Ha visszautasítom a gátmetszést, borotválást, beöntést, akkor ugye semmiképpen nem csinálják? Vagy lehet olyan, hogy az elutasításom ellenére megcsinálják?
Saját statisztikám: 2 órás kitolási szak, vákuum, vágás és óriási repedés tokától bokáig. 1 oxigénhiányos gyerek, akiről ezt letagadták a kórházi záróban.
Talán, talán jobban jártam volna, ha időben lépnek... (és inkább egy még nagyobb vágás csinálnak a hasamon ahelyett hogy várják, hogy "természetesen" megszülessen)
4500 grammos baba, 1.5 órás kitolás (nem, nem haltam bele), teljes gátvédelemmel.
Borotválás és beöntés sem volt. Köszönöm szépen, a hüvelyem ugyanolyan, mint szülés előtt. Szülés után se volt semmi fájdalmam. Nem kötelező velejárója a szülésnek a vágás, de olyan orvos kell, aki meg tudja ítélni, valóban kell-e.
Rajtam erőszakkal (+ sűrűn alázva) végigvitték a tipikus horrorprotokollt: beöntés, hanyatt fektetés, kikötözés, oxy jól felcsavarva, tolófájások nélküli, irányított nyomatás, mivel nem haladt kifelé a gyerek (nyakán és hátán, tehát 2x-esen rajta a köldökzsinór), ezért hasbakönyöklés, saját bevallásuk szerint is(!) óriási gátmetszés, amit még összevarrni sem sikerült rendesen.
Nos, aki szerint ez jó (jobb) és kell: használhatatlan roncs lettem odalenn, alap, hogy bepisilek, és ha nem tudok elég gyorsan futni, akkor be is kakilok. Pedig megcsinálták az istenített, szentséges gátmetszést, mert az annnnnyira szuper dolog... Ja, a hasbakönyöklés miatt méhnyakrepedésem is lett ám. A gyerek pedig ultragáz, bár annak más előzményei is vannak (pl. GDM), de nagyban rontott az állapotán ez a hentes szülesztés. Ma már én is visszautasítanék MINDENT! Ne csináljanak több kárt, mint amennyi magától is lett volna...
48 amit te írsz az a másik véglet. Senki nem beszélt arról továbbra sem, hogy ennek így kéne lennie. Arról volt csak szó, ha szükséges, vágjanak. Nálad nyilván valóban a császár lett volna a normális megoldás. Amúgy neked sem a gatmetszes volt a probléma, sokkal több sebből vérzik a ti történetetek sajnos. Főleg egy GDM előzménnyel...
Dánia újból. És az vajon miért jó hogy a 20. heten csináljak az utolsó uh-t? Barátnőm keresett kint egy magyar orvost, hogy legalább uh-t csináljon már neki többet. Hozzáteszem 5!! vetélés utáni terhessegrol beszélünk. És volt amelyik már felidősen született halva. Nekem meg a 30. heten kerestek szívrendellenességeket, hogy már a szülés előtt tudni lehessen ha baj van, mert akkor nyilván nem természetes szülés lett volna. Végig nézték a kzs véráramlását. A lepény érését. Ne mondd már, hogy normális dolog, hogy nyugaton nem gondozzák normálisan a terhességeket?! Mikor pont félidőben túl látnak egy csomó mindent meg történhetnek nagy tragédiák.
Továbbra is azt mondom, valami aranyközépút csak nem ártana ebben az országban. Nagyon nem éreznem magam biztonságban egy holland vagy dán protokollban.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!