Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hány órás szülés számít már...

Hány órás szülés számít már hosszúnak?

Figyelt kérdés
Az első fájástól számítva és 42 órát vajúdtam, nyilván feltűnt hogy rettentő hosszú volt, de nem gondoltam, hogy ez nem szokványos. Azóta néha hallom, hogy mondják anyukák, hogy nagyon hosszú szülés volt, 20-25 óra. Most akkor mikortól átlagon felüli? Persze mindenkinek a sajátja hosszú tudom, csak érdekel, hogy nektek mi a benyomásotok
2020. dec. 23. 22:32
1 2
 11/18 anonim ***** válasza:
100%
Nekem 14 óra volt az első gyerek a minimálisan enyhe mensis görcsöktől számítva, és úgy éreztem, hogy elsőre ez normálisan hosszú. Ami 24 óránál tovább tart, az nekem már a horror kategória, nagyon fárasztó lehet... :(
2020. dec. 24. 09:49
 12/18 anonim ***** válasza:
100%
Én az első fájástól kezdve 7 óra alatt szültem meg, nekem ez abszolút ideális volt. Szóval ebből kiindulva ami ennél hosszabb, az hosszúnak számít, legalábbis én annak érezném. Mondjuk 10-12 óránál hosszabb szülésre azért szerintem a legtöbben azt mondják, hogy az sokáig tartott.
2020. dec. 24. 11:18
 13/18 anonim ***** válasza:
Jóslók hiányában,első fajasoktól számítva 24 óra, de burokrepesztestől számítva 8 óra, lassú tágulás.
2020. dec. 24. 13:02
 14/18 anonim ***** válasza:
43%

10 -es vagyok

Egyébként nem szabad azt aem elfelejteni, hogy egy hosszú és egy rövid vajúdás teljesen más

A rövid általában intenzívebb.

30 óràn át nem fáj annyira, mint ami 3 órás szülés.

Mármint a vége ugyanolyan.. de 3 h alatt sokkal intenzívenb, míg 30 h az fokozatosan erősödik.

Nekem aZ 1. Szülésem duplahosszú volt a 2.-hoz képest.

Összehasonlíthatatlan volt.

7-8-órát nem bírtam volna ki úgy, ahogy az első mensi görcstől 3-h hossz lezajlott.

2020. dec. 24. 20:17
 15/18 anonim ***** válasza:
35 h vajúdás (indítva volt, tehát előtte semmi nem történt, jóslófájásaim se voltak), ebből az utolsó 12 volt igazán k*vafájdalmas, miután a magzatvíz elfolyt; a 36. órában kaptam végre epidurált, akkor még 3 órát vajúdtam, végül császár. Akkor nem is tűnt föl, hogy másfél nap.
2020. dec. 24. 20:43
 16/18 anonim ***** válasza:
Nekem az első 12 óra a masodik 14 óra volt. Soknak tűnt mindkettő. Volt aki 36 órája benn volt a vajúdóban.
2020. dec. 24. 21:09
 17/18 anonim ***** válasza:
#14, ez sem mindig igaz. Nekem az első indított szülés volt, 23 órán keresztül olyan 2 percesek voltak, hogy a falat kapartam... A második kb 50 óra volt, de magától indult, feleannyira sem fájt a vége sem, mint az elsőnek akár az első fél órája.
2020. dec. 25. 01:53
 18/18 anonim ***** válasza:
hosszu vajudás 12 orás vajudástol-50 ora vajudásig tartű
2021. nov. 3. 11:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!