Milyen császáros élményetek volt? Melyik kórházban szültetek?
mind a két lányomata Jánosban szültem császárral. Az elsőnél dec 25-én este elment a ynákdugó és mivel már a 41. héten voltunk, befektettek, éjszaka szivárgott a magzatvíz és reggel 8-kor amikor megvizsgált a dokim, azt monta, hogy magas burokrepedés volt, megyünk szülni. 2 órát hagyott vajúdni, nem voltak fájások, nem tágultam, így mentünk a műtőbe. 11-kor már kifele toltak és minden rendben volt velem és a babával is. Viszont a műtőben kicsit megemeltem a fejem és emiatt még újévkor is alig tudtam vánszorogni. Nagyon fájt a fejem. A kórházban töltött napok amúgy jól teltek, élveztem, hogy már én is anyuka vagyok és a lányom ott van mellettem. 5 ágyas szobában voltam, sokat tanultam a szobatársőimtől. Ők tetteék cicire a lányomat és ők tanítottak pelenkázni. A nővérek oda sem hozták a lányomat az első nap, csak annyit mondtak, hogy Anyuka a baba jól van, pihenjen majd találkoznak.
A második lányomat 2 évvel később szültem már sokkal rutinosabban, de mivel feynegető hegszétválás volt, így december 15-én program császár lett belőle. 7-re mentünk, fél 1-kor már a lányommal voltam (igaz csak fekve láttam). Nagyon jó volt az altató orvosom, másnap hajnalban felállított az éjszakás nővér, nem fájt a vágás, nem fáj a fejem és reggel saját lábamon mentem át a piciért. Most 2 ágyas szobában voltam, nagyon élveztem a nyugalmat. Most én segítettem a szobatársnőmnek. :) Karácsonyra már én takaírottam ki a házat és díszítettem fel a fát a nagyobbik lányommal.
Össze sem lehet hasnolítani a két császáromat, mégis miond a kettőre jó visszagondolni. Az első az mindig is első marad, de a másodiknál meg jó volt a biztonság.
Fontos, hogy ne emeld fel a fejed, sokat igyál és pihenj. Én vittem be magammal gurtnit hogy künnyebben fel tudjak kelni az ágyból és szívószálat meg fél literes palackot. úgy könnyebb fekve inni.
Tatabányán császároztak, nagyon gyorsan lezajlott maga a műtét, kb.10-15 perc, az előkészületek tovább tartottak. nagyon jól viseltem a műtétet, hála Istennek semmi komplikáció nem volt, utána is hamar fel tudtam állni, minden rendben volt és tejem is van, jó sok!
szóval nekem csak jó élményeim voltak.
42-ik hétre született, egy hétig másnaponta indítgattak oxival.
Éjfélkor elindultak a fájások, délután háromkor megcsászároztak, gyengült a szívhang, beszorult stb....
Amikor beszúrták a gerincbe a szurit megkönnyebültem, és bekábultam a fáradságtól, csak arra emlékszem hogy egyszer csak a hasamra tettek valami forró mozgolódó dolgot, megmutatták, aztán már a szobába tértem magamhoz.
Szia!
Salgótarjánban szültem a Szent Lázárban fogadott orvosnál. A kiírt napon befektettek, másnap OTT (oxitocin terhelés) nem indult meg a szülés, az orvosom azt mondta egy hetet várni kell hátha megindul magától, nem indult, ezért egy hét múlva reggel 7-kor felrakott egy zselét, jöttek a fájások, de nem nyíltam, másnap reggel 7-kor még egy zselét, már kibírhatatlan fájások voltak, de még mindig nem nyíltam rendesen, kaptam fájdalom csillapítót, két félét is, de EDA-t sajnos nem, és másnap még kaptam oxitocint is 4 órán keresztül de a babám szíve már nem bírta, gyakran lelassult a szívhang ezért délelőtt 10-kor megcsászároztak. A papíron az állt, hogy sikertelen szülésindítás és szívhang probléma. Én nem várom a következőt szülést, legszívesebben újra császárral szülnék mert szinte 0 volt a felépülési idő, de ezt a 3 nap kínt kihagynám. Lakik a közelben egy másik anyuka aki szintén így járt mint én, ő azt mondta soha többet nem fog szülni.
Szt Imrében szültem ,programozott császárral,faros volt.Nagyon fájt a gerinc érzéstelenítés a többit nem éreztem,se a katétert-bár azt rosszul vették ki és hetekig sikítoztam a fájdalomtól mikor pisiltem.
Nagyon nehezen jöttem rendbe,kb 6hét volt,nekem az izmaim fájtak nagyon a sebre nem emlékszem,Járni nem bírtam szinte .10perc volt egy 20másodperces út mire megtettem.Kb egy hónapig ki sem mozdultam a lakásból,nem beszélve,hogy júliusban szültem és nagyon meleg volt. 4hét múlva szülök újra és bízom benne,ki jön rendben a másik kicsi fiam is,mert ő befordult rendesen minden rendben lenne elvileg vele...36h km
Szia!3 császárom volt:
1.Debrecen,fiúnk végig harántfekvéses volt ezért a 14 órás vajúdás alatt óránként próbálták megfordítani:))Gondolhatod milyen fincsi volt...Végül betoltak a műtőbe és fél óra múlva meglett egyeske:)
2.Eger,sima terhesség,végig fejvégű baba,délben elkezdődtek a fájások,este 11-kor szülőszoba(NST)majd éjjel vissza küldtek a szobánkba,hogy ezek csak jóslók:)Így másnap reggel 8-g 3 ujjnyira tágultam némán,egyedül,9-kor bejött a dokim aki semmit sem tudott az éjjeli vajúdásról(nem szóltak Neki,átvertek),burkot repesztett.Már lassan jöttek a tolók ekkor elment ketteskénk szívhangja,így azonnali császár de.11-kor.
3.Eger,a két előző miatt vajúdás nélküli programozott császár.Műtét közben kiment az érzéstelenítő....Ezt kapd ki:))))
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!