Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Terhességi toxémia gyanújával...

Terhességi toxémia gyanújával kellett bevinnem feleségemet kórházba tegnap, ilyenkor sokáig bent fogják tartani?

Figyelt kérdés

Nem lett jó a laborképe és az orvos azt javasolta hogy feküdjön be pár napra. Nem szeretném nélküle tölteni az ünnepeket, meg őt is megviseli a dolog aggódik a babánkért. Ilyenkor pár nap alatt eltudják dönteni, hogy császár lesz vagy akár hetekig is húzódhat a dolog ? 35. hétbe van. Vérnyomása magasabb a kelleténél, meg vizenyős a lába. Lehet hogy én aggódom túl a dolgot de tegnap óta nem is tudok aludni.

32/F

2020. dec. 16. 18:07
1 2
 11/16 aHermann ***** válasza:
84%

Szia!

A 3-ból 2 gyermekünk hirtelen kialakuló toxémia miatt született. Az első a 34. héten (terhesgondozásból a kórházban kötöttem ki, még aznap életmentő császár). 32. hétig mintaértékek, majd a terhesgondozáson közel 180-as vérnyomás, vizelet egyértelmű toxémiát mutatott, méhlepény is levált.

A harmadik gyerkőccel pont becuccoltunk a kórházba a progis császárra, de közölték a felvételi eredmények után, hogy szülőszoba... Még aznap megcsászároztak.

A második gyerkőcnél csak értékhatáron mozgott a vérnyomásom (40. héten császár).

Kiszámíthatatlan mi lesz.

A legjobbakat!

2020. dec. 16. 19:29
 12/16 A kérdező kommentje:
köszönöm az eddigi válaszokat. Akkor marad az éjszakákon át tartó aggódás :(
2020. dec. 16. 19:36
 13/16 anonim ***** válasza:
100%

Próbálj nem aggódni! A feleséged már 35 hetes, vagyis ha holnap megszül akkor is 90% esély van arra hogy makk egészséges legyen a baba. Elhiszem, hogy rossz nélküle, de anyuka és a baba szempontjából a lehető legjobb helyen vannak most. És az is lehet hogy pár nap múlva otthon lesz és aztán gond nélkül végig bírja az utolsó hétig.

Ez a toxémia alattomos egy kórság, egyszerűen nem lehet tudni, hogy ha kialakul akkor mit hoz magával.

2020. dec. 16. 20:24
 14/16 anonim ***** válasza:
100%
Szerintem se azon izguljatok, hogy jön a karácsony, jobb ha orvosi felügyelet alatt vannak.
2020. dec. 16. 23:11
 15/16 anonim ***** válasza:
100%

Elsőnél 34 hetesen kerültem be toxémiával. Szülésig 37+4ig bent voltam.

Most szültem pénteken a 3.babánkat. Szobatársam 1 hetet húzott úgy, hogy a baba pocakban kapta combba a tüdőérlelőt, 1 nappal 32.hét előtt tolták a műtőbe. A toxémia nem játék.

2020. dec. 17. 06:52
 16/16 anonim ***** válasza:
Kérdező! Hogy alakultak a dolgok?
2020. dec. 30. 15:36
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!