Van valami, amit mai fejjel máshogy csináltál volna aznap, mikor szültél? Bármit mondhattok!
Vinném magammal a szülőszobára a telefonom, mert fenn maradt az osztályon.
(Úgy voltam vele, minek a férjem mellettem van, a kicsi mindjárt a karomban.)
Óriási hiba volt!
4 órán keresztül nem tudtam, hogy hová került a gyerekem.
Gond volt vele a szülésnél.
Amint megszületett, egy pillanatra a hasamra tették. Kiderült (meglátták) a bajt, lekapták rólam és elrohantak vele. A férjemet a babával küldtem, hogy egy percre se mozduljon mellőle. 1 órával később, 1 percre, a mentősök inkubátorban még behozták, hogy láthassam, kaptam róla egy képet.
De utána (kb 4 óra), amíg nem kerültem fel az osztályra, azt sem tudtam mi van a kicsivel.
Él-e még, vagy műteni kell, vagy egyáltalán mi baja? Az sem volt biztos, hogy Pesten marad, vagy Debrecenbe szállítják.
Ott ahol szültem, semmit nem tudtak mondani róla. Ráadásul, amint összevarrtak, magamra hagytak a szülőágyon még feltett lábakkal, amit nem volt erőm levenni. A sírástól semmi hangom nem volt, nem tudtam senkit hívni.
Amikor végre jött a szülésznő, hogy akkor most elmehet lezuhanyozni, de ő meg nem adhatott semmilyen információt.
Ezt az érzést, nem kívánom senkinek!
Nem engedtem volna a kézzel tágítást. Lehet akkor nem stresszelünk be mindketten a lányommal,lehet ha hagynak kicsit a saját tempónkban nem lett volna sürgős császár.
A másodiknál biztos nem engedném meg 1x a nővérkének hogy érzestelenítés előtt szó szerint bassza belém a katétert..majd indokolatlanul túl sok só oldatot nyomjon bele.. Megkérném a nővért tájékoztassa férjemet miért vagyok 2 órát a műtőben.. Mert aenki nem mondott semmit neki csak a kezébe nyomták a gyereket. Azt se tudta élek e még vagy meghaltam.
Most decemberben lesz a 3. program császárom. Biztosan kifogom harcolni, hogy ne kapjak beöntést. Bélgyulladásos vagyok és diverculitiszes. Inkább hashajtózom.. Mint szétdurrantsák a belem.. A második csm-nél derült ki hogy megtekeredett a vastag belem.. Ha nem utasítom vissza 3 dl után a beöntést, hogy nem bírom és engedem, hogy belém nyomják az 1l meghalok..
Többet mennék a kérdéseimmel a csecsemős nővérek után...
Illetve hagynám a testemet “fájni” a vajúdás alatt, utólag úgy látom, azzal lett hosszú a szülésem, mert visszatarthattam a fájdalmat és a nyomást.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!