Mit pakoltatok a kórházi táskátokba, amikor mentetek szülni? Bőv. lent.
1.Főképp az érdekelne, hogy milyen ruhát/kat vitettek erre a pár napra?
Hálóing, pizsi nadrággal, milyen egyéb fontos dolgot?
(a nadrág nem kényelmetlen szülés után?)
2.Mi hiányzott végül és mi volt fölösleges a csomagból?
Márciusban szülök, de nem vagyok biztos abban, hogy mit kellene csomagolnom.
Minden tapasztalat érdekel!
Köszönöm előre is! :)
1. bugyik (sok), 2 papucs, egy a szülőszobára+zuhanyozni, egy az osztályra, volt egy hálóingem vésztartaléknak, de csak kórháziban lehet lenni, törölközők, zokni, kb ennyit vittem, alap tisztálkodási szerek
2. felesleges volt a köntös, mert ki sem tettem a lábam a szobából, hiányzott, ezért hozattam be (akkor még nem volt vírus) még több bugyit, szoptatós melltartót
Fú rengeteg mindent vittem, de én befeküdtem terminus betöltéssel és 1 heter ráhúztam.
Hálóinget vittem. Szülés után csak az volt rajtam. A császáros heg miatt el se bírtam volna viselni a nadrágot. Csípőnadrágot még most se bírok hordani (16 hó) mert érzékeny a heg.
Ami felesleges volt végül az a melltartó betét és a szoptatós melltartó. Nem is vettem melltartót de nem is ömlött a tejem.
Amit vittem (ami előtte kellett azt nem írom):
Cumisüveg, pléd, textil pelenka, hálóing, szoptatós melltartó, melltartó betét, tena, eldobós bugyi, wc papír, zsebkendő, telefon töltő, iratok, házassági anyakönyv másolata, papucs, kaja (a kórházi kaja borzalmas😂)
Asszem kb ennyi. Ami még jó lett volna ha van alapból az szopókás üveg vagy kulacs a császár miatt.
Sote 2-n szültem szeptemberben 2 napot voltunk benn. Kaptam egy listát de igazából a 3/4-e felesleges volt.
Amit én vittem és kellett:
- 5 db pizsama (rövidnadrágos)
- 2 törölköző
- 2 papucs
- tisztálkodási szerek
- wc papír
- 3 csomag betét
- törlőkendő
- zokni
- bugyi
- köntöst beraktam de meleg volt így nem volt rá szükség
- toll, töltő, evőeszköz, pohár
A babának kellett:
- pelenka
- törlőkendő
- popsikrém
Amit feleslegesen vittem:
- cumisüveg sterilizáló
- mellszívó
- cumisüveg
- babaruha
- pelenkaalátét
Ja és eldobhatós maszkok.
Pelusból például mennyit érdemes?
A párna jó ötlet, őszintén nem is gondoltam rá, hogy viszem - de inkább csomagolom.
Remélhetőleg nem császár lesz:)
Hálóingből 2-3db? A szülőszobán is az volt rajtatok? :) Mennyire "koszolódott"?
Első baba, még nincs tapasztalatom :/
Köszönöm az eddigi válaszokat!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!