Hová visznek ilyenkor? Nézik, hogy közel van, vagy csak oda vihetnek szülni, ahol ügyelnek? Nincs fogadott orvosom, mert két kórházat is érintek a mindennapjaimban.
Ha peches vagyok a főiskoláról megyek szülni. A suli a Buzogány utcában van(pest, nagylajos) Az Uzsoki utcai kórház ott van "mellette". Elvileg ha mentőt hívnak hozzám oda visznek, vagy elkacsáznak velem oda, ami ügyel?
(elvileg mentőt kell hívnia a tanrnak, gyakorlatot nem tudok)
Ha nem vagyok peches, akkor a Flór mögött lakok, a szomszédnál mindig van egy kocsis, be tud vinni.
Nem néztél te túl sok filmet? Miért a tanár hívna neked mentőt ha megindul a szülés? Oké nincs kocsid, de mobilod se? Vegyél egyet, 3-4 ezerért mindig hirdetnek a Tescoban és jól jöhet ha meglesz a babád.
Meg van egy kocsis? Lovasszekéren mész szülni 2010-ben?
Atyavilág.
Ha az orvos beírja a kiskönyvbe, hogy fogad és melyik kórházban, akkor oda visz a mentő, csak a terheskönyved legyen mindig nálad.
Én megkérdeztem, beírattam, mert más kórházba tartoztam volna körzetileg.
Első válaszadó! Nagyon - nagyon megnevettettél :-)
Igazán mondom rég nevettem ilyen jót!!!! :-)
Köszönöm!!!
A kérdezőtől bocsánatot szeretnék kérni, amiért ilyen jót mulattam, de őszintén mondom, hogy nem őt nevettem ki.
Még most is kuncogok :-D
Köszi a hasznos infót, de a vizsgán ha terhes aha nem terhes az illető kikapcsolva a táskában a táskát az ablakban kel tartani...
Ezért, írtam, h elviekben ők hívják, náluk csipoghat a telefon stbstbstb...
Van, ráadásnak olyan amin nem 3-4eft, nem ez volt akérdés, hogy szerezzek e telefont, és ha egyszer "szabály", akkor mit tegyek, amúgy ha épp nem vizsgáról kéne futni magam is tudom a mentők számát, taxi társaságokért is stbstb.
A másik, hogy körzetileg oda tartozok az Uzsokiba. Viszont a szülés is olyan eset, mint pl az autóbaleset, hogy oda viszik ahol ügyelet van...
Szóval függetlenül attól, hogy hivatalosan melyik kórházhoz tartozok, visznek e oda ami közel van, vagy csak oda vihet ahol épp ügyeletes a szülészet.
És pont azért nincs fogadott orvosom, mert írtam, hogy ha otthon indul, akkor a Flór Ferenc ott van mellettem, minek mennék be Zuglóba, az Uzsokiba, mikor felsétálok két fájás között.
Az egy kocsi, mivel gépjárművekkel foglalkoznak, autószervíz, és a saját autóállományuk is jelentős, és a kocsik közül egy biztosan akad itthon...
Szóval kedves első menj a, jól felnyomtad a válaszoddal, még így estére az idegeimet, tényleg fontos lenne tudnom ezeket, erre...
A második válaszoló megírta mit tegyél.
Ha meg gond van szólsz a tanárnak, bekapcsolod a telefont és mentőt vagy taxit hívsz magadnak. Ilyen esetekben ez megengedhető és nem fognak érte piszkálni. Az meg nem úgy megy, hogy ha "rádjön" a szülés akkor hétrét görnyedsz és már beszélni sem tudsz... A mentősnek el tudod mondani, hol a dokid, a kiskönyvet oda tudod adni, ha beírta a doki a kórházat.
Minden jót.
De most komolyan, te úgy gondolod, hogy ha beindul a szülés, nem tudsz felállni és elmenni az ablakig, bekapcsolni a telefont és hívni a mentőket?
A szomszédomnak Győrben volt az orvosa, elfolyt a magzatvíz a kocsiban (miközben jött haza az orvostól Győrből aki azt mondta még nincs itt a szülés ideje)és visszament Győrbe Székesfehérvárról. Mondjuk én is magam mentem be kocsival a kórházba, de én csak egy utcányira lakom a kórháztól.
Nem tudom honnan veszed, hogy nem lesz időd elmenni az ablakig, bekapcsolni a telefont és hívni a mentőket. Még akár le is vizsgázhatsz és ráérsz utána mentőt hívni. Bár ha elfolyik a magzatvíz, úgy nem olyan kellemes. De nyugodtan. Jó láttam én is amerikai néger nőt, aki elfeküdt a padlón és kipottyant a gyerek, de ez a ritkább eset.
Komolyan nem bosszantani akartalak, de hihetelen hogy te ezt most komolyan kérdezted. Első voltam.
Az első gyerekemmel nem voltak fájásközök, örültem, hogy levegőt bírtam venni, épp elkapták, ennyi volt...
Amúgy normálisan ma megkérdeztem az illetékes szerveket, mit is tesznek, és a két legközelebbi kórház közül az egyikbe visznek, ne
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!