Toxémia miatt idő előtti császármetszés?
Sziasztok!
Sajnos tegnap toxémiát állapítottak meg nálam,és az orvosom a sürgősségi császármetszést emlegette.
Az egészben az is probléma,hogy még csak a 36+3 hetes leszek,amikor eldől,szükség van-e műtétre.
Tapasztalatokra,tanácsokra lennék kíváncsi, járt esetleg valaki hasonló cipőben,mi lett a végkifejlet?
Illetve,hogy a babám ennyi idősen mennyire lesz veszélyben ,ha világra segítik?
Köszönöm!
Igen sajnos, tisztában vagyok vele,hogy nagyon veszélyes a toxémia,ezért nem is "bánom" a császárt,csak hogy a babának ne legyen baja.
Mégis magában aggaszt a tény,hogy idő előtt meg kell szülessen :(
Köszönöm szépen,hogy leírtad a nővéred történetét,egy kicsit megnyugtatott :)többieknek is köszönet a válaszért!
Próbálom nem túlidegeskedni a dolgot,bár nehéz nem ezen agyalni, de a vérnyomásomnak tényleg nem tesz jót...
Én 35 hetesen lettem toxémiás. 36 hetesen 2 hétre befektettek a kórházba, napi 14 szem gyógyszerrel beállították a vérnyomsomat és sómentes diétán voltam. 40+1 naposan, természetes úton született meg az egészséges kislányom 3100 g-mal és 52 cm-vel 😊. Most már 4,5 éves.
Nem biztos, hogy megcsászároznak. 37 hetesen már nem számít koraszülöttnek, ha gond lenne, inkább tegyék meg.
Az a helyzet nekem a vérnyomásom 1x 1x megy fel,de átlagban teljesen normális állományban van (115-130).
Egy teljesen véletlenszerű magas értéket mutatott a házi orvosomnál(155) , ami utána javult,valószínű orvosfóbia miatt volt, de a vérvétel mutatta ki a toxémiám.
Nem tudom ez esetben mit tudnának állítani rajta,ha alapból normális...
Itt sajnos nálam a toxémia maga,ami a gond, nem is a vérnyomás.
köszönöm válaszod,és jó egészséget a babához :)
Most látom, 4,5 éves.
akkor javítom:
Jó egészséget a kis családnak! :)
6.vagyok.
Vizesedsz is? Nálam a vérkép is rossz volt, de mivel nekem a vérnyomásom lett magas, így azzal foglalkoztak. Milyen értéked volt magas?
Ne aggódj. Nekem azt mondta az orvos, hogy a 37 hetet elérjem és akkor már nem baj ha megszületik😊. Lassan 37 hetes vagy.
Köszi és ha tudsz Írj, hogy mi van veled.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!