Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Mekkora BPD-nél (fejátmérő)...

Mekkora BPD-nél (fejátmérő) mondják hogy császároznak?

Figyelt kérdés

Sziasztok!

A Babám feje(BPD) 102mm volt a 36. héten..állítolag valamennyi felett császároznak..Azóta sokat nőhetett? Látványosan nagy feje lesz? nem nagyon számít 1cm nem?Kérlek írjatok mert meg vagyok ijedve :( csütörtökön megyek uh-ra, de annyira izgulok h mi lesz...

38 hetes kismama

2008. nov. 25. 21:34
 1/8 anonim ***** válasza:
23%

Szia!

Én még nem tartok ott, de szerintem nem fognak azért megcsászározni, mert 1-2 cm-rel nagyobb a baby fejecskéje. :D

Ha 4-5 cm rel nagyobb akkor lehet. Nem?

Nyugodj meg! Ilyet szerintem nem tehetnek meg, viszont annál jobban vágnak gátat.

Sok boldogságot!

27 heteske

2008. nov. 26. 08:36
 2/8 anonim ***** válasza:
100%
Pedig bizony nézik a fejkörfogatot. Fontos tudniuk, hogy egyáltalán fizikailag kifér-e a baba feje, vagy felesleges is vele próbálkozni, jobb császározni. A kismama medencéje a végtelenségig nem tágul, úgyhogy bizony megjósolható, hogy képes-e a kismama természetes úton világra hozni a kicsit.
2008. nov. 26. 09:32
 3/8 A kérdező kommentje:
Hát remélem a 36. hét óta már nem nőtt sokat, azt mondják inkább csak híznak az utolsó hónapban...én benne vagyok a császárban a baba érdekében, de azért szeretném természetes úton megszülni..Köszönöm a válaszokat! Sok Boldogságot!:)
2008. nov. 26. 09:38
 4/8 anonim ***** válasza:

Ne félj a császártól, én is rettengetm.

Neke m a 37. héten volt 98 a bdp, 40. hétnél pedig 106-os.Nekem már a 98-asnál mondta a doki, hogy mire szülés lessz tuti csészár lessz.Arról nem is beszélve, hogy ez nem kicsi baba lessz, röülj, hogy nem reped szét belül mindened.És nem lessz nagy feje.

Én 40 hét 2 napra szültem, programozott császárral, 106-os bdp-vel 4,5 kg-os volt a baba.Volt olyan csaj az osztályon aki a 4,3 -as babát elkezdte megszülni és muszály volt útközben megcsászozni, szóval ne ellenkezz, a doki tudni fogja.Mind a 2 szülés fájdalmas, de nem véletlen találták ki a császármetszést.

Könnyű szülést!!!

3 hós baba anyukája

2008. nov. 26. 09:51
 5/8 anonim ***** válasza:

Szia! Elöször is ne izgulj! Lehetséges, hogy a babád már nem fog olyan gyors ütemben tovább nöni mint eddig. Ez mindenkinél más és más.

Nálunk a baba feje BPD 94 mm volt 2 héttel szülés elött. A probléma inkább az volt, hogy viszonylag keskeny a medencém. A férjem az egyik vizsgálaton rávilágított erre a problémára. Az orvosom szerint ma már nem mérik, hogy kifér-e (mi Németországban élünk), a szülés rugalmas jelenség, s ö látott már nöt olyan széleset mint egy ruhásszekrény (bocs, ez az ö kifejezése) és mégsem fért ki a baba.

Egyébként ettöl függetlenül nálam is császár lett. De ami miatt egy kicsit izgulok, hogy a második szülést is normál uton fogom kezdeni ...

Egy 23 hetes kismama

2008. nov. 26. 14:35
 6/8 A kérdező kommentje:

Sziasztok!

Ma megvolt az ultrahang..most meg 96 mm-es fejátmérőt mértek...megáll az eszem :(

Hát lesz ami lesz...

Sok Boldogságot Mindenkinek!!!!

2008. nov. 27. 15:12
 7/8 anonim ***** válasza:

Szia!

Szerintem az ultrahang nem 100 %-osan mérvadó. Nekem ahány orvos, annyi félét mért, meg az sem mindegy, hogyan mérik. Amikor megkértem, nézzék meg a téraránytalanságot (azaz, hogy fizikailag kifér-e), ami a 38 hetes ultrahangon kérés nélkül kötelező lenne, még majdnem kiröhögtek. Pedig 155 cm alatt kötelező, mint írtam is. Tehát nem mérvadó. Én is félek, hogy mi lesz, de majd csak lesz vhogyan!:)

2008. nov. 28. 19:20
 8/8 A kérdező kommentje:
Az vigasztal hogy a babu feje tud szépen formálódni ahogy jön ki..azért olyan kis tojásfejűek amikor megszületnek...Remélem minden rendben fog menni! Neked is könnyű szülést!!!(utolsó válaszolónak)
2008. nov. 29. 08:13

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!