Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Ha visszautasítom a gátmetszés...

Ha visszautasítom a gátmetszést, borotválást, beöntést, akkor ugye semmiképpen nem csinálják? Vagy lehet olyan, hogy az elutasításom ellenére megcsinálják?

Figyelt kérdés
2020. jún. 18. 22:28
1 2 3 4 5 6 7
 41/61 anonim ***** válasza:
81%
#40 bocs, de hülye vagy. Remélem nem orvos vagy nővér. Van egy értékhatár, amit, ha átlépsz megnéznék és kész. Mert kilógnak az adatait az átlagból. Ha indokolt a csm, nem fognak elmarasztalni.. Bármilyen protokolltól eltérhetsz amúgy, ha meg tudod indokolni szakmailag. Az "én így hallottam", "mi eddig így csináltuk", "nem olvastam az új ajánlásokat", "én így szoktam" azok nem indokok...De amit írsz, az itthon megy így, hogy olyan kódokat meg diagnózisokat kapsz, hogy meglegyen a statisztika, meg a pontok, amúgy tojnak rád, és kb. a beteg véleménye az utolsó. Hány olyat láttam, hogy valaki nem fogadta el a kemoterápiát-joga van, felvilágosítást megkapta- aztán, amikor bekerült valami vérzéses szövődménnyel, mindenki csesztette meg az orra alá tolta, hogy na így jár, akinek nem kell a kezelés. Egy haldoklóval nem beszélhetsz így, és MINDEN BETEGNEK/EMBERNEK JOGA VAN DÖNTENI A TESTÉRŐL. Ha itthon erőszak ér, max. írhatsz róla egy fb bejegyzést és ennyi. Ha pl. Ausztriában bepanaszol egy szülő nő, hogy indokolatlan volt szerinte a császár vagy a gátmetszés, nem ő van elküldve a francba, hogy a hülye hisztis P*csa mit képzel,fogadjon el minden, ami vele történt és pont, hanem megnézik, te jól jártál-e el. Igen, van itthon sok jó orvos, több barátom és ismerősöm is, próbálunk is harcolni az ilyen csökevények ellen, mint te, akik a hűbérrendszer teljhatalmú uraként látják az orvosokat, vagy ők maguk tetszelegnek ebben a szerepben.
2020. jún. 19. 01:24
 42/61 anonim ***** válasza:
71%
És igen kedves #40-es, amiről írok az a minőségbiztosítás meg minőségellenőrzés, amik itt számodra a fejlett Magyarországon lehet, hogy ismeretlen fogalmak. És mégis ki az atyaúristen az orvos, hogy őt ne kelljen ellenőrizni?! Az eszem megáll ettől.. És mondom, mindezt orvosként írom, aki itt is ott is dolgozott már.
2020. jún. 19. 01:32
 43/61 anonim ***** válasza:
100%

Saját statisztikám: 2 órás kitolási szak, vákuum, vágás és óriási repedés tokától bokáig. 1 oxigénhiányos gyerek, akiről ezt letagadták a kórházi záróban.

Talán, talán jobban jártam volna, ha időben lépnek... (és inkább egy még nagyobb vágás csinálnak a hasamon ahelyett hogy várják, hogy "természetesen" megszülessen)

2020. jún. 19. 08:46
 44/61 anonim ***** válasza:
70%

4500 grammos baba, 1.5 órás kitolás (nem, nem haltam bele), teljes gátvédelemmel.

Borotválás és beöntés sem volt. Köszönöm szépen, a hüvelyem ugyanolyan, mint szülés előtt. Szülés után se volt semmi fájdalmam. Nem kötelező velejárója a szülésnek a vágás, de olyan orvos kell, aki meg tudja ítélni, valóban kell-e.

2020. jún. 19. 08:51
 45/61 anonim ***** válasza:
81%
Szerint az nem követendő példa, hogy külföldön nem figyelik a szívhangot. Konkrétan az én babám meghalt volna valószínűleg. Egy fájánál majdem nullára esett a szivhangja és toltak a műtőbe.
2020. jún. 19. 09:55
 46/61 anonim ***** válasza:
63%
Szerintem is nagyon sok rossz dolog van nyugaton. Hogy konkrétan le se szarjak a kismamákat terhesen, hogy szülés alatt nem figyelik a szívhangot (? Nem tudom ez hol bevett szokás, de szörnyű) stb. Ha kell a császár műtsenek. Ha kell a metszés, metszenek. Olyan orvosokat kene képezni, akik megtalálják a helyes utat. Mikor kell és mikor nem. Ne legyenek már beszarva egy császártól statisztikai alapon mert azt csúnyán megszívhatja az anya egy nyomorék gyerekkel. ( és hiába mondja itt valaki, hogy de ha indokolt nem. Ilyen nincs, senki soha nem akar ellenőrzést. És amúgy is inkább egy indokolatlan császár, mint egy nyomorék gyerek, de kinek mi) Felesleges hiszti ez a gatmetszes valóban. Ha el lehet kerülni kerüljék. Itt senki nem írta, hogy ragaszkodik hozzá feleslegesen, uh az egyik válaszoló nem tudom, kivel vitatkozik. De ha kell a gyerek vagy az ő érdekében, akkor kell. Barátnőm pont attól parázik, hogy Dániában egyáltalán nem vágnak és hogy vajon így mekkorát fog szakadni kontrollálatlanul. Meg hogy ott is kényszer a természetes szülés minden áron. Hat en drukkolok neki nagyon, hogy minden rendben menjen. Nem kell túlmedikalizalni a szülést, de pont annyira igen, hogy semmiféle kockázattól ne kelljen tartanom sem nekem sem a gyerekemnek.
2020. jún. 19. 10:21
 47/61 anonim ***** válasza:
28%
Nyugi, utolsò, Dàniàban is vàgnak, ha szüksèges. Ott 5% a gàtmetszèsek arànya. Mègsincs több sèrült gyerek ès vègbèlrepedès.
2020. jún. 19. 11:00
 48/61 anonim ***** válasza:
56%

Rajtam erőszakkal (+ sűrűn alázva) végigvitték a tipikus horrorprotokollt: beöntés, hanyatt fektetés, kikötözés, oxy jól felcsavarva, tolófájások nélküli, irányított nyomatás, mivel nem haladt kifelé a gyerek (nyakán és hátán, tehát 2x-esen rajta a köldökzsinór), ezért hasbakönyöklés, saját bevallásuk szerint is(!) óriási gátmetszés, amit még összevarrni sem sikerült rendesen.

Nos, aki szerint ez jó (jobb) és kell: használhatatlan roncs lettem odalenn, alap, hogy bepisilek, és ha nem tudok elég gyorsan futni, akkor be is kakilok. Pedig megcsinálták az istenített, szentséges gátmetszést, mert az annnnnyira szuper dolog... Ja, a hasbakönyöklés miatt méhnyakrepedésem is lett ám. A gyerek pedig ultragáz, bár annak más előzményei is vannak (pl. GDM), de nagyban rontott az állapotán ez a hentes szülesztés. Ma már én is visszautasítanék MINDENT! Ne csináljanak több kárt, mint amennyi magától is lett volna...

2020. jún. 19. 11:02
 49/61 anonim ***** válasza:
74%
Utolsó, sajnálom ami veled történt de azt azért tegyük hozzá, hogy ezek a szövődmények nagyon ritkák, másrészt jó fogadott orvossal ilyen bánásmódra azért elég kicsi az esély.
2020. jún. 19. 11:32
 50/61 anonim ***** válasza:
79%

48 amit te írsz az a másik véglet. Senki nem beszélt arról továbbra sem, hogy ennek így kéne lennie. Arról volt csak szó, ha szükséges, vágjanak. Nálad nyilván valóban a császár lett volna a normális megoldás. Amúgy neked sem a gatmetszes volt a probléma, sokkal több sebből vérzik a ti történetetek sajnos. Főleg egy GDM előzménnyel...

Dánia újból. És az vajon miért jó hogy a 20. heten csináljak az utolsó uh-t? Barátnőm keresett kint egy magyar orvost, hogy legalább uh-t csináljon már neki többet. Hozzáteszem 5!! vetélés utáni terhessegrol beszélünk. És volt amelyik már felidősen született halva. Nekem meg a 30. heten kerestek szívrendellenességeket, hogy már a szülés előtt tudni lehessen ha baj van, mert akkor nyilván nem természetes szülés lett volna. Végig nézték a kzs véráramlását. A lepény érését. Ne mondd már, hogy normális dolog, hogy nyugaton nem gondozzák normálisan a terhességeket?! Mikor pont félidőben túl látnak egy csomó mindent meg történhetnek nagy tragédiák.

Továbbra is azt mondom, valami aranyközépút csak nem ártana ebben az országban. Nagyon nem éreznem magam biztonságban egy holland vagy dán protokollban.

2020. jún. 19. 11:51
1 2 3 4 5 6 7

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!