Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogyan lehet lelkileg felkészü...

Hogyan lehet lelkileg felkészülni a szülésre?

Figyelt kérdés

Első baba lesz. Már csak pár hetem van a szülésig. Kezdek kicsit izgulni, hogy milyen lesz ugyanakkor már nagyon kíváncsi is vagyok hogyan fog kinézni😊

Azt olvastam a vajúdás a rosszabb a kitolás már nem. Mégis amikor már fél napja vajúdik valaki azt hogy lehet túlélni? Van valami amire tud az ember gondolni? Előbb-utóbb jön az az állapot amikor már csak befelé figyel az ember. Ki hogyan élte meg a vajúdást?

Bennem az van most, hogy nagyon sok nő van aki mit meg nem adna azért hogy vajúdjon egyáltalán, hogy kisbabája lehessen. Akiknek éveket kell várni erre és még addig is mennyi procedúrán kell átesniük. Persze pont ez az hogy vajúdás közben nem biztos hogy az lesz bennem hogy tulajdonképpen szerencsés vagyok hogy ebben a helyzetben lehetek. 😬

2020. ápr. 28. 10:13
1 2
 11/14 anonim ***** válasza:
100%

Jókat írtak eddig :) a vajudas nem egész végig szörnyen fájdalmas, kb. a 2 perces fajasoktol olyan, hogy semmi masra nem tudsz gondolni. De van az egésznek egy íve, és tudhatod, hogy minél jobban faj, annál közelebb a vége. Egyébként nagyon fáj, de olyan tudatallapotban lehet lenni, hogy egyszerűen elfogadod hogy ez történik es ez kell ahhoz hogy megszülessen a babád. És semmi rossz nincs abban, ha ugy érzed fájdalomcsillapitast kérsz, mikor en kértem már a vége felé volt es epiduralt már nem adtak, de a gáz is jo volt, sokat segített, olyan megnyugvás jar át tőle. Összesegeben nekem, ha nem is azt mondom hogy nagyon jó, de semmiképp sem rossz élmény a szülés.

Hogy egy kis rosszat is írjak, engem a szülés után a felépüles, a gatseb, belső sérülések, es a tejbelovelles miatti láz viselt meg, gyenge voltam, nehéz volt bármit is csinálni, ezért jo ha van segítséged. De ez is egyedi, lehet hogy neked könnyen megy majd a felépüles.

2020. ápr. 28. 14:35
 12/14 anonim ***** válasza:
100%
Én az elején nem is tudtam hogy vajúdok.. Délután kezdődtek apró kis csipkelődések a derekamban. Egész nap nem is törődtem velük, hiszen már minden bajom volt a terhességem végén :D este azonban beállt egy rendszer, illetve az erősségük is változott. Akkor kezdtem el gondolkodni hogy hoppácska ez lehet már az.. Pattintottam a férjem, hogy szerintem induljunk a kórházba mert lehet van valami.. Akkorra a fájásaim olyan erősek lettek, hogy a mai napig nem tudom hogy öltöztem fel, mentem le a lépcsőn, és szálltam be az autóba. A derekam fájt akkor is, az autóban már a hasam alja is vele együtt. Szinte szünet nélkül. Éjszaka fél 2-re értünk a kórházba, egy órára rá megszületett a kislányom. Hálát adok az égnek hogy ilyen gyorsan lezajlott az egész, és azok a nők akiknek ez sokáig elhúzódik, istennők a szememben :D
2020. ápr. 28. 16:04
 13/14 anonim ***** válasza:

A vajúdás egyre jobban fáj, a vége nagyon rossz már. Nekem megkönnyebbülés volt a kitolásnál, hogy nyomhatok végre. És ahogy kint van, elillan az összes fájfalom. Kétszer szültem.

Könnyű szülést kívánok!

2020. ápr. 29. 14:33
 14/14 khniki ***** válasza:
Az a 9 hónap című könyvet olvastam. Elég jól leírja szerintem, mikor mi történik szülésnél, kb mit fogsz érezni. Engem egyetlen meglepetés ért, vajúdáskor a derékba sugárzó fájdalom. Na az nagyon rossz volt, el sem tudtam volna képzelni ezt az érzést. Szerencsére viszonylag rövid ideig tartott ez a rész. :) Mindenesetre ezt leszámítva olyan volt, mint amire számítottam. Persze egy idő után elfáradsz, ha sokáig vajúdsz és passzívabb leszel. Ha teheted, egyél csokit, szőlőcukrot, bármit, ami energiát ad.
2020. ápr. 30. 19:58
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!