Egy átlagos hány gyereket bír normálisan felnevelni?
két minimálbéres szülő nem igen tud gyereket vállalni úgy ma Magyarországon, hogy az a gyerek ne nélkülözzön alapvető dolgokban. két minimálbérből az albérlet meg a rezsi+kaja is alig jön ki.
ez a büdös nagy igazság.. egyes politikusok meg papolnak,hogy legalább 3 gyereket szüljenek a nők. de abba nem gondolnak bele,hogy mégis mi a fenéből tartsák el őket? főleg,hogyha az anya bevétele kiesik amíg otthon van.
nem azt mondom,hogy ne vállaljunk gyereket. de akik egyet is alig tudnak eltartani, azoknak nem kéne 3-4 gyereket vállalni szerintem. mert csak a gyerekek szívják meg.
de az az igazság,hogy pont azok vállnak sok gyereket akik magukat is alig tudják eltartani.
akik meg sokat keresnek vagy nem vállalnak, vagy max 1-2t.. legalábbis én ezt látom a környezetemben. persze vannak kirívó esetek, de ez az általános.
szerintem mindenki érzi és látja,hogy a fizetésük mire elég. mennyi marad ki hónap végén. esetleg nemhogy kimaradna,kölcsön is kell kérniük , mert mínuszban vannak. ezeket át kell gondolni és úgy dönteni gyerek kérdésben,hogy hányat.
nekem pl az is fontos szempont, hogy külön szobájuk legyen a gyerekeimnek. meg hogy meg tudjak adni nekik minden alapvető dolgot. kb 300 ezerből már albérlet mellett is meg lehet élni 3 főnek szerintem. különösebb nélkülözés nélkül.
"nekem pl az is fontos szempont, hogy külön szobájuk legyen a gyerekeimnek. meg hogy meg tudjak adni nekik minden alapvető dolgot. kb 300 ezerből már albérlet mellett is meg lehet élni 3 főnek szerintem. különösebb nélkülözés nélkül."
Hol akarsz te 300ezerbol megelni gyerekekkel, ugy, hogy kulon szobajuk is legyen, es meg meg is eljetek?
Legyen 3 gyerek, az mar egy negyszobas lakas, minimum 150-200+rezsi csak az alberlet...
16: na latod, meg alul is becsultem.
De jo, legyunk elnezobbek, nem muszaj belvarosban lakni, lehet lakast kivenni Bekasmegyeren vagy Erden, mittudomen, de meg akkor se nagyon lesz olcsobb.
Ocsemnek egy kis szoba-konyhas garzont berlunk most Gyorben, 70ezer + rezsi. Mikor keres egeszpontosan 70ezret palyakezdokent...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!