Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Anyós kérdés. Vélemények?

Anyós kérdés. Vélemények?

Figyelt kérdés
37 hetes terhes vagyok.Anyósomékat egyáltalán nem érdekli se én se a baba hogy vagyunk.Nem tudom szülés után meg vátozik-e?Nem jönnek át megnézni,segíteni.pedig már nyugdíjasok.A párom előző kapcsolatából van 2 gyerek körbe ugrálják öket sőt még a volt élettársat is aki miért ne ha nekünk lesz baba ő sem maradjon le most 10 hetes terhes.Főleg ma holnap szülük és ide dobja a 2 gyereket hogy traptáljam őket hétvégente.A párom kint van külföldön.Anyukámék amikor tudnak jönnek de nem egy helyen lakunk meg dolgoznak.egyszerüen nem tudom mit csináljak mert nem fogok bírni mindent egyedül.Már lehet én kerítek ennek nagy feneket de már nagyon elegem van.
2010. aug. 3. 13:38
1 2
 1/19 anonim ***** válasza:
Nekem is elegem lenne!Mindenben igazad van,amit leírtál.Szerintem valamennyire megfog változni a dolog,és talán segíteni fog a "drága" anyós.Szerintem anyudtól kérdezd meg,hogy nem tudna-e 1-2 hét szabadságot kivenni,ha már megszültél.Talán ezt tudod csinálni.Meg valakit a rokonságból megkérni,hogy segítsen egy-két hetet,ha anyud nem tud,vagy felváltva anyuddal.
2010. aug. 3. 13:46
 2/19 anonim ***** válasza:
100%
együttérzek veled, nálunk is az volt h nem érdekelte őket az "állapotom", miért nem ülök fel a buszra, miért nem vettem függönyt.....stb. mindenbe belekötöttek.....most két éves a fiam és hidd el h a végletekig el tud fajulni a dolog, ha hagyod, egyszerűen mond meg h fáradt vagy és pihenni szeretnél, egy kismamának nem kell különösebb indok, tapasztalatból mondom, h attól nem lesz jobb ha próbálsz mindenben a kedvükre tenni, valószínű ők még az előző feleséggel szeretnék rendbe tenni a dolgokat.....neked csak a baba és saját magad legyenek a fontosak!!!!
 3/19 anonim ***** válasza:
100%

Ha a párod nincs itthon miért viszik hozzád a gyerekeket? Vigyék,amikor itthon van a párod. Neked már pihenned kell.

Ezt mindenki megértheti. Mond meg,hogy egyedül nem tudod már vállalni.

4/19 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem ne foglalkozz velük, majd rájönnek, hogy te is unokát szülsz nekik. A két gyereket meg ugyan miért kellene neked pesztrálnod? Foglalkozzanak velük a nagyszülők, ha már az anyjuk lepasszolja őket, és hozzátok meg menjenek akkor, ha a párod is otthon van. Ne stresszeld magad, teljesen felesleges. Valószínűleg valami okból kifolyólag nem zártak a szívükbe, hanem sajnálják, hogy az előző nővel szétment a párod, és így büntetnek (elég szánalmas, de nagyon gyakori). Koncentrálj a babádra, és magadra, ne foglalkozz mással!

Könnyű szülést és jó babázást!

2010. aug. 3. 13:47
 5/19 A kérdező kommentje:
A párom haza jön 2 hétre mikor megszülök meg.de szerintem a volt élettárs kitolásból is ide akarja majd tenni a 2 gyereket egy újszülött mellé.mondtam anyósoméknak hogy nem fogom engedni és most én vagyok a rossz aki terhesen pedig ráér a 2 gyerekre vigyázni meg szülés után is.Csak ebből senki nem fog enni.
2010. aug. 3. 13:52
 6/19 anonim ***** válasza:
100%

Kedves kerdezo nyugodj meg!!!Kicsit hasonlit a helyzetunk,en 31 hetes vagyok,a parom szinten kulfoldon dolgozik,csak annyi hogy neki nincsenek gyerekei,vagy exneje.Szuleim 90 km-re laknak viszonylag gyakran jonnek,amikor csak tudnak,hugom pedig meg gyakrabban,anyosomekkel egy varosban lakunk,nyugdijasok,ingyenes berletuk van,johetnenek barmikor,de nem,sot nem is hivnak.Terhessegem 14ik heteben meg voltam operalva ,egyedul mentem korhazba,egyedul jottem haza,parom akkor mar kinnt dolgozott,szuleim nem tudtak jonni,de jobb is volt egyedul,mint anyosommal lett volna.Amig nem hazasodtunk ossze nagyon jol kijottunk(velunk laktunk 1 evig),aztan nagyon megvaltozott,csunya dolgokat mondott rolom eskuvonk elott anyukamnak,mindennek lehordott,csak azert,hogy ne legyen eskuvo,de nem jott be a terve.Most miota terhes vagyok egyetlen egyszer sem hivott fel,hogy megkerdezze hogy vagyok,nincs-e semmi baj,birom-e egyedul,vagy valami,ha fel is hiv,csak azert teszi,mert oka van ra,mielott lerakna a telefont,megkerdezi:"...es hogy vagy/vagytok?"Viszont masik fia elvalt(a felesege lelepett egy masik pasival),ugye o volt a kedvenc menye,es mai napig sovarog utana,mindegy mit tett,mint egy szentet,ugy emlegeti...

En mar nagyon beleuntam ebbe az egeszbe,ugyse tudok a kedvebe jarni,tehat elhataroztam,hogy sz@rok ra,es ha megszuletik mano par heten belul,nem is akarom itt latni,hogy ugymond "segitsen",es ossza nekem az eszt.Epp egy hete csunyan osszevesztunk,mert nem tetszik nekik a nev,amit a picinek valasztottunk,aztan mondtam,hogy ezt aztan tenyleg nem ok fogjak eldonteni,jobb,ha beletorodnek,amugy nagyon rosszul esett,elhiheted,az egeszsegi allapota nem erdekli oket,csak a neve,mert pont az a lenyeg,ugy-e?

Jajj mar le se tudok allni,ugy beleeltem magam,ne haragudj.En a helyedbe nem vigyaznek a gyerekekre,plane nem most a vege fele,mikor mar olyan nehez a pocak,van nekik anyjuk is,es mondd meg anyosodeknak,ami bant,ha aztan nem beszelnek majd az az o bajuk,te nem veszitesz semmit,hisz eddig se tettek,de legalabb megnyugszol.

Gondolj pici manocskadra,hogy milyen boldogga tesz par heten belul,oket meg felejtsd el,nem erdemelnek meg se teged,se az unokajukat.

Konnyu szulest,egeszseget,es minden jot! :))

2010. aug. 3. 14:05
 7/19 anonim ***** válasza:
100%

anyósnak is van gyereke szóval tudhatja h szülés után milyen egy nő, anyuéknák voltam egy pár napig a kórház után és nem vagyok egy nyavajgós, de a sírás keringetett a gátsebemtől, a gyereket alig tudtam ellátni, néha a vér is kiment a fejemből.....anyós meg azt üzente h nem fáj az annyira és ne hagyjam el magam......szóval jóindulat volt itt is

gyerekekre vigyázni kell, főzni, mosni, neked az első baba, csak kapkodni fogod a fejed, ne hagyd h kikészítsenek!!!

2010. aug. 3. 14:14
 8/19 anonim ***** válasza:
100%

szerintem addig örülj, amíg anyósod nincs ott!

nekem folyton a nyakamon van.

2010. aug. 3. 14:20
 9/19 anonim ***** válasza:

szia. Állj a sarkadra: ne vállald el a gyerekeket, keress kifogást: anyukáméknál fogok aludni, nem leszek itthon, stb.

Anyóssal meg ne foglalkozz, addig van jó dolgod, míg nincs ott.

Nem olyan nagy gáz egy gyerek, nem kell betojni, egyedül is bírni fogod. Nekem semmi bajom nem volt, pedig császárral szültem.

6 hónapos kislegényke anyukája.

2010. aug. 3. 14:38
 10/19 anonim ***** válasza:

addig örülj, míg anyós nincs a közelben. mi együtt lakunk, de a 9 hónap alatt egyetlen egyszer nem kérdezte meg, hogy mi van a picivel, vagy hogy vagyok, vagy akármi, jóformán nem is beszél velem, pedig nálunk nincs ex-menye sem.

az a nő pedig nyilván ki akar veled tolni, ha a nyakadba viszi a két gyerekét, mikor mindjárt megszülsz! elmehet a ... tudod hova. mondjad meg neki, hogy felejtsen el, majd akkor hozza őket, ha itthon lesz az apjuk, te most nem bírsz velük és kész!

türelem és ne hagyd magad!

2010. aug. 3. 14:49
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!