedni.
2020. ápr. 29. 09:51

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!