Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mit pakoltatok a kórházi...

Mit pakoltatok a kórházi táskátokba, amikor mentetek szülni? Bőv. lent.

Figyelt kérdés

1.Főképp az érdekelne, hogy milyen ruhát/kat vitettek erre a pár napra?

Hálóing, pizsi nadrággal, milyen egyéb fontos dolgot?

(a nadrág nem kényelmetlen szülés után?)

2.Mi hiányzott végül és mi volt fölösleges a csomagból?

Márciusban szülök, de nem vagyok biztos abban, hogy mit kellene csomagolnom.

Minden tapasztalat érdekel!

Köszönöm előre is! :)

2020. dec. 28. 20:52
1 2 3
 11/24 A kérdező kommentje:

Ez igen, köszönöm a részletes válaszokat. Ezek alapján megtudom csinálni a saját kis listám!

Várom a továbbiakat! :)

2020. dec. 28. 22:00
 12/24 anonim ***** válasza:
74%
Hu nekem 3 volt és kellett is:/ összetejeztük meg volt , hogy véres lett véletlenül jó ha van váltó. Nekem mondjuk először a papucsom is(ami mamusz volt) véres lett, úgyhogy csak olyat viszek ami lemosható :D szülésnél csak a kórházi lehet rajtad , meg utána is amég nem vehetsz fel bugyit( ilyenkor alád tesznek egy nylon szerűséget és egy textilt amit cserélnek az ott dolgozók) pl nekem nem engedték majdnem két napig a bugyit ( az orvos) addig a kórházi hálóingbe voltam csak minden nélkül és folyton cserélték ezt a textilt meg a hálóinget..., szoptatásnál intenzívebb a vérzés/tisztulás olyankor nagyon figyelni kell utána napokban is , mert könnyen átázik minden. Ha csak 3-4 napot leszel bent ennek csak a töredéke kell amit felsoroltak vagy még annyi se :) de igaza van az előttem levőnek érdemes felkészülni egy hétre , ha pl besárgul a baba meg kell várnod még kijön belőle nekünk ez 8 nap volt ez mondjuk gyakori, vagy ha nem indul meg a szülés és befektetnek az is sok idő lehet vagy elindul , de abbamarad és már nem engednek haza..stb rengeteg oka lehet amiért nem 3 nap lesz készülj fel mindenre :) főleg most vírus időben nem is tudom , hogy mehetnek be hozzád vagy az apa bemehet- e? Ha igen akkor érdemes egy kis csomagot összerakni csak amivel szülni mész és ha elhúzódna rakj el egy több napos csomagot amit utánad visz a férjed :) mi ezt fogjuk tenni a legutóbb is így csináltuk.
2020. dec. 28. 22:12
 13/24 anonim ***** válasza:
80%
7es vagyok. Azért jobb a több hálóing, mert lehet, hogy átázol, összevérzed, ha beindul a tej és nincs nálad szoptatós melltartó akkor pillanatok alatt hatalmas foltok lesznek rajta és lehet, hogy a gyerek is le fog bukni. Én ezért maradtam a kórházi hálóingnél. A gyereknek nálunk nem kellett ruhát vinni, de pelusból egy 24 darabosat vittem plusz egy csomag popsitörlőt és egy pici tégely sudocrem mintát, 2 db textilpelust és egy cumit ami végül kellett is.
2020. dec. 28. 22:13
 14/24 anonim ***** válasza:
73%

Nekem egyszer a fiam telibe küldte nagy dologgal a hálóingem.😂 Szóval igen, vannak balesetek.

Szorítok, hogy ne császár legyen, de jobb, ha arra is készülsz. Én 2 csomag 1es pelust vittem és nem sok maradt.

2020. dec. 28. 22:29
 15/24 A kérdező kommentje:

Hűha, akkor kő kövön nem marad, minden megeshet. Nagyon naívan álltam a dologhoz úgy érzem...

Ilyen elől gombolós hálóinget vittetek? Valaki írta, hogy van olyan is amibe betétet lehet tenni? Ezeket a darabokat honnan szereztétek be?

A másik ami felmerült bennem, hogy mennyire biztonságosak a kórházak? - értem ezalatt a lopásokat. Merjek- e vinni például tabletet? Ti hogy vigyáztatok az értékeitekre?

Szerencsére sosem kellett még kórházba mennem, ez lesz az első minden szempontból.

A korona miatt a férjem csak konkrétan a szülésnél lehet bent, utána haza kell mennie. Csak amikor megyek haza, akkor láthatom legközelebb. Persze március még messze van..

2020. dec. 28. 22:40
 16/24 anonim ***** válasza:
54%

Fent mindent leírtak, ami nekem hiányzott a kórházban:

Póthálóing, hármat vittem, de sajna összevéreztem kétszer is, kellett hozatnom.

Másik a bimbóvédő krém. Talán Garmastan a neve, kék kenőcs.

Egy csodaszer kisebesedésre, kicsit drága, kellett behozatnom, mert második nap kezdett sebesedni a bimbóm.

Jó tanács: ne akkor kezd használni mikor már fáj, sebes. Ha alapból használod szüléstől kezdve, nem, vagy csak minimálisan fog kisebesedni.

Jó tanács 2: ha adnak promoboxot a kórházban, nézd meg nincs e benne minta.

Én szenvedtem, fájlaltam a bimbóm, vetettem gyors férjemmel kb 3000-4000ért a krémet és otthon vettem észre, hogy végig ott volt belőle a kórházi boxban egy tubusos pici minta 🤦‍♀️

Épp elegendő mennyiség átvészelni az első pár hetet ameddig ez problémát okoz, mert csak nagyon vékonyan kell felkenni.

2020. dec. 28. 22:42
 17/24 anonim ***** válasza:
73%
Nem nagyon lesz időd tabletezni ha 0-24ben veled lesz majd a baba. 🙂 Én az ékszereimet is levettem otthon. Jobb félni, mint megijedni.
2020. dec. 29. 04:46
 18/24 anonim ***** válasza:
100%

Bugyipelenka neked és nem lesz véres baleset és emiatt nem kell plusz hálóinggel számolni. Persze egyéb baleset lehet.

Octenisept jó a gátra (meg a köldökcsonkra - alkohol idejétmúlt).

Fertőtlenítő kendő, wc alátét.

Úszógumi vagy kifejezetten aranyérpárna a gátseb miatt. Egyik szülésem után se tudtam ülni.

Én szoptatós hálóinget vittem. Diszkrétebb, mint az elől gombos. Igaz, most nem lesz gondod a szobatárs tapintatlan látogatóival. Másodjára sikerült egyágyasba kerülni, felülmúlhatatlanul jobb.

Egyik gyerekem pont márciusi, előtte is többször befektettek, nekem jól jött a köntös.

Viszont nekem elég volt egy flipflop, gyorsan szárad.

Cumisüveget, cumit ne, ha a szoptatás a cél. Ha muszáj pótlás, adnak neki pohárból, fecskendőből vagy egyszerhasználatos cumiból.

Rengeteg innivaló, rágcsa (én cukormentes fehérjeszeletet vittem gdm miatt).

2020. dec. 29. 05:39
 19/24 anonim ***** válasza:
73%
Csak hálóinget és hálós bugyit betéttel viseltem. Minden más ruha felesleges volt. Könyvet feleslegesen vittem, eszembe se jutott elővenni 😅
2020. dec. 29. 10:33
 20/24 anonim ***** válasza:
100%
Ki ez a 62% lepontozó huszár az összes kérdésnél? 🤭
2020. dec. 29. 11:58
1 2 3

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!