Hogyan lehet lelkileg felkészülni a szülésre?
Első baba lesz. Már csak pár hetem van a szülésig. Kezdek kicsit izgulni, hogy milyen lesz ugyanakkor már nagyon kíváncsi is vagyok hogyan fog kinézni😊
Azt olvastam a vajúdás a rosszabb a kitolás már nem. Mégis amikor már fél napja vajúdik valaki azt hogy lehet túlélni? Van valami amire tud az ember gondolni? Előbb-utóbb jön az az állapot amikor már csak befelé figyel az ember. Ki hogyan élte meg a vajúdást?
Bennem az van most, hogy nagyon sok nő van aki mit meg nem adna azért hogy vajúdjon egyáltalán, hogy kisbabája lehessen. Akiknek éveket kell várni erre és még addig is mennyi procedúrán kell átesniük. Persze pont ez az hogy vajúdás közben nem biztos hogy az lesz bennem hogy tulajdonképpen szerencsés vagyok hogy ebben a helyzetben lehetek. 😬
Jókat írtak eddig :) a vajudas nem egész végig szörnyen fájdalmas, kb. a 2 perces fajasoktol olyan, hogy semmi masra nem tudsz gondolni. De van az egésznek egy íve, és tudhatod, hogy minél jobban faj, annál közelebb a vége. Egyébként nagyon fáj, de olyan tudatallapotban lehet lenni, hogy egyszerűen elfogadod hogy ez történik es ez kell ahhoz hogy megszülessen a babád. És semmi rossz nincs abban, ha ugy érzed fájdalomcsillapitast kérsz, mikor en kértem már a vége felé volt es epiduralt már nem adtak, de a gáz is jo volt, sokat segített, olyan megnyugvás jar át tőle. Összesegeben nekem, ha nem is azt mondom hogy nagyon jó, de semmiképp sem rossz élmény a szülés.
Hogy egy kis rosszat is írjak, engem a szülés után a felépüles, a gatseb, belső sérülések, es a tejbelovelles miatti láz viselt meg, gyenge voltam, nehéz volt bármit is csinálni, ezért jo ha van segítséged. De ez is egyedi, lehet hogy neked könnyen megy majd a felépüles.
A vajúdás egyre jobban fáj, a vége nagyon rossz már. Nekem megkönnyebbülés volt a kitolásnál, hogy nyomhatok végre. És ahogy kint van, elillan az összes fájfalom. Kétszer szültem.
Könnyű szülést kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!