34 hetes faros baba, tervezett császár a kiírt időpont előtt egy héttel - semmi esélyem rá hogy befordul?
Gyakorlatilag az összes ultrahangon így üldögél az eleje óta. Szokott ugyan haránt fordulni, szinte minden nap, de vissza is fordul (nem feszít, csak ki lehet tapizni hogy haránt van).
Az orvosom még 3 hetet adott a megfordulásra, de azt mondta, barátkozzak a gondolattal, és be is írt a naptárjába egy héttel a kiírt időpont előttre (nehogy meginduljon a szülés, inkább kiveszi korábban).
Én ennek egyáltalán nem örülök...
Egyrészt szerettem volna átélni a szülés csodáját, minden fájdalmával együtt, másrészt ha simán szülök, nálunk sokkal hamarabb kapom meg a babát, harmadrészt talán előbb fel is épülök, mint császár után.
Szerintem neki is jobb lenne megszületni, mint hogy egyszer csak kinyílik az addig védelmező burok, benyúl egy kéz, és felkészületlenül kikapja onnan.
Sőt, jobb lenne ha benn maradhatna amíg akar, nem pedig egy héttel korábban kiveszik........
Sok bajom van, annak ellenére hogy 30 hetesen 1990g-mot jósoltak neki, és akkor is azt mondták, hogy ezzel a súllyal max. 2 hétig van helye fészkelődni. Ahhoz képest még mindig biztatnak.
Az orvosom szerint túl jól érzi magát idebenn :-)
Lombikos baba, lehet hogy úgy gondolja, nehéz volt az út befelé, akkor legyen könnyebb kifelé? :-)
Egyáltalán, mit kell vinni, hogyan kell készülni egy császárra?
Nekem a dokim mesélte,h volt olyan esete, amikor a műtét előtt 1 órával fordult meg a baba.
Amúgy én ugyanúgy voltam mint te. Nekem nem is fordult meg, programozott császár volt. Saját tapasztalat alapján, nagyon sok múlik azon,h hogyan állsz a dolgokhoz, mire és hogyan készülsz. Először engem is rossz érzések gyötörtek a császár miatt, aztán utánaolvasgattam (szándékosan pozitív cikkeket kerestem), és szép lassan meggyőztem magam,h jó lesz ez így :). Sikerült is, a végén már azon aggódtam,h meg ne forduljon :D. És nekem csodálatos élmény volt a császár, ha tehetném minden nap átélném. Semmilyen hiányérzetem nincs, pedig tényleg a természetes szülés híve vagyok. De azért nagyon jó,h van a császárra is lehetőség, ha a baba vagy a mama állapota indokolttá teszi. A felépülésem nagyon gyors volt, pedig jól megijedtem én is a sok rémhír hallatán. Semmi extrát nem kell vinni a császár miatt. Ugyanazt mint amúgy. Egy dolgot mégis: sportkupakos mentes vizet.
velem is pont így volt, csak nekem sajnos nem fordult be a babám :( viszont sok ismerősömnek meg az utolsó pillanatban fordult meg, volt, hogy a császár előtt pár órával. szóval ne add fel!
ha kísérletezős kedvedben vagy, esetleg ilyesmivel is próbálkozhatsz : [link] veszíteni valód nincsen.
Befordulhat az utolsó pillanatban is, tényleg.
Nagyon jó dolgok vannak azon a linket, amit az előző küldött!!
Én ezt akartam mutatni: [link]
Van remény. Sok sikert!
Szia
Nekem 35.héten fordult be :)
40+5hkm
Szia! Az én orvosom már a 20. héttől kezdve elkezdte mondogatni hogy hát faros, faros, faros... ajajj mi lesz itt. a 29-30 hetes körül még mindig nem volt lefelé és mivel ő csak császárokat vállal már elkezdte mondani nekem hogy ad programozottra időpontot és hogy igen is szokjam a gondolatot. Akkor mondtam meg neki ha nem fordul be magától akkor majd beszélhetünk róla vagy ha életmentésről van szó... addig viszont ne rémisztgessen ezzel. Leállt, csak azért akarta ennyire mert fizet a kórház neki minden programozott után (Németország magyar doki). Nem parázom a vágástól, de ha nem muszáj akkor adjuk meg az esélyt a babának a természetes születésére.
Ja és most a 34. heti vizsgálaton láss csodát buksival lefelé van... :)
Szerintem ne add olyan könnyen a dolgot, tudom ő a doki, szakorvos, meg tudja mit csinál stb... de az is igaz hogy a kényelmet is nagyon szeretik egy gyors műtét mégsem tízen x óra vajúdás vagy több.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!