Hogyan oldjam meg kislányom felügyeletét?
Segítsen a család. Apuka és nagyi is legyen készenlétben, tudassa a munkahelyén hogy mi a helyzet, bármikor ugornia kellhet és ebben biza benne van, hogy lesz egy-két fals riadó is. Ha már érzed, hogy megindult valami, azonnal hívd fel, hogy valami van és biztonságérzetet adna, ha ott lenne veled. Ha indultok szülni, akkor a férjed elvisz téged a kórházba, a gyereketek is megy veletek. Közben riadóztatja a szüleit, hogy induljanak. Vagy megvárják veled a kórházban őket, vagy ha pl. éjszaka van, akkor a férjed hazaviszi a gyereket és ott várják meg a nagyit. Ha odaérnek (érzésre max egy óra lehet), ők vigyáznak a gyerekre, a férjed megy utánad és remélhetőleg még ő is simán beér a szülésre.
Ha esetleg van egy jó szomszéd, vagy barát, aki vigyáz a gyerkőcre, amíg a nagyszülők odaérnek, mégjobb.
A lényeg, hogy mindenki tudja a dolgát mire eljön a pillanat (ne akkor kelljen elkezdeni kapkodni) és egyrészt apukát ne akkor hívd, amikor már nagyon durva fájdalmaid vannak és egyértelmű, hogy azonnal indulni kell. Sajnos így lehet, hogy kétszer is hazamegy előbb anélkül, hogy szülés lenne belőle, de legalább ott van. Az is lehet, hogy délután 1-kor rendeled haza, de elég lesz csak este 10-kor elindulni a kórházba.
Szia! Én azt mondanám, azért legyen valami "b" terv is.
Nekem pl. a második szülésnél szinte a semmiből lettek brutális, szinte összefüggő fájásaim. Szóltam a férjemnek, hogy valószínűleg menni kell, elmentem zuhanyozni, mire végeztem, már felöltözni nem tudtam.. Ha akkor egyedül lettem volna a 2 évesemmel, nemtudom mi lett volna. Fél 8ra érkezett a taxi, 8 óra 8 perckor bújt ki a fiam :) Nem ijesztgetni akarok, csak ilyen is van.
Nálunk amúgy úgy volt, hogy anyum (nyugdíjas) eljött hozzánk, mikor már esedékes volt a szülés (férjem szeretett volna ott lenni). A kórházban nem csesztek le (nem is volt rá idő), de utólag azért megkérdezték, mégis mikor kezdődtek a fájások.
Hát én még rosszabb cipőben járok, mert külföldön élünk, és tényleg nehéz lesz segítséget találni és az én férjem is kb 40 percre dolgozik.
Akik a fiam felügyeletében tudnak segíteni, kb 40 percre vannak tőlünk autóval meg van 2 sos a közelben, de őket csak a végső esetben szeretném riasztani.
Nálunk az a terv, ha beindul apuka jön haza és megyünk együtt a korházba, majd utána elviszi a fiúnkat a barátainkhoz és jön hozzánk vissza. Ha ennyi idő nincs, akkor megyünk a fiammal mentővel, tuti nem hagyják egyedül otthon és a férjem jön be a korházba érte.
Én sokkal jobban félek, nehogy lebetegedjen a fiúnk a szülés környékén, mert akkor tuti senki nem vállalja be én meg nem szeretnék egyedül szülni.
További kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!