Talán butaság, de előfordulhat, hogy nem veszem észre(időben), ha beindul a szülés?
Én először azt hittem, a hasam csikar. Még hasmenésem is volt, és ugye a véletlen egybeesés miatt azt is hittem, hogy a fájdalom, amikor elmúlt, azért múlt el, mert kijött, aminek ki kellett jönnie. Csak aztán megismétlődött. Aztán már hiába mentem wc-re, semmi sem történt, de valahogy még mindig ugyanaz a szcenárió zajlott. Akkor arra gondoltam, hogy biztos a lányom rugdos fura helyeken. Ez az egész ilyen hajnali fél3 és 4 között játszódott le. Minthogy már 40+4 napon voltam, felmerült bennem, hogy lehet, mégse bélgörcs lesz, és elkezdtem mérni az időt két fájás között. Ahogy jobban odafigyeltem rá, észrevettem, hogy van egy íve, elkezdődik enyhébben, erősödik, majd visszaenyhül, és ahogy méregettem, kb fix időn keresztül tartottak, és egész stabil időközönként is jöttek. Onnantól már egészen biztos lehettem a dologban. Olyan hajnali 5 körül már így voltam. Simán ráértem még várni, pedig nekem elég gyorsan haladtak az események. Fél 8-ra értem a kórházba, elég előrehaladott állapotban, de nem volt para, fél11-re született meg a lányom.
Észre fogod venni, ha megindul. Ha mást nem, legfeljebb abból, hogy ritmikusan ismétlődnek és egyre erősödnek a fájdalmak. Úgy nő még nem szült meg, hogy nem tűnt fel neki.
Igaz nekem indították burokrepesztéssel+oxival még az elején menstruációs görcshöz hasonlított úgy kb a 30-as fájásokig, ekkor voltak kb 10-8 perces fájásaim. Elég jól tűrtem is. Na de az 50-60as fájásoknál... semmi ehhez hasonlót soha nem éreztem, de még itt is elviselhető volt mert volt időm pihenni egy kicsit. De ez minden volt nekem csak nem mensi fájadalom.. ez brutális fájdalom...🤦🏼♀️ A 80-100as fájásokról ne is beszéljünk na ott én tényleg káromkodtam már könyörögtem mindenért, hogy szedjék ki, császározzanak meg nem érdekel. Szégyen nem szégyen de ordítottam hogy befogok sz*rni 😂. Miután kiderült, hogy jönnek már a tolófájások. 40perc alatt 3ujjnyiról 5-re tágultam ott már szinte nem is volt időm pihenni ott tényleg bármit megtettem volna, hogy elmúljon ez a fájdalom nem kaptam fájdalom csillapítót sem mert jól tágultam, csak ilyen nyugtató és görcsoldó szerűséget amivel annyit elértek, hogy két fájás között szinte elaludtam. Na de amikor jött a fájás hu de nagyon rossz volt arra kelni. Aztán nekem a tolófájás volt a legrosszabb és a legnehezebb is bár akkor kiderült, hogy fájásgyenge vagyok... szóval a doki nyomta ki a gyereket a hasamból és mondta, hogy mikor nyomjak. Titkon reménykedtem abban, hogy kinyomja belőlem😂 Nagyon sok tolófájásom volt... az annyira fájt, hogy bepánikoltam összevissza vettem a levegőt nem is figyeltem arra mit mondanak.. aztán leesett a babám szívhangja 60-ra sípolt a gép oldalra néztem megláttam minden erőmet össze szedve 2 nyomásra kint volt 🙂
De mondjuk nekem az oxi miatt nagyon fel volt gyorsítva a folyamat mert burokrepesztéstől számítva 4 óra múlva megszületett a babám. És első baba volt!
DE bármikor újra csinálnám!🙂 Nagyon jó emlék maradt meg ennek ellenére is!
És valóban megfogod ismerni mert ez olyan fájdalom, hogy összetéveszteni nem lehet!
Kitartást és könnyű szülést!❤️
7-es, de nem ez a gyakori, a Kerdezo pedig mar 37 hetes.
9-es, onnantol, hogy a hogy a ctg-zeskor mar nagyon fajt, mennyi ido mulva szuletett meg?
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!