Ha visszautasítom a gátmetszést, borotválást, beöntést, akkor ugye semmiképpen nem csinálják? Vagy lehet olyan, hogy az elutasításom ellenére megcsinálják?
#51 Ez az egész nem alakult volna ki, ha az orvosok mindent csak akkor csinálnának, amikor tényleg szükséges. És sajnos ha valami ennyire elharapódzik, akkor muszáj túlzásokba esni, ha változást akarnak elérni.
Ez az egész "gátvédelem" hülyeség nem jutna eszébe senkinek, ha nem rutinból vagdosnának, nyomkodnának mindenkit teljesen ok nélkül. A többi dolog elutasítása pedig már csak ennek a hozadéka.
Ja 53, csak addig fogják ezt csinálni ezek az okos utasíts el mindent mozgalom tagjai ameddig valami tragédia nem történik és nem kezd majd el valaki pereskedni egy kórházzal.
Ja, vagy lehet, hogy nem jutunk el idáig mert az orvos adott esetben nem hisztizni fog mint mindent elutasítok anyu hanem életet ment az önjelölt szülész parancsolgatásai ellenére is?
Azért az csak szerintem érdekes, hogy ilyen horrorsztorikat szinte kivétel nélkül csak olyanoktól hallani akik nem hajlandóak utánanézni a kórháznak és a zsebükbe nyúlni, hogy orvost fogadjanak hanem beesnek az első kórház ügyeletére? Aki választott kórházban, fogadott orvossal (+szülésznővel) szül olyantól ritkán hallok ilyen borzasztó sztorikat.
Utolsónak pedig annyit, hogy ez mind szép és jó, de egyrészt enni-inni egy esetleges altatás miatt nem lehet mert nagyon veszélyes lehet viszont inni a legtöbb helyen már hagynak. A borotválás, beöntés a legtöbb helyen már nem a protokoll része. Nekem kopoghattak volna, nem az angol királynő vagyok és úgy be voltam fordulva, hogy semmit nem hallottam, ha azon múlik sosem nyernek beengedést. Dönthettem én az epidurálról, a gátmetszésről és az orvosom mindent elmagyarázott majd rám bízta a döntést. A gátmetszést 10-ből 9 nő meg sem érzi eleve, a varráshoz pedig mindenhol adnak érzéstelenítőt. Szinte már mindenhol van szőr-bőr kontakt és aranyóra császármetszés után. Szoptatási tanácsadó mindenhol van, az más kérdés ha bunkó de van, inkább a kismamákat kéne edukálni mert a nagy többségük úgy megy oda, hogy olyan sötét mint az éjszaka ami a szoptatást illeti és gondold végig, hogy pl neked mennyire lenne türelmed 30 ilyennel foglalkozni (lehet mondani, hogy hát tanítsák meg ott, de érdekes én utána tudtam nézni mindennek és teljesen képben voltam mind a technikával mind az elméleti résszel és egy percig sem okozott nekünk gondot a szoptatás). Szinte már mindenhol anyatejjel svéd itatópohárból pótolnak vagy sehogy.
Azt pedig áruld már el nekem, hogy egy esetleges gátmetszés miben is veszélyezteti a gyereket?
Nem bírom, ha a gyereknek iskolát, angoltanárt, fociedzést stb keresel -> utánanézel, ha a kutyának orvost, kozmetikust, kutyasulit stb -> utánanézel, ha magadnak körmöst/edzőtermet/pszichológust stb -> utánanézel, ha a férjed autószerelőt, fodrászt vagy bármit keres -> utánanéz. Mindennek utána bírnak nézni az emberek csak a kórháznak nem, oda csak beesnek hogy itt megszülöm mert bárhol meg tudom szülni ez a természet rendje.
Mikor fogjátok már fel végre, hogy nem egységes rendszer van mindenhol? Hogy nem ugyanazok az elvek, a protokollok, a módszerek stb és nem várhatod mindenhol ugyanazt, mert te hiába vársz el valamit az idegen orvos nem mehet szemben az árral érted. Ugyanakkor nem hordhatod el az összes kórházat sem mert valahol az egyikben nem tetszik a szisztéma.
Aki pedig nem tud valamit az kérdezzen, menjen oda és kérdezzen, senkit nem küldenek el, hogy éhezzen a gyerek nincs idő erre. De pl amikor én szültem olyan teltház volt, hogy küldtek haza akit lehetett, nem volt idő mindenkinek egyesével a szájába rágni mindent, de aki kért az kapott segítséget minden téren. Rengeteg olyat látok aki akar szoptatni és azt hiszi ez a világ legtermészetesebb dolga ami megy magától mint a karikacsapás és ezért nem néz utána a hogyanoknak hanem majd a gyerek szája adja aztán mint a filmekben megy is egyből. Tudjuk hogy ez nem egészen így van és szülés után jön a meglepetés.
"ilyen horrorsztorikat szinte kivétel nélkül csak olyanoktól hallani akik nem hajlandóak utánanézni a kórháznak és a zsebükbe nyúlni, hogy orvost fogadjanak hanem beesnek az első kórház ügyeletére? Aki választott kórházban, fogadott orvossal"
Az én horrorsztorim egy olyan klinika központban esett meg, ami híresen bababarát és hivatalos protokoll szerint teljesen beavatkozásmentes problémamentes esetben. Szoptatásbarát. Aranyóra biztosított. Az újszülöttet sehova nem viszik.
Fogadott orvosom volt, az akkori sztárszülész, akit mindenki agyondícsért, velem meg elszúrt mindent amit lehetett.
43-as voltam. :/
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!