Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Miért vállalnak olyan emberek...

Miért vállalnak olyan emberek 3-4 gyereket, akik egyet is alig tudnának normálisan felnevelni?

Figyelt kérdés
Miért ilyen felelőtlenek sokan, hogy annak ellenére vállalnak gyereket, hogy biztosítani tudnák nekik amire szükségük van? Nem luxusra gondolok, csak alapvető dolgokra, egészséges környezetre és egy boldog gyermekkorra.

2020. ápr. 23. 14:58
1 2
 11/17 anonim ***** válasza:
88%
Őszintén? Ők pontosan azért élnek rosszul, mert buták, ez a kettő nagyon gyakran összefügg. Értelmes ember például ugye felfogja, hogy minél több gyereke van, annál többet költ, ezért ezt mérlegelve vállalja. Nekik szerintem le se esik, hogy minden újabb gyerekkel egyre lejjebb csúsznak egzisztenciális értelemben.
2020. ápr. 23. 18:20
 12/17 anonim ***** válasza:
28%

#11-es. Mivel a fajfenntartás a legősibb, legalapvetőbb, legfontosabb motivációja minden élőlénynek , ezért butaság azt gondolni, hogy a buták sajátossága a szaporodás. Itt a halál kultúrája viaskodik az élet kultúrájával.

Azzal, hogy én nem hozok világra gyerekeket, látszólagos kényelmet és gazdaságot elérhetek, de elsősorban azt érem el, hogy a génállományomat nem adom tovább a fajfenntartáshoz szükséges elegendő számú utódnak, és ezzel az őseim küzdelmeit, szenvedéseit fölöslegessé teszem, sárba tiprom még az emléküket is. A meg nem született gyerekeim, unokáim helyét a fajfenntartás menetét ügyesebben kihasználó, bár nálam sokkal butább emberek gyerekei fogják elfoglalni.

A fajfenntartás le van szarva, az evolúció mehet a fenébe, mert én legalább okos vagyok, szaporodjanak csak a buták! Ez nem butaság?

2020. ápr. 23. 19:07
 13/17 anonim ***** válasza:
100%
12: Senki nem mondta, hogy egyáltalán ne szaporodjanak. De miért nem elég 1 annak, aki magát is alig bírja eltartani? Miért kell 3-4-5, vagy akár még több? Egyáltalán egy szóval se említettem, hogy aki értelmes, az nem szaporodik. Csupán meggondolja, mennyi gyereke legyen. Nekem is van gyerekem, kettő, mert én ennyit normálisan el tudok tartani. De két minimálbéres, vagy közmunkás embernek mi a francért van 5-6? Na, ez a butaság része.
2020. ápr. 23. 19:41
 14/17 A kérdező kommentje:

Igazad van, tényleg a szegényebb helyeken sokkal több gyereket vàllalnak, akkor is ha nyomorban élik le az életüket (pl. Afrika). Ez tény. De attól, hogy tény, attól ugyanolyan ostobaságnak tartom. Nem gondolom, hogy jó a gyereknek a nélkülözés. Igen, tudom azt is, hogy a nékülözés mást jelent Afrikában és mást Európában.

A gyerekkorom boldogtalanságához az is hozzájárult, hogy engem sose szerettek úgy, mint a testvéreimet, mert én lány vagyok, ők meg fiúk.

Az utolsó mondatodból csak annyi az igaz, hogy félelemből nem vállalok egynél több gyereket. Mert félek, hogy nem tudok megadni neki mindent, amit szeretnék, és mert nem akarom, hogy fikarcnyi esélye is legyen annak, hogy nem tudom majd őket ugyanúgy szeretni grammra pontosan. A többi (lustaság, nagyravágyás...) viszont nevetséges.

2020. ápr. 23. 19:41
 15/17 anonim ***** válasza:
28%
Ne haragudj kérdező, nem személyeskedni akartam, általánosságban gondolom jellemzőnek a jelenlegi fiatal felnőttek körében a lustaságot és a nagyravágyást, mint motivációt, és a különböző félelmeket, mint gátló tényezőt.
2020. ápr. 23. 21:53
 16/17 A kérdező kommentje:

Nem haragszom, biztos van olyan is, aki lustaságból nem akar gyereket, de ezerféle élethelyzet, érzelem, körülmény, sérelem, anyagi nehézség, rossz emlékek, eü probléma...nincs egy általános séma, hogy ki miért vállal vagy nem vállal annyi gyereket, amennyit épp “elvár” a társadalom.

Nekem a kérdésem lényege az volt, hogy sok gyerek születik olyan családba, ahol nem engedhetnék meg maguknak, anyagilag és érzelmileg is ehanyagolják őket. És ez szomorú.

2020. ápr. 23. 22:09
 17/17 anonim ***** válasza:
A legtöbb a csp miatt mert b@szik elmenni dolgozni. Inkább csinálják a gyereket ágyba főbe, sajnos ez a többség.
2021. máj. 13. 21:21
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!