Terhességi toxémia gyanújával kellett bevinnem feleségemet kórházba tegnap, ilyenkor sokáig bent fogják tartani?
Nem lett jó a laborképe és az orvos azt javasolta hogy feküdjön be pár napra. Nem szeretném nélküle tölteni az ünnepeket, meg őt is megviseli a dolog aggódik a babánkért. Ilyenkor pár nap alatt eltudják dönteni, hogy császár lesz vagy akár hetekig is húzódhat a dolog ? 35. hétbe van. Vérnyomása magasabb a kelleténél, meg vizenyős a lába. Lehet hogy én aggódom túl a dolgot de tegnap óta nem is tudok aludni.
32/F
34 hetesen szültem toxémia miatt.
Nem lehet előre tudni, hogy mi lesz vele. Minden eset más.
De ha megcsászározzák, akkor egész biztosan nelkule töltöd az ünnepeket. Ha a baba súlya jó, és jól is van, akkor is kb 10 nap mire hazamehet.
Most a legkisebb gond, hogy jön a karácsony. A fő hogy ők jól legyenek. Én 30 hetesen kerültem be, egy hét után hazamehettem, de egy hét múlva vissza is kerültem és rá pár napra meg is kellett születnie.
A kórház nem börtön. Nem kötelező bent feküdni. Nem is értem minek fektetik be a kismamákat feleslegesen, mert az esetek 90%-ában igen is tök felesleges.
Ha annyira szar az eredménye, akkor nyilván azonnal kellene cselekedni, vagy megindítani a szülést vagy megoperálni a leletektől függően. Ha meg nem, és csak kontrollálni kell, azt éppen lehetne ambulánsan is. Ha nem laktok messze, simán be lehet járni naponta is vizsgálatokra.
A kórház valóban nem börtön, viszont ha otthon történik valami és nem érnek be időben akkor meg az orvosi viseli a pert, hogy miért engedte haza.
Nyilván ha megvannak a vizsgálatok el fogják dönteni hogy maradjon-e vagy hazamehet. Nem mindenesetben kell azonnal cselekedni viszont sokszor az orvosok is akkor nyugodtak ha a kismama a műtőtől 2 percre van.
Hidd el, nagyon kevés olyan szülészeti ok van, ami valóban intézeti fekvést igényel. Nyilván az orvos magát védi, csak közben elfelejtik sokszor felvilágosítani a kismamát, hogy a valóságban mekkora is a veszély.
Klinikán dolgoztam 5 évet, pontosan tudom, hogy a terhespatológiai osztályon fekvő terhesek 90%-a feleslegesen fekszik ott.
Persze a kérdező felesége éppenséggel tartozhat akár abba a 10%-ba is, ezt ugye nem tudhatjuk, pláne leletek nélkül.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!