Igaz az, hogy ha a kismama nem veszélyeztetett terhesség esetén minél többet mozog annál könyebb lesz a szülés, ha kiméli magát keveset mozog akkor nehezebben szül?
Nem, nemf eltétlenül igaz.
Hogy ne hagyd el magad, az elsősorban neked fontos. Én nem hagytam el magam, de egész napos vajúdás után sürg. császár lett.
Ez szép elmélet, csak a kettőnek semmi köze egymáshoz.
Annyiban viszont jó ha nem hagyod el magad, hogy ha akarod, ha nem ezt az édes terhet cipelni kell. Ami a végén már okozhat nehézségeket, még fitt kismamák esetében is.
Én folyamatosan mozogtam, napi 3 séta a kutyával, edzettem amíg tudtam, szülés előtt 4 nappal még dolgoztam (41. héten szültem), takarítottam stb.
Indítani kellett és marhára nem volt könnyű: 20 óra vajúdás csak ennyit mondok. :)
Én nem igazán vagyok egy sportos típus, szóval nem mozogtam tudatosan, ráadásul még ülőmunkát is végeztem.
Első két gyerekem másfél órán belül megszületett a szülés megindulásától, ráadásul a 2. faros volt, a harmadikkal éjfélkor keltem fel és negyed kettőkor megszületett.
Mindhárom terhességem teljesen problémamentes volt, semmilyen gondom nem volt, a terhet is bírtam.
Szóval ez alapján azt mondanám: semmi köze hozzá.
Példa: egy jó kondiban levő ismerősöm is nehezen szült. Miért? Mert a teste nem alkalmas a természetes szüléshez. A csontjai térelégtelenséget adnak.
Hiába sportolna vagy csinálna gát izom gyakorlatokat, attól még genetikailag nem működik úgy, hogy könnyű legyen.
Nálam ez nem jött be.
Igaz az első kb. 4 hónapot vègig feküdtem szinte, annyira rosszul voltam, de az utolsó 4-ben pörögtem, túl hordtam, a kórházban egész nap szalagdáltam (tényleg!) a lépcsőkön, semmi sem segített, sőt, be e indultak a fájások maguktól.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!