Volt bármi "előjele", hogy szülni fogtok aznap?
A férjem minden reggel megkérdezi, hogy mehet-e dolgozni, vagy baráti összejövetelekre, anyósommal pénteken voltak temetésen, anyósom is rákérdezett, hogy szülünk-e ma, vagy még azért elmehetnek két órára a férjemmel... Őszintén kezd kicsit zavarni, mintha már sürgetni akarnának, vagy én nem is tudom. Persze, mindenki várja a babát meg a szülést, de hát könyörgöm, jön amikor jönnie kell. Első baba lesz, most vagyok 36+4 hetes, szerintem még bőven korai ezen aggódni, főleg hogy az égvilágon semmit sem érzek (néha kicsit szurkál a méhszáj/gát, de szerintem csak a baba nyomja, mert már lent van nagyon a doki szerint, de semmi görcs, semmi jósló, semmi kifejezetten fájdalmas élményem nem volt még, a nyákdugóval sem találkoztam eddig).
Ha mondjuk délután vagy este elindulna a szülés, lenne BÁRMI jele annak reggel, amiből én ezt előre tudhatnám? Eleve úgy gondolom, hogy az első szülés nem valószínű, hogy fél óra alatt lezajlik, bárhol is jár éppen a férjem, időben hazaérne, szóval nem értem őszintén ezt a parázást a dolgon.
Vagy én vagyok tapasztalatlan, és igazából vannak előjelei a dolognak, amire figyelnem kéne? Nálatok hogy volt? Én valamiért arra számítok, hogy csak úgy a semmiből elkezdenek fájások lenni vagy magzatvíz szivárogni, vagy esetleg a ctg-n mondják majd azt, hogy akkor maradjunk, mert indítják vagy valami, de nem gondolom, hogy valami csoda folytán rá fogok érezni, hogy igen, ez a mai nap lesz AZ a nap, ma inkább ne menjünk sehová...
Köszönöm előre is a tapasztalatokat!
Egyáltalán nem volt semmi előjele.
Aztán az nst-re indultam csak, míg vártam elfolyt egy pici magzatvíz. Lenn a doki egyböl küldött a szülészetre. Ott megvizsgáltak, majd közölték, a lenti doki biztos elnézett valamit, mert nem folyhatott el belőle..
Egész nap megfigyeltek, 2x akkor is éreztem, hogy elfolyott belőle, akkor is csak hülyének nézett az ügyeletes doki. De én az ég világon semmit nem éreztem, mármint fájdalmat, vagy ilyesmi. Estig vártam, akkor jött egy másik doki, aki végre meg ultrahangozott, és láss csodát, kevés volt a magzatviz... nem kicsit.
Azonnal burokrepesztés. Akkor utána sem történt semmi. Ez volt este 7kor. 8ig vártak, onnan kaptam az oxitocint, onnan éreztem a fájásokat. Pedig már addugra valamennyire kitágultam.
Hajnali 2re lett meg a fiam.
4.vagyok
Az a kérdés, hogy "Egyben vagytok még?" engem is halálra idegesített. Nyilván kedveskedés, viccesnek szánt érdeklődés volt, de sokadszorra olyannak tűnt, mint a "Na, megjöttél?". "Neeem, még amott vagyok, nem jöttem meg..." "Már megszültem, csak van bent még egy négykilós valami, amitől nem férek el sehol¯\_(ツ)_/¯"
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!