Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ki hol szült Pesten? Olyan...

Ki hol szült Pesten? Olyan kórházat keresek, ahol a vajúdás otthonos környezetben folyik (kád, francia ágy, zene, gyertya stb. ) és a paraszolvencia sem túl magas, + szakszerű kedves ellátást biztosítanak. Van ilyen?

Figyelt kérdés
2011. márc. 1. 17:31
1 2
 1/16 anonim ***** válasza:

Nem volt fogadott orvosom, a Bajcsyban szültem. Csak jót és szépet tudok mondani a kórházról és a személyzetről is. Van vajúdó szoba, franciaággyal, káddal, tévével, óriás labdával, és nem a pénzre hajtanak az orvosok sem. Én kádban vajúdtam, nekem nagyon sokat segített. Szülés után van magánszoba, 3 éve 10 ezer forint volt egy éjszakára. Nekem magánszobám sem volt, kifogtam az egyetlen nem fizetős egy ágyas szobát. :) A párod akkor látogat, amikor akar, szülésnél több kísérő is jelen lehet egyszerre (nem kell hozzá előkészítőre sem járnia), mindenki kedves, segítőkész.

Talán csak a higiénia az egyetlen negatívum, mert sajnos a tusolókat, amit többen is használnak, nem könnyű tisztán tartani. Ha viszont magánszobát kérsz, ott külön tusolód is van.

2011. márc. 1. 17:38
 2/16 anonim ***** válasza:
Azt elfelejtettem: a Bajcsy természetesen rooming-in, tehát a babád végig veled lehet egy szobában. Ha elfáradsz, vagy dolgod van (fürdesz, stb.) betolhatod a nővérekhez bármikor. Az én fiam egy percet nem volt bent egyébként, végig mellettem volt, csak fürdetéskor vittem be, és utána hoztam is ki.
2011. márc. 1. 17:40
 3/16 A kérdező kommentje:
köszönöm:)várom a többi tapasztalatot is és kutatok tovább.:)
2011. márc. 1. 17:56
 4/16 anonim ***** válasza:
Én az Istvánban szültem, kád, francia ágy, zene, ha viszel gyertya, persze csak az alteros szobában. A kedvesség a személyzeten múlik. Viszont nagyon megkérdezném, hogy első szülő vagy-e, mert a kérdésből nekem úgy tűnik. Nem bántásból, csak talán nem biztos, hogy a legfontosabb szempontokat emelted ki. Pl. a Bajcsyban többnyire feküdni kell a kitolási szakban, ha jól tudom, ill. első szülőknél gátmetszés van, szintén többnyire, és még ott egy csomó szempont ami nagyon nem mindegy.
2011. márc. 1. 19:40
 5/16 anonim ***** válasza:
Én 2008-ban a MÁV kórházban szültem, lehetett volna kérnem kádat, stb... de őszintén? Engem már semmi sem érdekelt csak az hogy végre túl legyek rajta. Most fogom a harmadik babámat szülni, ugyan azzal a szülésznővel, akivel a másodikat szültem. Körbevitt az Uzsoki kórház szülészetén újra, mivel azóta már felújították. Tettek bele kádat, stb, de csak röhögtünk rajta, hogy na erre tuti nem lesz szükség. Különben a szülésznő elmondása szerint nagyon ritka, hogy ténylegesen használja valaki. Én sokkal baba-mama barátabbnak éreztem az Uzsokit 2009- ben, pedig elvileg nincs ilyen titulusa, sőt ép felújítás alatt állt, így elég össze-vissza állapotok voltak, mint 2008-ban a baba-mama barátnak hívott MÁV kórházat. Szerintem nem jó nagyon felkapott kórházat választani, túlságosan szalagon gyártják a szüléseket.
2011. márc. 1. 20:24
 6/16 anonim ***** válasza:
Csatlakozom a 19.40-es válaszolóhoz.Az István maximálisan megfelel a kívánalmaidnak!Én is ott szültem-2x-gátmetszés,oxitocin,siettetés nélkül.Ott szülöm majd a 3. babát is,remélhetőleg jövőre már!
2011. márc. 1. 20:56
 7/16 anonim ***** válasza:
jövőre már=már jövőre
2011. márc. 1. 20:56
 8/16 anonim ***** válasza:

Én is a Bajcsyban szültem, 3 éve májusban, és most fogok 2 hét múlva.

Tényleg van külön szülőszoba, kád, labda, bordásfal... De amit a 2. is írt-van oxy és nagyon meggondolják pl. az edát (igaz ez nem rég óta lehetőség, de én rákérdeztem a dokitól -- ha majd Ő jónak látja... Pedig úgy voltam vele, ha oxy akkor eda is-mert számomra az nem túl "baráti" megoldás. Úgy érzem nem szívesen adják a fájdalomcsillapítót. De az oxyt rögtön megemlítette, hogy kapok... meg majd szülés után is. Rossz a vérképem nagyon... kevesebb vérzés érdekében hamarabb húzodjon a méhem. De szülés közben nem érzem szükségét :( ).

Viszont az oxyt adják, ha kell ha nem-úgy érzem. Én is kaptam :( Onnantól kezdve kín keserves 1-1,5 órám volt, mindezt fekve. Senkinek nem kívánom. Talán ha mehettem volna jobb lett volna.

Mondjuk a beöntés nem kötelező-én nem éltem vele. Valamiért ódzkodtam tőle.

Most a privát szoba 14 e ft. Ott alhat (ha jól tudom veled) apa. Külön fürdővel van (én 3 éve 2 ágyas fizetősbe voltam, ott is volt--így a közös mellékhelyiségről nem tudok nyilatkozni).

A csecsemősökkel nekem semmi bajom nem volt-sokat beszélgettünk velük, de én sem adtam be a lányom.

Hát kb. ennyi. Szóval, ha tényleg háborítatlan szülést szeretnél -és mondjuk a Bajcsyban- akkor ezt előre fixáld le, ne legyen oxy....

Én még teszek egy próbát, aztán ha a doki nem nagyon áll kötélnek (a szülésznőmmel is beszélek pénteken), akkor lehet nem hívatom be szülésre.

2011. márc. 1. 21:55
 9/16 anonim ***** válasza:
Én is Bajcsyban szültem,és nagyon meg voltam elégedve.Szerintem ha szólsz,hogy nem szeretnél oxy-t,akkor nem adnak.Amúgy akár 4kézláb is szülhetsz ott,vagy vajúdószéken is.2009 ben szültem a kislányomat,és most is ott szülnék 1000%.A csecsemős nővérektől az orvosokon át,a gyerekorvosig mindenki nagyon kedves-rendes még zsé nélkül is...Hát igen a tisztaság...és sajnos néha a rokonokat is beengedik a közös toalettre,ami így szülés után pláne idegesítő,de sajnos erről gyakran nem a takarítók tehetnek,hisz odaadják a kulcsot a kedves rokonnak..
2011. márc. 1. 23:34
 10/16 anonim ***** válasza:
Bocsánat még annyit hozzátennék,hogy a gátmetszés nem kötelező,ha nem akarod nem csinálják meg,de szerintem kevés esélye van egy először szülő nőnek,hogy ne repedjen szét,mint egy görögdinnye,ami pedig a gyógyulás szempontjából rosszabb,a vágás gyorsabban,szebben,könnyebben gyógyul.De ha már szültél,akkor általában gátvédelemmel szülnek,nem vágnak akkor már.
2011. márc. 1. 23:37
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!