Ha nem választhatok orvost, attól még lehet programcsászárom, ha az első császármetszés volt?
Figyelt kérdés
Az első egy nagyon horrorisztikus vajúdás és több komplikáció miatt sürgősségi császár lett. Orvosommal megbeszéltük, ha még egyszer szülök, programcsászár lesz. Ha viszont addigra nem lehet választott orvosom, attól még az előző szülés lehet ok programcsászárra? (VBAC mániákusok kíméljenek, köszönöm)2021. jan. 13. 17:47
11/20 anonim válasza:
#9re: csak nem Welsben sikerült ezt elkövetni?
12/20 A kérdező kommentje:
Nem, hanem Bécsújhelyen. Mi történt Welsben?
2021. jan. 13. 21:24
13/20 anonim válasza:
#12-re: nem hitték el, hogy erős fájdalmaim vannak. Megpróbáltam a VBAC-et, be is indult a szülés, a kórházban végigvajúdtam a délutánt. Estére abbamaradtak a kontrakciók. Viszont elkezdett fájni kicsit máshogy. Mondtam, hogy nem tudom, mi a gáz, de ez nem úgy fáj, ahogy kéne. Kértem, hogy császarozzanak meg, mert valami nem oké. A ctg nem mutatott kontrakciókat, így 3 centis méhszájjal hazaküldtek! Következő nap délelőtt mentem vissza vizsgálatra, addigra már annyira fájt, hogy nem tudtam kiegyenesedni. Képtelen voltam megemelni a lábam, hogy lépjek. A férjem tolószékkel vitt be a vizsgálatra. Mondtam a Hebamménak, hogy nagy a baj, azonnal menjünk a műtőbe, mert ez nagyon fáj, de nagyon nem úgy, ahogy kéne. Mondtam, hogy ez nem kontrakció, hanem valami más, de nagyon fáj. Közölte a Hebamme, hogy itt nincs kívánságcsászár. Hadovált nekem a természetes szülés szépségéről, de azt már nem fogtam fel mit mond. A ctg persze nem mutatott kontrakciót, ez meggyőzte a Hebammét, hogy nem fájhat, hát nincs összehúzódás. Mondom jó, hülyékkel nem vitatkozom. Kb.1 óra várakozás után bejutottam az orvoshoz, aki végre felfogta mi a problémám. Elkezdett szétnyílni a heg. Kora este a műtőbe is sikerült bejutni. Persze az összenövések miatt nehezen fértek hozzá a babához. Másnap újra fel kellett nyitni belső vérzés miatt. Nekem ebből az egészből annyi fáj, hogy hiába mondtam, hogy ez nem kontrakció, hanem valami más. Azt is mondtam, hogy több apró pukkanást éreztem, mintha a magzatburok pattanna el, de a magzatburok ép maradt. Mégis 2 napba telt, hogy komolyan vegyék, amit mondok.
14/20 anonim válasza:
Fu 13 ezek a külföldi “sikersztorik” nagyon durvák. A sok idióta meg ezt követeli itthonra. En nem vagyok egy atkozodos típus, ezért nem is kívánok senkinek rosszat, de gondolkodhatnanak. 100x inkább egy felesleges csaszar mint egy kenyszerszulesztes. Idióták.
15/20 anonim válasza:
Nagyon durva hogy a sok felpszichologia ezoblabla képes ide juttatni orvosokat... De az is furcsa hogy egyébként nincs nagyobb hangado csoport az elektiv császár jogainak kikovetelesere.
16/20 anonim válasza:
#8: ez nem igaz, az orvosi beavatkozások nem étlapról válogatható tételek, pláne nem tb-s finanszírozás esetén. Max a kezelések elutasítására van jog, de egy babával a hasban még arra sem igen, mert akkor a nő már nem csak magáról dönt. Ha állami finanszírozásban az orvos nem látja indokoltnak a császárt, akkor nem lesz császár. Magánkórházban megcsinálják rendelésre, mert ott a beteg fizet.
Hogy ez jó vagy rossz, az külön vita tárgya lehet.
18/20 anonim válasza:
16 felár ellenében akar lehetne tb-re is. Más eset de amikor a ferjem Ausztriában dolgozott és tukrozest csináltak neki az úgy nézett ki, hogy boditassal full ingyen altatassal meg lett volna valami 30 euró. Ki lehetne ezt találni. A 17 hetes felek meg nem tudom miért akarnak más teste felett dönteni, foglalkozzanak a sajátjukkal. Engem nem érdekel ha valaki a hátsó kertjében akar megszulni, de ne kenyszeritsunk már rá másokat is...
19/20 A kérdező kommentje:
13as,nagyon szörnyű ahogy veled bántak😮 köszönöm, hogy írtatok, kiharcolom a császárt, bárhogy is alakul a helyzet itthon.
Ausztriában nagyon erőltetik a fájdalomcsillapítás mentes természetes szülést, bármi áron, mintha megint a középkorban lennénk.
2021. jan. 14. 13:22
20/20 anonim válasza:
19 en azzal szüleszteném meg az összes nem sztenderd gyereket, aki ezt erőlteti... lehet kétszer is meggondolná. Persze akinek semmi gond nem volt és 3 óra alatt kicsúszott és a 6 hetes kontroll óta makk egészséges az aztan könnyen nyomatja a hülyeséget. Úgy en is elégedett lennék...
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!