Anyumnak volt könnyített szülése annak idején...36 és 33 éve. 4 spontán ptx miatt pótolva lett a mellhártyája,ezért. Debrecenben szült emiatt a klinikán minket a húgommal.
Eda volt neki, meg nálam vákuum,húgomnál meg fogó. De ugyan úgy érezte a fájásokat,mindent. Talán burkot is repesztettek. Igazság szerint szerintem indított szülések voltak. Rendes hüvelyi szülés volt mindkettő,gátmetszéssel.
2018. dec. 8. 21:52
2/10 anonim válasza:
Ez most vicc, 1-es?
A vákuum, fogó, amitől tokától bokáig szakadsz lenne a könnyített szülés? Ne szórakozzunk már!
Mellé én is kaptam EDA-t és gázt is és nemhogy semmit, hanem mindent éreztem. Azt is, ami az anesztes szerint lehetetlen. Kétszer szúrtak emiatt feleslegesen. Csak arra volt "jó" az eda, hogy még bátrabban tekerték fel mellette az oxit, brutális fájásokat indukálva. A gáz pedig csak hányingert csinált.
Az én "könnyített szülésem" így lett horror sok sérüléssel, utána majdnem kivérzéssel, vért kellett adniuk.
2018. dec. 9. 07:42
3/10 anonim válasza:
Igen,kettes. De, mint írtam,ez nem most volt. Ráadásul kb 25 orvostanhallgató is volt bent a születésemnél,annyira ritka eset volt anyukám,abban az időben.
2018. dec. 9. 08:03
4/10 anonim válasza:
Tuti nem ezt jelenti a könnyített. A vákuum, fogó vészhelyzeti eszköz, a baba érdekében alkalmazzák, az anyukának pedig csak árt. 30-40 éve igen, gyakrabban alkalmazták, mivel a császárt még ritkábban.
2018. dec. 9. 09:02
5/10 anonim válasza:
Anyukàm így mesèlte,hogy könnyített szülése volt. Azért írtam le.
Lehet,ma már mást is magában foglal. Akkor ez volt a könnyített verzió....(anyumnak így is halálfélelme,és nagy fájdalma volt elbeszélése alapján)
2018. dec. 9. 13:00
6/10 anonim válasza:
Nem csoda, mert ebben semmi sem könnyített. Pont jobban fáj, ha erővel szedik ki a gyereket (könyöklés, vákuum, fogó), mintha háborítatlanul zajlik az egész.
2018. dec. 10. 20:09
7/10 anonim válasza:
Kérdező! Leírnád,neked miket mondtak? Már kíváncsi vagyok.
2018. dec. 10. 22:12
8/10 anonim válasza:
Anyukàmnak azért volt így,mert nem volt szabad nyomnia.
2018. dec. 11. 10:40
9/10 A kérdező kommentje:
Gabica27 igen persze. Mondták elsőnek hogy császár aztán hogy EDU érzés teleniteses lesz aztán pedig hogy vákumos. És nem tudom hogy most akkor a könnyített szülés mit jelent. Én a szemem miatt lettem könnyített szüléses.
2018. dec. 11. 17:43
10/10 anonim válasza:
9, ezek közül csak a császárnál nem kell nyomnod. Se EDA-val, se vákuummal nem szedik ki belőled a gyereket a te közreműködésed nélkül. Vagy ha igen, min. harmadfokú sérülésre kell számíts.
A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik. Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!