Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Toxémia miatt idő előtti...

Toxémia miatt idő előtti császármetszés?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

Sajnos tegnap toxémiát állapítottak meg nálam,és az orvosom a sürgősségi császármetszést emlegette.

Az egészben az is probléma,hogy még csak a 36+3 hetes leszek,amikor eldől,szükség van-e műtétre.

Tapasztalatokra,tanácsokra lennék kíváncsi, járt esetleg valaki hasonló cipőben,mi lett a végkifejlet?

Illetve,hogy a babám ennyi idősen mennyire lesz veszélyben ,ha világra segítik?

Köszönöm!

2015. jan. 7. 09:33
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
100%
Betöltött 37 hét már nem számít koraszülésnek. A 36+3 csak 5 nappal előtte van, a babára ez csak nagyon-nagyon minimálisan lehet veszélyes, a toxémia viszont nagyon veszélyes.
2015. jan. 7. 09:35
 2/13 anonim ***** válasza:
100%
A toxemia mind rád, mind a babára nézve veszélyes. Szerencsére már elég idős ahhoz a terhesség, hogy ne legyen baja a babadnak, ha császámmetszésre kerül a sor. Amíg tudjak, úgyis huzzáka dokik, de eljön az a pont, amikor a babának és neked is jobb, ha kint van. Bízz a dokidban, a legjobbat akarja. Ne idegeskedj, a vérnyomásnak nem tesz jót. Drukkolok!
2015. jan. 7. 09:39
 3/13 A kérdező kommentje:

Igen sajnos, tisztában vagyok vele,hogy nagyon veszélyes a toxémia,ezért nem is "bánom" a császárt,csak hogy a babának ne legyen baja.

Mégis magában aggaszt a tény,hogy idő előtt meg kell szülessen :(

2015. jan. 7. 09:39
 4/13 anonim ***** válasza:
100%
A nővéremet a 35.héten császározták toxémia miatt.Teljesen egészséges és fejlett volt a kisasszony,egyből szopizott és inkubátorban is csak fél napot töltött,azt is csak elővigyázatosságból.Igaz,hogy alig volt 2 kiló,de szépen behozta rövid időn belül a lemaradást.Ne aggódj,a babád már teljesen alkalmas a kinti életre. :)
2015. jan. 7. 10:34
 5/13 A kérdező kommentje:

Köszönöm szépen,hogy leírtad a nővéred történetét,egy kicsit megnyugtatott :)többieknek is köszönet a válaszért!

Próbálom nem túlidegeskedni a dolgot,bár nehéz nem ezen agyalni, de a vérnyomásomnak tényleg nem tesz jót...

2015. jan. 7. 10:45
 6/13 anonim ***** válasza:
100%

Én 35 hetesen lettem toxémiás. 36 hetesen 2 hétre befektettek a kórházba, napi 14 szem gyógyszerrel beállították a vérnyomsomat és sómentes diétán voltam. 40+1 naposan, természetes úton született meg az egészséges kislányom 3100 g-mal és 52 cm-vel 😊. Most már 4,5 éves.

Nem biztos, hogy megcsászároznak. 37 hetesen már nem számít koraszülöttnek, ha gond lenne, inkább tegyék meg.

2015. jan. 7. 10:57
 7/13 A kérdező kommentje:

Az a helyzet nekem a vérnyomásom 1x 1x megy fel,de átlagban teljesen normális állományban van (115-130).

Egy teljesen véletlenszerű magas értéket mutatott a házi orvosomnál(155) , ami utána javult,valószínű orvosfóbia miatt volt, de a vérvétel mutatta ki a toxémiám.

Nem tudom ez esetben mit tudnának állítani rajta,ha alapból normális...

Itt sajnos nálam a toxémia maga,ami a gond, nem is a vérnyomás.

köszönöm válaszod,és jó egészséget a babához :)

2015. jan. 7. 11:05
 8/13 A kérdező kommentje:

Most látom, 4,5 éves.

akkor javítom:

Jó egészséget a kis családnak! :)

2015. jan. 7. 11:07
 9/13 anonim ***** válasza:

6.vagyok.

Vizesedsz is? Nálam a vérkép is rossz volt, de mivel nekem a vérnyomásom lett magas, így azzal foglalkoztak. Milyen értéked volt magas?

Ne aggódj. Nekem azt mondta az orvos, hogy a 37 hetet elérjem és akkor már nem baj ha megszületik😊. Lassan 37 hetes vagy.

Köszi és ha tudsz Írj, hogy mi van veled.

2015. jan. 7. 11:30
 10/13 anonim ***** válasza:
ár én már a 39ik héten voltak de toxémia miatt befektettek és mégis indították a szülést,végül császármetszés lett belőle! Nekem annyi szerencsém volt,hogy nem volt olyan magas a vérnyomásom,de azt mondta az orvos ha felmegy a vérnyomásom nincs mire várni azonnal császároznak.
2015. jan. 7. 12:13
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!