Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Milyen császáros élményetek...

Milyen császáros élményetek volt? Melyik kórházban szültetek?

Figyelt kérdés
leírnátok hogy hogy éltétek meg a szülést?esetleg a szülés rövid történetét?
2010. júl. 29. 16:17
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Szia!

Én 2008-ban a Szent Istvánban szültem császárral.

Hátfőn reggel döntöttek az indítás mellet 41 hetes voltam.Meg vizsgáltak mondták jöjjek be másnap reggel akkor indítanak.Kedd reggel csomaggal mindennel be mentünk, megvizsgáltak, közölték zárt a méhszály, jöjjek vissza este felhelyeznek egy ballont ami kinyitja és pár cm-re kitágítja a méhszályat, majd Szerda reggelre.Este vissza mentünkeste 9kor felrakták a ballont, páromat haza akarták küldeni, hogy majd csak reggelre fog kiesni, és akkor kezdődnek majd a dolgok. 11kor megvizsgáltak, a szülésznő megkérdezte akarok-e még az este szülni, és kivette a ballont, ls burkot repesztett.Még jó hogy a párom nem ment haza. Egy óra múlva kaptam oxitocint, mert nem jöttek rendszeres fájások, után a 2 percenként jöttek 1 perces fájások.1/4 3kor szóltam uramnak intézzen valami fájdalomcsillapítót.Egy óra múlva jött a doki (ügyeletes, a fogadott dokim nem volt hajlandó bejönni), mert ketten is szültek egyszerre. Rá nézett a ctg-re és közölte azonnali császár kell, mert rossz a baba szívhangja.(kiderült 2szer a nyaka köré volt tekeredve a köldökzsinór)

Altattak,már a folyóson tértem magamhoz amikor toltak a kórterembe.Aznap még nagyon nehezen mozogtam amikor már fel kelhettem, de másnap már jobban voltam.Mikor Vasárnap reggel haza engedtek már szaladgáltak.Párom úgy szólt rám itthon hogy dobjam el a szennyes kosarat, majd ő megcsinálja, de ne emelgessek 4 napos műtéti heggel! :)

Most elvileg 38 hetesen kell mennem UH-ra ott dől el hogy szülhetek-e rendesen, vagy megint csázsár kell.A heg vastagságától, és a baba méreteitől függ.De mondta a 39 héten mindenképpen meglesz, vagy műtéttel, vagy indítja a szülést, ha szülhetek rendesen.

Nagyon szeretnék rendesen szülni, de ha azt mondja császár az se fog zavarni.A lényeg hogy a baba egészséges legyen.

A fiam után kicsit sajnáltam, hogy nem szülhettem meg,de nem bántam hogy így alakult, mert legalább egészséges, és nem történt semmi baja, sokkal rosszabb lett volna, ha oxigén hiányos állapot lép fel nála és beteg gyerek születik, vagy neadj isten meghalt volna!

Mindenkinek jó egészséget kívánok, aki babát vár annak majd (természetes)könnyű szülést, és jó egészséget a babának! :)

35+2h kismami

2010. júl. 30. 13:34
 12/14 A kérdező kommentje:
én is szeretnék mindenkinek boldog babázást kívánni és köszönöm a válaszokat!
2010. júl. 30. 20:33
 13/14 Andika82 ***** válasza:
Tegnap előtt 21:00. Bocs, hogy belekérdezek, de, hogy érted, hogy elment az érzéstelenítő hatása? Mindent éreztél? Légy szíves meséld el!
2010. júl. 31. 11:54
 14/14 anonim ***** válasza:

Tegnap előtt 21:00

Egyszerűen kezdett kimenni az érzéstelenítő.Az elején még furcsálltam is(mivel rutinos császáros vagyok:),hogy fájdalmat érzek.Mire ezt kigondoltam már élesen éreztem,borzalmas volt ahogy cibáltak két oldalról!Ekkor már szóltam,hogy mi a szitu,odaugrott az anesztes,belém nyomott vmi szert amitől azonnal elmúlt a fájdalom,kicsit mintha vmilyen drog lett volna,tudatomnál voltam de mintha minden olyan "rózsaszínű"lett volna!Aztán megkaptam ennek a szernek a semlegesítőjét és egy pillanat alatt kitisztultam:)Hát röviden ennyi!!!!

2010. júl. 31. 15:54
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!