Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Őszintén mennyire durva egy...

Őszintén mennyire durva egy szülés? Természetes és császáros szülésre is kíváncsi lennék, akik mar át élték főleg azoktól 🙊

Figyelt kérdés
2020. ápr. 21. 16:12
1 2 3 4
 21/36 anonim ***** válasza:
70%
Nekem az első brutális volt, vesegörcsöm volt, ami szülés előtti napokban kezdődött. Természetes úton született a babám, 4200 gramm és 55 cm volt. Nagyon féltem a második szüléstől. Szerencsére gyors volt, természetes úton született a kicsi is, 4850 gramm és 56 cm-rel. Nagyon egyszerű szülés volt vesegörcs nélkül. :) Végig azt mondogattam magamnak, hogy minden egyes fájdalommal közelebb kerülök a babámhoz. Nem kell félni, minden megy magától!
2020. ápr. 21. 22:05
 22/36 anonim ***** válasza:
70%

Császáros voltam, a műtét nem gáz, utána brutál, nagyon magas fájdalomküszöböm van, de szívem szerint meghaltam volna utána kb 8-10 napig, olyan fájdalom..

2 év telt el, még a hasam mindig érzékeny és fáj..

Csak ha nagyon muszáj legyen ez opció.

2020. ápr. 22. 00:04
 23/36 anonim ***** válasza:
70%

1. Csaszar: magzatviztol szamitva 4orara meglett, nagyon tagultam es faros volt. Gerincerzestelenites fajas kozben beadva nem kellemes, mutetet nem erzed, utana viszont az orzo utan fel kell allni mozogni, en elajultam a zuhany alatt, szerencsere a nover elkapott. Ezt leszamitva relative gyorsan felepultem.

2. Termesztes szules, magzatviz elfolyt, 4ora mulva baba, jott mint egy agyugolyo, utana nagyon kimerultem, kaptam 2 adag vert es 6napig tartottak bent minket. Onnantol szinten gyors felepules.

Nem tudok es nem is szeretnek horrorsztorikkal szolgalni es ezzel magadon sem segitesz, joparszor azert is van csaszar mert az ember raparazik es a teste nem engedi "ki" a babat, annyira fel a szulestol.

Amikor kibujik hatalmas euforia van, nem faj mar akkor semmi. Vegig arra gondoltam szulesek kozben h mar csak orak percek valasztanak el a gyermekeimtol. Azert ez mar joval belathatobb ido mint amikor hetekig malmoztam a nagy hasammal h mikor indul mar be??? Szoval en orultem amikor elkezdodtek es relative sokaig kitartott a lelkesedesem, vitt elore szules kozben.

2020. ápr. 22. 02:29
 24/36 anonim ***** válasza:
21%

Itt mindenkinek nagyon magas a fájdalomküszöbe, de majd belepusztulzak a szülésbe.....

Kedves kérdező! A szülésre tudatosan készülni kell! Tornázással, táplálkozással, meditációval. Persze, hogy fáj, ki kell tágulnod és ki kell nyomnod egy kb. 3 kilós kisbabát, de közel sem élvenyúzás meg társai. ( persze csak, ha hagynak vajúdni oxy nélkül) Ajánlom Ina May Útmutató szüléshez, valamint Marie F. Mongan A szülés, ahol én irányítok c. könyvét. Életet adni csodás dolog, a fájdalom nem céltalan közben. Ne hagyd magad megfélemlíteni, ne olvass "horrorsztorikat", hanem bízz magadban ,ismerd meg a tested és engedd, hogy szülés alatt az ösztöneid és ne az eszed irányítsanak. A mai világban a nők egyrészt betegesen rettegnek a szüléstől, másrészt egymást rémisztgetik segítségnyújtás helyett. Örüljünk a császárnak, mert sok életet megmentett es megment ma is, van, hogy szükség van rá. Viszont ez a sok programcsászar értelmetlen. Valaki, ha tehetné szatyorban hordaná ki a gyereket. A születés ki van találva, ami közben történik hasznos. Kicsit sajnálom, hogy itthon vannak nagyon lemaradott szülészetek, de már sok helyen pártolják a természetes szülést.

2020. ápr. 22. 12:33
 25/36 anonim ***** válasza:
80%
Kedves utolsó válaszadó! Tény, hogy értelmetlen rémítgetni a kérdezőt, de hogy mindent lila ködbe borítunk a szüléssel kapcsolatban, az még inkább felesleges és haszontalan. Én a 13. hét óta tudatosan készültem a szülésre gátizomtornával, meditációs foglalkozásra, kismamajógára jártam, szülésfelkeszítőre, dúlával találkoztam, elolvastam pont az általad ajánlott könyveket is, mégis borzasztó élmény maradt. Nagyon rosszul esik az a hozzáállás, hogy azért maradt rossz élmény a szülés, mert "nem készültünk rá eleget". Magyarán a szülésélmény csak tőlünk függ? Abszolút nem! Egy rossz hozzáállású orvos, egy rosszkor elejtett és meghallott megjegyzés, egy felesleges mesterséges beavatkozás, egy közönyös szülésznő, egy rossz póz megválasztása/belekenyszerítés, akármiyen apróság ilyenkor be tud zavarni és az egészből trauma lesz. Van, aki jobban viseli a fájdalmat és van aki nem, akinek egy ujjelvágás is halálos sérülés, annak túrót sem fog érni a meditáció meg a rákészülés. Vannak sikerrel alkalmazható technikák, de a ránk maradt írásos emlékekből egyértelműen kiderül, hogy a szülés a mesterséges beavatkozások ideje elôtt sem volt habostorta és virágeső, aztán mondjuk nem tudom egy középkori parasztasszony mennyit meditált szülés előtt még mennyit készült rá. Aztán néha belehaltak, el kellett fogadni. Manapság belehalni szerencsére a legritkább esetben szoktunk, de legyen kedves senki ne bagatellizálja el azok véleményét, akinek nem volt pozitív élmény a szülés.
2020. ápr. 22. 13:36
 26/36 anonim ***** válasza:
16%

Rendben utolsó, akkor rémiszgessétek egymást továbbra is... Mint, ahogy te is leírtad neked is milyen szörnyű volt, ez a jó hozzáállás... Régen a császár és a koraszülött intenzív hiánya miatt volt magas a halandóság, akiben nem harántba volt a gyerek és terminusra szült, az akkor is túlélte.

Kérdezőnel továbbra is azt tanácsolom, hogy pozitív szülésélményeket olvasson, mert az, hogy leírják, hogy soha semmi nem fájt még ennyire és rettenetes volt, nem segít. Ez olyan, mintha minden egyes autóba ülés előtt halálos balesetre készülnél. Bármennyire is nem tetszik sokaknak, a szülés alapvetően természetes. És rz egy olyan téma, ahol a gyk-n meg a wmn-en negatív túlsúly lesz mindig, mert, aki jól élte meg, ritkán írja le. A császár és a pvn is lehet jó élmény, az anya-és csecsemőhalandóság a fejlett világban elenyésző.

2020. ápr. 22. 16:22
 27/36 anonim ***** válasza:
25%

Ismét az előző vagyok.

Még annyit, hogy nem kötelező szülni. Aki egy ujjvágást se bír, vagy retteg a vérvételtől is, az hogy várja el, hogy a szülés ne trauma legyen? Max. ha mélyaltatásban veszik ki belőle a gyereket. Sok nő azt felejti el, hogy a terhesség és a szülés nem csak róla szól, hanem ott van egy másik emberi lény is, akit mi hívtunk életre. Ezért nem kedvelem a szétfájdalomcsillapítózást, kényelmi opcionális császárt jó sok pénzért meg a terhesség alatti kritikátlan felhízást. Dehát az önzőség meg önsimizés korát éljük. Kinek, nem inge... ( mint az előttem válaszolónak, aki leírja, hogy mindent megtett, nem úgy jött össze.. Na bumm, van ilyen is, a lényeg a MINDENT megtett dolgon van, a többi nem mindig választás kérdése sajnos)

De én továbbra is örülök, hogy nem rettegtem,sokkal rosszabb lett volna, és a pozitív megerősítést támogatom ( olyat korábban sem írtam, hogy nem fáj..) Szép szülést mindenkinek! 😊

2020. ápr. 22. 16:42
 28/36 anonim ***** válasza:
81%
Itt az volt a kérdés, hogy őszintén írja le, kinek milyen volt. Akinek rossz élmény volt, az ugyanúgy lehet őszinte, mint akinek rossz. Nem hiszem, hogy akárkinek akármilyen élmény volt, itt helye van a kioktatásnak, hogy ők nem tettek meg mindent, érezzék magukat szarul mert nekik rossz élmény lett. Mindenki a kérdésre válaszolt akármilyen élmény is volt neki. Természetesen ha készül a szulesre a kérdező (torna, meditáció, légzés stb.) , az ártani nem árthat, ez biztos.
2020. ápr. 22. 18:40
 29/36 anonim ***** válasza:
75%

"mint az előttem válaszolónak, aki leírja, hogy mindent megtett, nem úgy jött össze.. Na bumm, van ilyen is"

Őszintén leírtam, milyen szülésem volt. Rossz élmény marad, kész, pont. Erre legyintsünk csak nyugodtan, ez önsimizés meg nyápic dolog, nem kell vele foglalkozni, el se olvassa senki, nem számít. De azzal, hogy ha valakinek pozitív, gyönyörű élmény azzal igen, azt részletezzük, ajnározzuk, dicsőítsük, osszuk meg a másikkal! Na szerintem ez képmutatás. A szülés nem habostorta, ezt mindenki aki szült, tudja. De a teljes, árnyalt, nem rózsaszínnel lefestett képhez az is hozzátartozik, hogy kijöhet ez egészen rosszul is, és igenis, erre is fel kell készülni, ilyenről is kell hallani. Mindent meg kell tenni az elkerülése érdekében, de számolni kell vele. És ez nem rémisztgetés, hanem őszinte vélemény.

2020. ápr. 22. 20:19
 30/36 anonim ***** válasza:
24%
#26-os vagyok. Vannak gyógyult, kezelés alatt lévő onkológiai betegeknek csoportok. Az emberek beszámolnak a kemoról, műtétről, sugárról, csontvelő átültetésről a többieknek és biztatják egymást. Sosem hangzik el olyan, hogy "élve megnyúztak", "szörnyű volt, majd belehaltam", "a kemó 12. órájában már üvöltöttem".. Azért mert biztatják egymást, és pozitív élményeket mesélnek, hogy ne összecsinálva menjen az embertársuk az első kezelésre. És ott pl. sok esetben csak 50% esélye van a túlélésre, míg a szülésnél itthon 17 anyát vesztünk el 100 ezer szülésnél. ( 0,00017%) Én nem állítottam, hogy a szülés habostorta, de pl. engem kifejezetten zavart, hogy mindenki -amúgy khm. elég erősen szubjektív- horror szülésélményeit hallgattam. Mondjuk azért annyira mégse lehet "élvenyúzás" ( hát ettől a hasonlattól totál kiakadtam), ha a legtöbben nem álltak le egy gyereknél, hanem szültek még. De Angliából, Hollandiából közel sem ilyen rémséges történetek jönnek elő. Ez részben az előrehaladott szülészeti protokollnak, részben a felvilágosultabb anyáknak köszönhető. Én nem vagyok "elvakult szülés szektás", engedtem a branült is, ha veszély lett volna a császárt is ugyanúgy engedtem volna. De nagyon sok múlik a hozzáálláson, és jó pár VBAC-os ismerősöm elismerte a 2. szülésnél, hogy a szüléselakadást ő maga okozta az első esetben. Szerintem itthon ma nem azzal tűnsz ki, ha biztatod a terhes nőket, hogy szép élmény a szülés és ne féljenek, hanem akkor lógsz ki a sorból, ha nem traktálod őket a traumás szülésélményeddel. Ez végtelenül szomorú. Mint, ahogy az is, hogy, aki felvállalja a testtzdatát és a felkészültségét, azt rögtön lehurrogja a többi nő, aki tragédiának élte meg a saját vajúdását. Tényleg, mintha kb. a legveszélyesebb dolog lenne a világon... Agyrém.
2020. ápr. 22. 23:40
1 2 3 4

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!