Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » A terhesség, szülés, mennyire...

A terhesség, szülés, mennyire veszélyes?

Figyelt kérdés
Tudom hogy nagy megterhelés a szervezetre, és hogy komplikációk is lehetnek. Mennyi az esélye hogy ezeket kiküszöbölhetem? Meg pl láttam egy filmet, apja lánya a címe, és ott a kislány anyukája egy előre nem látható komplikáció miatt halt meg. Ilyet sem szeretnék. És ezek miatt nagyon félek gyereket vállalni. Még fiatal vagyok, a családom azzal nyugtat hogy siessek vele, mert minél többet várok, annál rosszabb lesz, de én most is félek.
2020. okt. 8. 19:50
 1/5 anonim ***** válasza:
97%
Igen, sok baj lehet terhesen és nagyon nagy megterhelés, de az az igazság, hogy terhesség nélkül is lehet baja valakinek, akkor is ha fiatal. A legtöbb nő nagyobb gond nélkül kibírja a terhességet és egészséges gyereket szül. Ha már van megfelelő partner hozzá, akkor érdemes egészségesen táplálkozni és sokat mozogni.
2020. okt. 8. 19:57
 2/5 anonim ***** válasza:
100%
Magyarországon 6-10 anya hal meg évente úgy 80-90 ezer szülésből. Nagyon ritka ma már, szerencsére.
2020. okt. 8. 20:00
 3/5 anonim ***** válasza:
A legtöbb probléma orvosolható, és sok esetben a baba is menthető. Szerencsére az orvostudomány már olyan szinten van, hogy ezzel nem kell számolni. Ha általános egészségnek örvendsz, akkor nem kell félned tőle. Persze, amúgy én is riogattam magam a terhességem végén, szülés közeledtével, hogy csak nehogy baj legyen, se velem, se a babával, de ebből a szempontból a világ fejlettebbik felén vagyunk, hiába nincs toppon az egészségügy. A sok rendszeres vizsgálat, védőnő, mind-mind azért vannak a terhesség alatt is, hogy kiszűrjék az esetleges problémákat és még időben közbelépjenek, nehogy (nagy) baj legyen.
2020. okt. 8. 20:15
 4/5 anonim ***** válasza:
100%

Nyugtasd kicsit azzal magad, h. rengeteg nő szül/szült már. Végig lehet csinálni.

A tudomány is annyira fejlett, h.szinte minden felmerülő problémára van megoldás.

2020. okt. 8. 20:34
 5/5 anonim ***** válasza:
76%
Végig tudod csinálni. Marha fárasztó maga a szülés. 24 óra ébrenlét után azt hittem elájulokna fáradtságtól a szülőszobán.
2020. okt. 8. 20:42

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!