Hogy lehet kivitelezni azt, hogy az apa semmi "durva" dolgot ne lásson szülés közben?
Nálunk is az volt a terv, hogy a fejemnél lesz. Aztán kisebb komplikáció, őt félretolták, így végül premier plánba látott mindent. A dokinőm a hasamon térdelt, az ügyeletes orvos meg kézzel tágított.
Beöntést nem kaptam, így produktum is sikerült az ágyra...
Szóval mindent látott.
De azt is, hogy a fiunk csak félig volt kint, és már felsírt. Meg hogy a szüléskor barna volt a szeme. Kb 1 perc múlva bekékült, azóta is kék. És Ő vágta el a köldökzsinórt.
Most 6 éves a fiunk, teljesen rendben van a házasságunk minden téren.
Neked kell tudnod, mit "bír" a férjed, és előre letisztázni vele, hogy ha esetlegesen lát ezt-azt, zavarni fogja-e.
AZ sem jó, ha bent van, de te azon aggódsz, nehogy olyat lásson, amit te nem akarsz, és nem figyelsz a szülésznőre, meg a picire.
Akkor inkább ne legyen bent, és akkor biztos nem lát olyat, amit te nem akarsz.
Ha viszont csak te feszengsz, ő meg nem problémázna ezen, akkor szintén jobb előre letisztázni, hogy ezen ne kattogj!
2-es vagyok, én örülök, hogy bent volt, mert sokmindent ő mesélt el utólag, amikor én már nem nagyon érzékeltem a környezetet a fájdalom miatt.
És fájásoknál masszírozta a derekam, ami életmentő volt akkor nekem.
Ő is örül, hogy bent volt.
Szerintem azon kívül, hogy előre megbeszélitek, hogy ne nézzen oda, mást nem nagyon tehetsz, hisz a szülés eleve nem egy "tiszta" dolog. Lehet ott kaki, pisi, de a vajúdás sem szép látvány, hányhatsz is, büdösre izzadhatsz, el is ájulhatsz. Láttam olyan szülést ahol úgy akadt el a baba, hogy anyukát négykézlábra fordították és mint a kisbocit húzták ki a babát. Az se volt szép látvány és apukának nem nagyon volt hova mennie, mint a premier plánba. Na, ott volt minden (széklet, kifordult ökölnyi aranyér, meg maga a látvány, hogy egy férfi kéz lóg ki a nejedből kb alkar középig...).
Ha ezeket nem bírja el a kapcsolatotok, akkor gondoljátok át az apás szülést, mert ott és akkor már késő lesz.
Mindkétszer a fejem mellett volt, máshol szerintem nem is lehetett volna, azt mondta hogy mindent látott, de őt érdekelte is! (Én csak a hasamat láttam és annyi vért amennyi a babán volt...)
Simán el is lehet fordulni, nem kell oda nézni és kész!
Nekem nagyon jó volt hogy bent volt!
(Semmi nem változott közöttünk)
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!