Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hová visznek ilyenkor? Nézik,...

Hová visznek ilyenkor? Nézik, hogy közel van, vagy csak oda vihetnek szülni, ahol ügyelnek? Nincs fogadott orvosom, mert két kórházat is érintek a mindennapjaimban.

Figyelt kérdés

Ha peches vagyok a főiskoláról megyek szülni. A suli a Buzogány utcában van(pest, nagylajos) Az Uzsoki utcai kórház ott van "mellette". Elvileg ha mentőt hívnak hozzám oda visznek, vagy elkacsáznak velem oda, ami ügyel?

(elvileg mentőt kell hívnia a tanrnak, gyakorlatot nem tudok)

Ha nem vagyok peches, akkor a Flór mögött lakok, a szomszédnál mindig van egy kocsis, be tud vinni.

2010. aug. 10. 15:45
1 2
 1/13 anonim ***** válasza:
64%

Nem néztél te túl sok filmet? Miért a tanár hívna neked mentőt ha megindul a szülés? Oké nincs kocsid, de mobilod se? Vegyél egyet, 3-4 ezerért mindig hirdetnek a Tescoban és jól jöhet ha meglesz a babád.

Meg van egy kocsis? Lovasszekéren mész szülni 2010-ben?

Atyavilág.

2010. aug. 10. 23:45
 2/13 anonim ***** válasza:

Ha az orvos beírja a kiskönyvbe, hogy fogad és melyik kórházban, akkor oda visz a mentő, csak a terheskönyved legyen mindig nálad.

Én megkérdeztem, beírattam, mert más kórházba tartoztam volna körzetileg.

2010. aug. 11. 10:58
 3/13 Andika82 ***** válasza:

Első válaszadó! Nagyon - nagyon megnevettettél :-)

Igazán mondom rég nevettem ilyen jót!!!! :-)

Köszönöm!!!

A kérdezőtől bocsánatot szeretnék kérni, amiért ilyen jót mulattam, de őszintén mondom, hogy nem őt nevettem ki.

Még most is kuncogok :-D

2010. aug. 11. 22:32
 4/13 A kérdező kommentje:

Köszi a hasznos infót, de a vizsgán ha terhes aha nem terhes az illető kikapcsolva a táskában a táskát az ablakban kel tartani...

Ezért, írtam, h elviekben ők hívják, náluk csipoghat a telefon stbstbstb...

Van, ráadásnak olyan amin nem 3-4eft, nem ez volt akérdés, hogy szerezzek e telefont, és ha egyszer "szabály", akkor mit tegyek, amúgy ha épp nem vizsgáról kéne futni magam is tudom a mentők számát, taxi társaságokért is stbstb.

2010. aug. 11. 22:42
 5/13 A kérdező kommentje:

A másik, hogy körzetileg oda tartozok az Uzsokiba. Viszont a szülés is olyan eset, mint pl az autóbaleset, hogy oda viszik ahol ügyelet van...

Szóval függetlenül attól, hogy hivatalosan melyik kórházhoz tartozok, visznek e oda ami közel van, vagy csak oda vihet ahol épp ügyeletes a szülészet.

És pont azért nincs fogadott orvosom, mert írtam, hogy ha otthon indul, akkor a Flór Ferenc ott van mellettem, minek mennék be Zuglóba, az Uzsokiba, mikor felsétálok két fájás között.

Az egy kocsi, mivel gépjárművekkel foglalkoznak, autószervíz, és a saját autóállományuk is jelentős, és a kocsik közül egy biztosan akad itthon...

Szóval kedves első menj a, jól felnyomtad a válaszoddal, még így estére az idegeimet, tényleg fontos lenne tudnom ezeket, erre...

2010. aug. 11. 22:48
 6/13 anonim ***** válasza:

A második válaszoló megírta mit tegyél.

Ha meg gond van szólsz a tanárnak, bekapcsolod a telefont és mentőt vagy taxit hívsz magadnak. Ilyen esetekben ez megengedhető és nem fognak érte piszkálni. Az meg nem úgy megy, hogy ha "rádjön" a szülés akkor hétrét görnyedsz és már beszélni sem tudsz... A mentősnek el tudod mondani, hol a dokid, a kiskönyvet oda tudod adni, ha beírta a doki a kórházat.

Minden jót.

2010. aug. 12. 07:20
 7/13 anonim ***** válasza:
ha nincs orvosod abba a kórházba visznek ahova területileg tartozol. addig úgyse fogsz megszülni a mentőben.
2010. aug. 12. 07:34
 8/13 anonim ***** válasza:
:-) első szülésnél lehet, hogy 1 napig is vajúdsz előtte, ha érzed úgysem mégy vizsgázni, amúgy pedig nem hiszem, hogy egyből kétperces fájások jönnének rád a vizsga közepén, nomeg akkor ha igen úgyis kéred a táskádat és tojsz a vizsgára, veszed a telefonodat, és hívod a kórházba szállító emberedet, szóval szerintem az ügyeletes kórházba visznek. De kár ilyen dolgon stresszelni.
2010. aug. 12. 13:34
 9/13 anonim ***** válasza:
50%

De most komolyan, te úgy gondolod, hogy ha beindul a szülés, nem tudsz felállni és elmenni az ablakig, bekapcsolni a telefont és hívni a mentőket?

A szomszédomnak Győrben volt az orvosa, elfolyt a magzatvíz a kocsiban (miközben jött haza az orvostól Győrből aki azt mondta még nincs itt a szülés ideje)és visszament Győrbe Székesfehérvárról. Mondjuk én is magam mentem be kocsival a kórházba, de én csak egy utcányira lakom a kórháztól.

Nem tudom honnan veszed, hogy nem lesz időd elmenni az ablakig, bekapcsolni a telefont és hívni a mentőket. Még akár le is vizsgázhatsz és ráérsz utána mentőt hívni. Bár ha elfolyik a magzatvíz, úgy nem olyan kellemes. De nyugodtan. Jó láttam én is amerikai néger nőt, aki elfeküdt a padlón és kipottyant a gyerek, de ez a ritkább eset.

Komolyan nem bosszantani akartalak, de hihetelen hogy te ezt most komolyan kérdezted. Első voltam.

2010. aug. 12. 18:50
 10/13 A kérdező kommentje:

Az első gyerekemmel nem voltak fájásközök, örültem, hogy levegőt bírtam venni, épp elkapták, ennyi volt...

Amúgy normálisan ma megkérdeztem az illetékes szerveket, mit is tesznek, és a két legközelebbi kórház közül az egyikbe visznek, ne

2010. aug. 12. 20:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!