Aki tud spárgázni, ezáltal nyitottabb, lazább a csípője könnyebben szül?
Nem hiszem, hogy van összefüggés, nem pont azok a csontok mozdulnak el szüléskor, mint spárgánál. Mondjuk a hajlékonyság biztos nem akadály.
Nem tudok spárgázni, de nagyon könnyen szültem.
Nem.
Attól még tágulhat lassan.
Én pl tudtam régen, most már kevésbé, de meg mindig hajlékony vagyok, de nem tágultam rendesen, és műtét lett a vége.
Nem a csípő a szűk keresztmetszet, hanem a hüvely.
A spárga a combcsont medencecsonti ízületét lazítja ki, ennek a résznek nincs szerepe a szülésnél.
Szerintem nincs összefüggés.
A vajudás addig tart amig a medencecsont szét nem tágul annyira hogy áferjen rajta a baba feje. Ez a tágulási szakasz. Nem a hüvely tagul hanem a medence.
Ha átment a feje, utána jönnek a tolófájások, elkezdhetsz nyomni.
Vajudáskor a medence csontjait összekötő szalagok lazulnak, a méh összehúzódik, nyomja lefelé a babát, akinek a súlya es a feje tágitja szét medencédet hogy átférjen rajta a feje.
hoppá, ezt elküldtem...
Szóval a medence csontjai minimálisan mozdulnak el.
Ami 9 hónapig (jó esetben) nem engedte kicsúszni a magzatot a méhből, most viszont ki kell nyílnia, az a méhszáj. Ezt tapintja az orvos a vizsgálatoknál, így követi, hogy halad a szülés.1, 2, 3, 4 ujjnyi tágulás, majd mikor "eltűnik a méhszáj", kezdődik a kitolási szakasz. A hüvely ehhez képest könnyedén kitágul, ahogy a csontos koponya áthalad rajta.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!