Kértek majd fájdalomcsillapitót a szülésnél?
Nekem most még nagy az arcom, én nem szeretnék fájdalomcsillapítót kérni, de nyilván ott és akkor fog kiderülni, hogy mennyire vagyok "hős".
Ha már valaki nagyon nem bírja, akkor ésszerű kérni, ráadásul mindenkinek más a fájdalomküszöbe, ezért is oszlanak meg a vélemények.
Nekem is mondta a szülésznő, hogy a vajúdásnak csak egy bizonyos részéig adhatják az EDA-t. Ő konkrétan nem mondta, hogy hány ujjnyi tágulásig, szerinte ezt így nem lehet kijelenteni, attól függ, hogy milyen gyorsan halad a tágulás. Az oka pedig az, hogy elvileg az eda fájdalomcsillapító hatásának ha nem is teljesen de valamennyire ki kell mennie, mire jönnek a tolófájások, hogy érezzük mikor kell nyomni. Ha a tolóingert teljesen letompítja az eda, akkor sokkal nehezebb megfelelő erővel nyomni.
Az én álláspontom az, hogy nem ragaszkodom a fájdalomcsillapításhoz, nem zárkózok el tőle görcsösen, de nem is ragaszkodom hozzá már most látatlanban. Ha megkezdődik a vajúdás, beérünk a kórházba és úgy érzem, hogy nem bírom, akkor kérek eda-t, feltéve, hogy még időben vagyunk. Egyébként ha nagyon lassan halad a tágulás, akkor még szokták is javasolni, mert elvileg gyorsíthatja a folyamatot.
Még egy hetem van a kiírt dátumig, szóval hamarosan minden kiderül.
Könnyű szülést!
Szia!
Én is nagymellénnyel mentem fel a szülőszobára, hogy én fájdalomcsillapító nélkül szeretnék szülni, de a szülésznő azt mondta, hogy miért legyen fájdalmas (emiatt esetleg rossz emlék) a szülés, ha lehet fájdalommentesen is szülni. Nem az a lényeg, hogy minél jobbn fájjon, hanem, hogy a baba egészséges legyen.
Az ő rábeszélésére és egy nagyon hangosan (szinte üvöltözve vajúdó anyuka) hatására én kértem EDA-t és nem bántam meg, nagyon könnyű, fájdalommmentes volt a szülésem.
2 ujjnyi tágulásig adják, mert 3-nál már hamarabb megszülsz, mint ahogy hatni kezd a fájdalomcsillapító.
Eleve adnak előtte egy lidocain injekciót gerinc mellé bőr alá, így egyáltalán nem érzed, amikor beszúrják a tűt.
Én csak ajánlani tudom, mellékhatásai nálam nem jelentkeztek.
Könnyű szülést!
2 hónapos kislány anyukája
Én vákuumos szülésen vagyok túl, és eléggé szét is szakadtam. Nem kaptam fájdalomcsillapítót, mert olyan gyorsan zajlottak az események, hogy fel sem merült a kérdés. Szerintem ki lehetett bírni, a szülés utáni össevarránál kaptam injekcióban érzéstelenítést,és az szerintem roszabb volt.
Szép szülést!
Egy 2,5 hónapos kifiú anyukája
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!