Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Kevésbé értékelendő anyaként,...

Kevésbé értékelendő anyaként, az aki nem szül, azokkal szemben akik igen?

Figyelt kérdés

Gondolok itt most az örökbefogadásra, vagy pedig a béranyaságra. Egyik sem az okból, mert az esetleges anya terméketlen lenne, hanem "csak" azért, mert ódzkodik a szüléstől és nem szeretne rajta végigmenni.

Szerintetek emiatt, az anyai szerep lekicsinyül, vagy nem ez számít?

2020. máj. 24. 13:09
1 2 3
 1/22 anonim ***** válasza:
35%
Örökbefogadásra váró gyerek is nagyon sok van, én ezt a részét nem ítélném el,hisz nekik is ugyanúgy joguk lenne egy családban felnőni. A bér anyaságról kicsit azért más a véleményem, de nem szeretnélek sértegetni, úgyhogy azt megtartom magamnak. Azt is tarsd azért szem előtt, hogy amennyiben képes lennél szülni, akkor kibirnád,mindenki kibirta és a gyerek iránti szereteted is jobban kitudna alakulni.
2020. máj. 24. 13:11
 2/22 anonim ***** válasza:
77%
Szerintem semmi köze nincs a szülésnek vagy nem szülésnek,ahhoz,hogy valaki jó anya vagy sem. Ahogyan a császár, természetes szülés sem meghatározó tényező. Számomra mindegy milyen okból nem szül, nem tud vagy nem akar, ha a gyermekét úgy ellátja, hogy garantálja a testi, lelki fejlődését, normális körülmények között felneveli, számomra ugyanúgy anya. Ellenben például az olyan nővel aki megszüli ugyan a gyerekét de nem, vagy csak alig gondoskodik róla, elhanyagolja.
2020. máj. 24. 13:16
 3/22 anonim ***** válasza:
76%
Nem ettől függ, ki milyen anya. Ellenben a terhességtől, szüléstől való pszichés félelem terápiával javítható.
2020. máj. 24. 13:19
 4/22 anonim ***** válasza:
35%

A kettő azért különbözik.

Örökbefogadással egy idegen gyereken segítesz.

Béranyaságnál viszont kibéreled más méhét, hogy a te biológiai gyerekedet kihordasd. Utóbbi szerintem igen, elítélendő, ha nem szorulnál rá, mivel a másik nő viszi vele vásárra a bőrét.

2020. máj. 24. 13:20
 5/22 anonim ***** válasza:
37%
A szülés csak egy nagyon rövid ideig tartó dolog, elhanyagolható ahhoz az időhöz képest amíg felneveled. Én eü okok miatt nem vállalhatok másodikat, béranyaság itthon nincs, legközelebb ukrajnában lehet, de kell hozzá papir, hogy beteg vagy, nem eshetsz teherbe és nagyon drága is, ez nem úgy megy, hogy félek a szüléstől hordja ki más. Biztosan minden elintézhető, de neked megér 10 milliót a béranya, vagy inkább elviselsz egy 30 perces császárt?
2020. máj. 24. 13:26
 6/22 A kérdező kommentje:

Köszönöm az eddigi válaszokat.

#5 az az igazság, hogy körülöttem rengetegen szültek. Én mindig is szerettem volna gyereket vállalni, de nagyon sok negatívumot, "rémhírt" hallottam a szülésről. Persze sokan mondják hogy megérte, de ettől függetlenül megszenvedtek vele rendesen, amely következményeket vont maga után. Szeretném ezeket a dolgokat elkerülni, főleg hogy császárral sem lenne sokkal jobb móka.

2020. máj. 24. 13:35
 7/22 anonim ***** válasza:
0%

Eme eretnek eszperente nyelvezettel fejezem erre esetre eme rekenye elvemet.

Mely ezesetben nemet jelent!

Nem kevesbe ertekelhetem eme helyzetet. Mert nem eleve ember egyed lehet helyzetben ehhez.

Már-ki

2020. máj. 24. 13:36
 8/22 anonim ***** válasza:
42%

Ha csak kényelmi, esztétikai szempont, akkor mit fog kezdeni később a gyerekkel, ha más áldozatot kell érte hozni? Majd kiszervez mindent szakembereknek, mintha a gyerek csak valami hobbi, házi kiskedvenc lenne? Ez olyan ridegtartásos, mindent irányítani akaró, katalógusból válogatós, pénzért felelősségáttolós hozzáállás. (Ha viszont hiába küzdött érte vagy van valami reális félelme, ami miatt nem ajánlott szülnie, akkor teljesen oké.) De mivel ezeket úgysem tudom meg, ezért inkább a jót feltételezem.

A béranyaság szerintem plusz azért gáz, mert nekem ez már túlságos beleavatkozás a természetbe, aminek nem ismerheted a hatásait a gyerekedre, aki fontosabb kellene legyen ennél, és ezen túl erkölcsileg is "fura", ha fizetsz valakinek, aki a testét bocsátja áruba.

2020. máj. 24. 13:40
 9/22 anonim ***** válasza:
45%

Nem elìtélendő, de lehet hogy érdemesebb par alkalom pszichoterápiaval rendbe tenni, mint a több éves örökbefogadási varolistan végigmenni (itt zarojelben megjegyzem, hogy a kicsi babakra, nem roma gyerekekre tobb éves, tobb 100 várakozós varolista van, es nem "segít" rajtuk, aki ilyen okból fogadna örökbe, hanem elveszi a lehetoseget olyan pároktól, akiknek tényleg nem lehet! Sőt lehet a szüléstol odzkodas mint motivacio miatt a pszichologiai alkalmassagot sem kapna meg. Természetesen ha tobb éves, hátrányosabb helyzetű, sérült gyereket is elfogad, akkor tényleg "nemes cselekedet".)

A beranyasag meg egyrészt nem engedélyezett, meg olyan költséges, hogy egyszerűen nem éri meg ezt az utat választani, ha valaki tudna szulni.

2020. máj. 24. 13:41
 10/22 anonim ***** válasza:
40%

A jó anyaság nem azzal függ össze, hogy ki hogyan szül vagy nem szül. Mint ahogy pl azzal sem, hogy ki szoptat vagy nem szoptat, mert ezzel is szeretnek sokan dobálózni. A jó anyaság az majd a szülés UTÁNI 18-20 évben mutatkozik meg!

Szerintem semmi gond nincs azzal, ski 8niabb örökbefogad, hisz rengeteg gyermek vár egy szereti családra. Ahogyan a béranyasággal sincs semmi baj szerintem. Nem kevés pénzt kapnak ők ezért és ÖNKÉNT vállalják, tehát kar jönni azzal, hogy "ő viszi vásárra a bőrét". És? Önszántából, senki nem fog fegyvert a fejéhez, hogy márpedig igen is hord ki és szüld meg más helyett. Ő vállalja, innentől nincs miről beszélni. Teljesen meg tudom érteni, ha valaki nem szeretne 9 hónapnyi terhességet és egy embertelenül fájdalmas szülést végigcsinálni, vállalva minden testi és lelki változást, ha egyszer van aki helyettem ezt önként megcsinálja. Ha tehetném, én is a béranyáságot választanám, kár hogy itthon ez nem legális..

2020. máj. 24. 13:44
1 2 3

További kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!