Tényleg van olyan nő akinek csak kissebb fájdalommal jár a szülés?
Én három gyereket szültem. Az első szülés 3,5 óra volt, nagy volt babám feje, és így kicsit lassabban haladt lefelé, végig kaptam oxitocint és nagy fájásaim voltak, az utolsó fél óra az tényleg nagyon rossz volt.
A második szülés nagyon gyors volt, és alig járt fájdalommal. Lényegében fájás nélkül tágultam ki, a terhesség vége fele éreztem a medencém tájékán a feszülést, és lényegében mikor a szülőszobára kerültem, szinte már tolófájások jöttek. 2. gyerekem a szülőszobára beesés után 40 perccel már meg is született. A 3. mindenestül volt 2óra. Dokim mondta, hogy nagyon nyitott és felpuhult a méhszáj, másnap menjek be, ügyeletes lesz és megrepeszti a burkot. Bementünk férjemmel, a burokrepesztés után 1h45perc múlva már megvolt a baba. Tényleg nagyon minimális fájásom volt, a szülőszobán lényegében 1óra a burokrepesztés után azzal telt, hogy vártuk hogy induljon be a szülés... jött egy-két fájás, és utána már nyomhattam is.
A dokim azt modnta, hogy nagyon jó alkatom van a szüléshez. :)
A szülés könnyen ment nekem, de a regenerálódás nehezen és szoptatni sem bírtam egyik gyereket sem.... minden nem mehet könnyen.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!