Ki hol szült Pesten? Olyan kórházat keresek, ahol a vajúdás otthonos környezetben folyik (kád, francia ágy, zene, gyertya stb. ) és a paraszolvencia sem túl magas, + szakszerű kedves ellátást biztosítanak. Van ilyen?
Nem volt fogadott orvosom, a Bajcsyban szültem. Csak jót és szépet tudok mondani a kórházról és a személyzetről is. Van vajúdó szoba, franciaággyal, káddal, tévével, óriás labdával, és nem a pénzre hajtanak az orvosok sem. Én kádban vajúdtam, nekem nagyon sokat segített. Szülés után van magánszoba, 3 éve 10 ezer forint volt egy éjszakára. Nekem magánszobám sem volt, kifogtam az egyetlen nem fizetős egy ágyas szobát. :) A párod akkor látogat, amikor akar, szülésnél több kísérő is jelen lehet egyszerre (nem kell hozzá előkészítőre sem járnia), mindenki kedves, segítőkész.
Talán csak a higiénia az egyetlen negatívum, mert sajnos a tusolókat, amit többen is használnak, nem könnyű tisztán tartani. Ha viszont magánszobát kérsz, ott külön tusolód is van.
Én is a Bajcsyban szültem, 3 éve májusban, és most fogok 2 hét múlva.
Tényleg van külön szülőszoba, kád, labda, bordásfal... De amit a 2. is írt-van oxy és nagyon meggondolják pl. az edát (igaz ez nem rég óta lehetőség, de én rákérdeztem a dokitól -- ha majd Ő jónak látja... Pedig úgy voltam vele, ha oxy akkor eda is-mert számomra az nem túl "baráti" megoldás. Úgy érzem nem szívesen adják a fájdalomcsillapítót. De az oxyt rögtön megemlítette, hogy kapok... meg majd szülés után is. Rossz a vérképem nagyon... kevesebb vérzés érdekében hamarabb húzodjon a méhem. De szülés közben nem érzem szükségét :( ).
Viszont az oxyt adják, ha kell ha nem-úgy érzem. Én is kaptam :( Onnantól kezdve kín keserves 1-1,5 órám volt, mindezt fekve. Senkinek nem kívánom. Talán ha mehettem volna jobb lett volna.
Mondjuk a beöntés nem kötelező-én nem éltem vele. Valamiért ódzkodtam tőle.
Most a privát szoba 14 e ft. Ott alhat (ha jól tudom veled) apa. Külön fürdővel van (én 3 éve 2 ágyas fizetősbe voltam, ott is volt--így a közös mellékhelyiségről nem tudok nyilatkozni).
A csecsemősökkel nekem semmi bajom nem volt-sokat beszélgettünk velük, de én sem adtam be a lányom.
Hát kb. ennyi. Szóval, ha tényleg háborítatlan szülést szeretnél -és mondjuk a Bajcsyban- akkor ezt előre fixáld le, ne legyen oxy....
Én még teszek egy próbát, aztán ha a doki nem nagyon áll kötélnek (a szülésznőmmel is beszélek pénteken), akkor lehet nem hívatom be szülésre.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!