Aki toxémiás lett az első babájával, hogy alakult a 2. terhessége?
Szia!
A hajlam ott van, de nem törvényszerű, hogy kialakul.
A fiunknál 34. héten volt SOS császár többek között toxémia miatt. A kicsinél (aki lány) 40. héten volt progis császár, csak a határértéken volt a vérnyomásom.
A picinél, aki szintén lány, a progis császár előtti napon szintén sos császár lett toxémia miatt. Nekem a hirtelen, terhesség végénél kialakuló toxémiám volt. Hozzáteszem, hogy a változékony idő is biztos segített a kialakulásában. A nagy és a pici decemberi, míg a középső augusztusi.
Nálam elejétől fogva mindig magas vérnyomást mértek (volt hogy 170-et), végigparáztam az egész terhességet emiatt, a védőnő folyton ijesztgetett, hogy toxémia lesz stb... A végére még Dopegyt mellett is 150/100 volt, dagadt is a lábfejem, de soha nem volt semmi baj. Ahányszor nst-re mentem, mindig nézték az áramlást is emiatt. Végül 160-as vérnyomással mentem szülni, és meglett simán. :)
Szóval hiába voltak meg a tüneteim, szerencsésen megúsztam a toxémiát. Nem feltétlenül kell, hogy előjöjjön. Sőt.
5-ös vagyok.
Én 83-mal kezdtem, és egy tizes ment fel a szülésig. (170 cm vagyok)
Ne aggódd túl szerintem, nem törvényszerű, hogy újra az lesz a vége, emiatt nem érdemes végigparázni a babavárást. (mondom én, aki minden vackon parázott :))
3-as vagyok.
Az első terhességemet 60kg-val kezdtem (162cm magas vagyok), ott közel 20 kg volt a hízás.
A középsőnél és a picinél 63kg-val kezdtem, a középsőnél 68kg voltam szüléskor, a picinél 73kg.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!