Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ti mikor pakoltátok össze a...

Ti mikor pakoltátok össze a kórházi csomagot?

Figyelt kérdés
33 hetes terhes vagyok, és nem tudom hogy neki álljak e vagy még várjak vele. Miket raktatok be a táskába?

2014. aug. 1. 14:15
1 2
 1/12 anonim ***** válasza:

Nekem mind a 3 gyereknél egyszer csak jött a "fészekrakási ösztön". Ha úgy érzed, hogy pakolni kell, hát pakolj. Mi nem raktuk be az egész bőröndöt az autóba, csak a vajúdó csomagot. Úgyis az kell a szüléshez, ha nem otthon kezdődne a szülés, aztán meg majd beviszi a párod a bőröndöt.

Törölköző kicsi-nagy, evőeszközök, kés, pohár, konyharuha, köntös, hálóruhák, zokni, fehérnemű, fürdős papucs, wc papír, zsepi, keresztrejtvény, toll, pelus, popsitörlő, néhány textilpelenka a büfiztetéshez... Nálunk adott a kórház babaruhát a bent létre.

2014. aug. 1. 14:31
 2/12 anonim ***** válasza:

nyugodtan neki állhatsz :) én ma beszéltem egy kismamával aki már 33. héten kész volt. én 38 hetet töltöm holnap és még nincs semmi összepakolva, ami nem tölt el jó érzéssel. remélem ma majd sikerül :) a következő babánál tuti előbb állok neki, terveim szerint mára már csak a pihenés és a várakozás lenne a dolgom ehelyett ma még van egy nagy adag vasalni valóm is :)

hogy mit pakolok.

a babénak

pelust 10db-ot

textil pelust 5db-ot

popsitörlőt és kenőcsöt

kis plédet

sapit kesztyűt 1-2ruhát, azt nem tudom pontosan hogy adnak e.

szükség esetére (táskában elfér) cumit

azt hiszem babának ennyi.

magamnak

hálóing 3-4db

papucs 2db

törölköző 1kicsi, 2nagy

evőeszköz, pohár,tányér.

vékony köntös

bugyik, betét

tisztálkodó szerek

unaloműző

esetleg mellszívó bár nem mondták hogy kell, fájdalomcsillapító, mellkrém, aranyérre valami.

most ennyi jutott eszembe. de mivel még nem pakoltam össze előfordul hogy kifelejtettem valamit :)

2014. aug. 1. 14:33
 3/12 anonim ***** válasza:

2. vagyok

tényleg wc papír, papírtörlő vagy konyharuha, sokan ajánlják a fertőtlenítő kendőt is azt is veszek majd. meg viszek be magamnak is nedves törlőkendőt is. zacsit a szennyesnek.

2014. aug. 1. 14:35
 4/12 anonim ***** válasza:

36. héten. Már kezdhetesz pakolni nyugodtan. Nekem elöl volt a táska és még közben raktm bele ezt-azt.

Törülközők, fehérneműk, két pár papucs, köntös, hajszárító, tisztálkodási csomag, tena betét, sima betétek, evőeszközök, zokni, melegítő, trikók, fésű

Ami még fontos a napján: iratok, terhes kiskönyv , minden lelet és minden irat, telefon, töltő, fényképező, kamera, 180 napnál nem régebbi házassági anyakönyvi kivonat, vagy pedig friss apasági nyilatkozat

Babának: Textilpelus, pelenka, popsitörlő és krém, hazamenős ruha. Én tettem be eldobható pelenkázó alátétet is, így az ágyon tudtam pelenkázni. Kissapka, én vitte sajátot is.

2014. aug. 1. 14:36
 5/12 anonim ***** válasza:
4-es vagyok. Sok wc papír, az nagyon fontos. Nekem 1-2 tekercs nem volt elég. Kihagytam a folyékony szappant, kéztörlőt és kézfertőtlenítőt is vittem be.
2014. aug. 1. 14:38
 6/12 anonim ***** válasza:
4-5-ös vagyok. Már írták, mellszívó fontos tényleg. Babának plédet is vittem. Mindent leírtak.
2014. aug. 1. 14:39
 7/12 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen az eddigi válaszokat! :) Akkor lehet hogy én is elkezdek pakolni, bár még jó pár dolgot vennem kell, de én is elől hagyom a motyót hogy még el tudjak rakni ezt-azt!

Még a jövőhéten vásárolok pár cuccot, szerencsére a nyagyja meg van. További boldog babavárást, és könnyű szülést kívánok mindannyiótoknak! Ja és mindenkinek ment a zöld mancs! :)

2014. aug. 1. 15:23
 8/12 anonim ***** válasza:

37. hétig dolgoztam, utána vettem meg mindent. A babának is, meg magamnak is. A kórházi csomagot is akkor raktam össze.

Csak a szükséges dolgok voltak benne: hálóingek, köntös, sok fehérnemű, papucs, zsepi, wc papír, betét, tusfürdő, fogkefe, fogkrém, fésű, pohár, evőeszköz, könyv, hirtelen ennyi jut eszembe. A babának akkor még semmit nem tettem, amikor megszületett, akkor ott mondták mi kell, és apa behozta: pelenka, popsitörlő, krém, meg a mellszívó.

2014. aug. 1. 15:34
 9/12 A kérdező kommentje:
Értem, köszönöm! Neked is ment a zöld kéz! :)
2014. aug. 1. 15:46
 10/12 anonim ***** válasza:
36. héten nagyjából összepakoltam, ami még hiányzott, azt a 37. héten megvettem és mindent táskába pakoltam. 38. héten az egészet átpakoltam, majd mikor beindult a szülés, akkor ellenőriztem, hogy lista alapján minden megvan-e és behúztam a cipzárt, ha menni kell, csak fogjuk és visszük.
2014. aug. 1. 16:20
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!