Egy átlagos hány gyereket bír normálisan felnevelni?
2. válaszolóval értek egyet. Mi albérletben vagyunk, abból is az olcsóbbat sikerült kifogni, de még így is alig jövünk ki. El nem tudnám képzelni, hogy gyereket vállaljak így, hiszen mi is épphogy csak megélünk a kettőnk fizetéséből.
Anyum és nevelőapám sem voltak sohasem gazdagok, mégis velem együtt 4 gyereket felneveltek/nevelnek, mondjuk azt hozzátenném, hogy zsebpénzt soha nem kaptam tőlük, a rám eső költségeket a gyerektartásból fizették, amit édesapám adott nekik, ahogy a kollégiumot, étkezést, jogosítványt, stb, szintén apukám és nagyszüleim fizették. Nagyobbik öcsém nagyszülőktől kapott jogosítványra való pénzét is elkérték tőle, merthogy nekik éppen akkor nagyobb szükségük volt rá, meggyőződésük, hogy a gyerek dolga támogatni a szülőt.
Ezzel én egyáltalán nem értek egyet, ha valaki gyereket vállal, főleg 4et, akkor adjon is meg nekik mindent, ne a gyerek pénzét kérjék már el, mert ez nagyon nincs rendben. Meg ne azt várják, hogy mikor jön meg a családi, mert más jövedelmük nem igazán van.
Szóval én ha valaha is gyereket vállalok, csak biztos anyagi háttérrel teszem.
A kérdésre válaszolva, több gyereket is fel lehet nevelni, csak kérdés hogy hogyan és milyen körülmények között.
Miért gondolod, hogy minden a pénzen múlik?
Mi anyagilag megtehetnénk, hogy legyen még egy gyerekünk, de mégsem lesz. Mert fizikailag, szellemileg és logisztikailag elég egy.
Kettő mellett már nem lennénk kiegyensúlyozott család.
Szóval nekünk nem a pénz miatt nincs több gyerekünk.
És neked mi az "átlagos"? Mi a "normálisan felnevelni"?
Ezek relatív dolgok.
1 max. 2 gyerek
2 gyerekes anyuka
Az "atlagos" csalad maga se el "normalis" szinvonalon, az a nagy budos helyzet.
A sajat szinvonalan fel tud nevelni 1/2-t kb.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!