Fogtok kérni fájdalomcsillapítót majd a szülésnél vagy inkább nem? És ha igen mit?
Én biztos,hogy fogok kérni EDA-t,remélem adnak is.
38 hetes vok
Én is tutira fogok kérni epidurálist!
35hetes kismama
Az első szülésnél kértem EDA-t, 3x szúrták mellé a nagy tűt két fájás közt a hátamba, már sírtam. 4x-re azt mondták most sikerült. Mivel még nem szültem, ezért nem tudtam tényleg ennyire kellene-e fájnia a szülésnek, a gátvarrást is fájdalomcsillapító nélkül csinálták, mivelhogy kaptam EDA-t. Nagyon sírtam a fájdalomtól, fél órán át öltögettek. Amikor végzett a doki, akkor jöttek rá, hogy tényleg nem hatott és mellészúrták 4x-re is.
A következő szülésem túl gyorsan zajlott, nem lett volna idő semmilyen fájdalomcsillapításra, de EDA-t tutira nem kértem volna még egyszer. Így is 8 év kellett mire annyira eltompult a fájdalom emléke, hogy újra a gyerekvállalásra gondoltam volna.
Most a harmadiknál megint biztos, hogy nem kérek. Ha lesz idő, akkor inkább másfajtát, még ha kevésbé hatásos, akkor is.
Én nem szeretnék kérni semmilyen fájdalomcsillapítót. Most így gondolom, de ki tudja, hogy az adott helyzetben is tartom -e magam ehhez... :)Remélem igen !
34 heteske
Nagyon köszönöm a válaszaitokat. Szerintem ha lesz rá lehetőségem én is fogok kérni.
Könnyű szülés és/vagy jó babázást!
8:39-esnek: persze, tudom így utólag, hogy fájdalomcsillapítás nélkül szültem, de nem a szülési fájdalmak miatt sírtam, hanem mert fél órán keresztül a fájás szünetekben állandóan szúrták a hátamba azt a nagy tűt és az volt fájdalmas, mert az anesztes is már ideges volt és elég durván csinálta. A gátnál pedig azért sírtam, mert nem adtak varrásnál érzéstelenítőt, így anélkül öltögettek, az is vagy fél óra volt mire kész lett. Maga a szülés nem vészes, nem a szülés miatt rettentem el évekre.
Ha így lenne, akkor a második szülésem után alig másfél évvel nem lennék újra babás. :)
A második szülésnél mint írtam már nem volt idő fájdalomcsillapításra, semmire sem, mert nagyon gyorsan zajlott. Egyáltalán nem olyan fájdalmas a szülés, azzal sosem volt gondom.A gátnál is kaptam érzéstelenítést, nem fájt a varrás, csak kellemetlen volt. De még egyszer szurkálósdit nem akarok, még akkor sem ha elsőre sikerülne, mert mi van ha nem?
Inkább egy kis injekció vagy kéjgáz, de nélküle sem óriási szenvedés. Nagyon fel van fújva ez az egész szülés-fájdalom dolog.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!