Császármetszés után ez hogy van?
Miután megműtenek mikor adnak az emberre bugyit, hálóinget stb?
Ugye van egyszer az újszülött osztályos bőröndöm és egy kisebb táska a szülőszobára.
Vettem ilyen eldobhatós hálós bugyit, ezt érdemes a kisebb táskába bekészíteni+hálóing, betét, vagy ez majd csak később kell?
És ha nem adnak rám semmit, akkor hova folyik a rengeteg vér addig, tesznek valamit a lábam közé?
Meg ugye katéter is lesz bent, gondolom, itt a bugyi ki is esik akkor, vagy hogy van ez? Meddig kell a katéter?
Program császárom lesz, de nincs fogadott orvosom, így nem nagyon tudok kit megkérdezni az ilyen intimebb részletekről.
Nálam is úgy volt, mint a #6-nak.
Alattam volt egy egészségügyi alátét (olyan, mint a kutyapelenka😃), 6 óra múlva lehetett felállni, akkor átkísért a zuhanyzóba, megszabadított a katétertől.
Mivel ilyenkor még a megőrzőben vagy, csak az láthat, aki még ott van a császár után. De mivel nem emelgetheted a fejed, így valószínűleg nem fog látni. Elsőnél ketten voltunk, második szülésnél egyedül voltam.
Felöltözöl, felveszed a köntöst és átsétálsz a szobádba. A nővér hozza a csomagodat, te tolod a babát a "bevásárló kocsiban" .
A Jahnban szültem az elsőt, ott felajánlották, hogy tolókocsiban áttolnak, de hülye lettem volna leülni, hogy utána újra fel kelljen állnom. Nem is értettem.
A második a Flórban volt, ott sétálni kellett.
A sétát úgy képzeld el, mint amikor egy 80 éves görnyedt hátú mama csoszogva sétál. 😂
Nálunk úgy volt, hogy addig amíg nem állítottak lábra meztelen voltam a takaró alatt.
Egy nagy pelenka volt a lábam között. Mikor jöttek cserélni lecsutakoltak nagyjából. Engem csak 18 óra múltán mertek lábra állítani komplikációk miatt. De mikor lábra álltam akkor nehezen de elintéztem magamnak mindent. Másnap meg már hajat mostam.
Mindenkinek más a fájdalom küszőbe. Nekem nagy hajtó erő volt, hogy ne hagyjam el magam minél előbb talpon legyek mert kislányomat elkellett szállítaniuk máshova.
Baján 24 óra fekvés van. Hálóingben feküdtem,alattam volt az ágyon zöld vastag fóliaszerű lepedő,azon fehér vastag lepedő,alátét és papírbetét. Nagyon sűrűt jöttek cserélni az alátétet. Szerintem óránként.
Amikor fel kellett kelni akkor kaptam a lábam közé új papírbetétet. Avval mentem ki fürdeni. Pár métert kellett menni, de megváltás volt a sok fekvés után végre. Kivették a katétert, a drain maradt és mentem az osztályra.Nem fájt,inkább megkönnyebbültem. A drain az fájt,mert sokáig hagyták bent,és nem kellett volna.
Köszi a sok választ!
Én BP Szt. Istvánban fogok szülni.
Annyit tudok, hogy nincs megőrző, egyből letolnak a szobába az újszülött osztályra.
Állítólag a babát is rögtön rám teszik majd és ott hagyják, császár ide vagy oda.
Egyrészt tök jó, de valahol félek, hisz ha a fejemet se emelhetem, mut fogok kezdeni egy újszülöttel? 🙃
"Annyit tudok, hogy nincs megőrző, egyből letolnak a szobába az újszülött osztályra."
Infúziót kapsz, vérnyomást mérnek... Ez nagy műtét, biztos, hogy van megőrző.
Ott van a szobakhoz zuhany wc mosdo.
Legalabbis en olyanba voltam.
Mikor szoltak h keszulek lassan felallni kimaszni az agybolakkor elkezdtem mire visszajott a nover mar hajat is mostam 😄 kisse rosszul lett ettol h egyedul megoldottam
De kb amugy 20 percenkent beneztek h minden rendben van e szoptatasban segitettek. Marmint h hogyan kell donteni az agyat. 3. Gyerek volt szal a tobbi ment.
Am naon profik, en ugyeleten szultem csaszarral. Rendben ment minden.
Kateter max csip de jo nagyot sohajtasz akkor lazan kicsuszik utana az elso par pisi kicsit fura lesz valahogy mas erzes. De nem faj csak mas.
A csaszar alatt mindent 7gyis latnak rajtad szal mem gaz ha utana meztelen latnak 🤣
Aranyosak vagytok, köszönöm! 🥰
16#.-nekem is kikerekedett a szemem, de több helyen olvastam fórumokon, hogy itt egyből a műtőből tolnak az osztályra a leendő szobatársak közé.
Lehet azóta változott, nem tudom, majd megírom ha túl leszek rajta és lesz erőm gyakorizni:)
Hidd el nem tesznek be egy magatehetetlent (az leszel, mivel nem fog mozogni a lábad) az anyukák közé.
Ráadásul figyelni kell a műtéti komplikáció miatt. Ami ne legyen.
Bizonyos időnként rádnéznek a megőrzőben, ha kell megnyomkodnak (na az igazi szadista dolog). Nézik, hogy legyen vizeleted stb.
Ahol a szoba van a többi anyukával, oda csak vizitkor fognak bemenni hoztátok. Megkérdezik, hogy vagy és, hogy kakiltál-e. 😂
Ha simán szülsz, akkor kerülsz egyből a szobádba. Vagy a "kisműtétesek" (miss. ab., abortusz) nem kerül a megőrzőbe, hanem egyből vissza a szobába (nem a szülészetre, hanem a nőgyógyászatra).
Szerintem félreértettél valamit.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!