Kezdőoldal » Gyerekvállalás, nevelés » Szülés » Hogy lehet kivitelezni azt,...

Hogy lehet kivitelezni azt, hogy az apa semmi "durva" dolgot ne lásson szülés közben?

Figyelt kérdés
Szeretnénk apás szülést de én attól félek, hogy ha látja a párom amikor kíbújik a baba máshogy fog nézni rám később.. Sok olyan történetet hallottam ahol válás lett a vége mert a férfi már nem tudott nőként nézni a nőre és tönkrement a szexuális életük is. Nem szeretnék kockáztatni. Meg ő egyébként is kicsit rosszul van a vértől. Nyílván azt mondom, hogy nem fog ilyen történni velünk de sose lehet tudni. Arra gondoltam, hogy ha végig a fejemhez áll akkor nem fogja látni a kitolást. Szerintetek?

2019. máj. 14. 14:39
1 2
 11/20 anonim ***** válasza:
70%
Az öcséméknél egyszerűen kiment a tesóm a kitolásnál, a vajudásnál végig bent volt, szerintem ez egy jó megoldás.
2019. máj. 14. 16:02
 12/20 anonim ***** válasza:
100%

Szerintem beszéljétek át, mire számíthat, és ha már nem bírja a helyzetet, menjen ki, vagy forduljon el, ha nem tud kimenni. Beszéljétek meg, hogy ez téged nem bánt (ha így van). Az a lényeg, hogy mindenkinek jó legyen.

Nekem a fejemnél volt, fogta a kezem, később önszántából kíváncsiskodott, talán nem így tervezte, de inkább azt mondom, nem tudta ő sem, hogy fogja bírni. Az egy felfokozott lelkiállapot, akkor a babára koncentrálnak. Nekünk nem okozott problémát. És örültünk, hogy bent volt (nekem nagy lelki segítség volt).

2019. máj. 14. 16:18
 13/20 anonim ***** válasza:
100%
Nálunk is bent volt, eleinte csak a fejemnél, aztán elakadt a baba, és kb csak neki hittem el, hogy bízzak magamban, ott a feje, látja a kis fejét, látja hogy jön, nyomjak meg, kint lesz. Nagy segítseg volt, hogy mellettem állt. Azt hittem nem fogja bírni, de bírta, sőt végig higgadt volt és nyugodt. Ha a párod nem bírja, akkor a fejednél marad. De a férjem azt mondta, hogy a zsinór elvágás volt az egyik legvéresebb rész, ara készítsd fel.
2019. máj. 14. 16:40
 14/20 anonim ***** válasza:
59%
Vannak olyan férfiak akik apás szülés után,megundorodnak a feleségüktől.
2019. máj. 14. 17:54
 15/20 anonim ***** válasza:
67%
5# ha valakit ezèrt hagy el a fèrje vagy nem tekint rà nôkènt mikor ezeket èlte àt, hogy vilàgra hozza a közös gyereket, akkor azèrt a “fèrfièrt“ nem kàr...
2019. máj. 14. 19:58
 16/20 anonim ***** válasza:
100%

Nálunk is bent volt férjem. Alapvetően nem volt "választás", mert már a gyerek tervezéskor mrg mondta hogy szüléskor mindenképp bent szeretne lenne. Nekem pedig ez jól esett én is aakrtam5hogy bent legyen. Aztán ahogy közeledett a terhesség vége elfogott egy félelem hogy mi van ha megundorodik tőlem stb... Megbeszéltem vele azt mondta hogy akkor végig a fejemnél lesz és úgy nem fogja látni. Hát igen, végig a fejemnél volt és MINDENT látott. Ezt később mondta el, én abban a hitben voltam hogy úgy semmit sem lát. Vajúdáskor egyébként én minden fájásnál hánytam egyet az utolsó egy órában. Kitoláskor pedig férjemet is be vonták a doki meg a szülésznő, mert segíteni szeretett volna, így mondták neki hogy amikor nekem jön a fájás és nyomnom kell ő hátulról nyomja a hátamat, úgymond csomagoljon engem össze ezzel segítve a kitolást. Mindent csinált amit mondtak neki, majd a köldök zsinórt is ő vágta el. Nekem nagyon megnyugtató volt hogy ott volt. Ő pedig nem zsákbamacskára készült, előtte nézett szülős videókat hogy tudja mire számítson. Majd utólag mikor kérdeztem mit látott, el mesélte hogy mindent, ahogy jött ki a feje, és hiába volt előtte beöntés mégis nyomás közben történt kis "baleset" amit a szülésznő letörölt gyorsan de hát mégis látta. Majd a varrást is, meg ahogy a méhlepényt kézzel kaparják ki belőlem.

Ezekutan minden normális köztünk, az hogy ennyi mindent látott, másképp néz rám, de nem szexuálisan, hanem inkább mint "hősként". A szexuális életünkön semmit nem változtatott. Ugyanúgy kíván, a 6 hetet alig bírta/bírtuk kivárni. Azóta két év eltelt és ha rajta múlna minden nap szexelnénk :D

2019. máj. 14. 21:00
 17/20 anonim ***** válasza:

Nekem császár lett sajnos, de én kiküldtem a párom ahhoz is, hogy levetkőzzek. A műtőben is zavart, mert a sürgősség miatg nagyon feszült voltam, én egyedül szeretek lenni ha bajom van.

A császár őrzőben sem maradt ott.

Viszont a babát ő látta, fogta először.

2019. máj. 14. 21:15
 18/20 anonim ***** válasza:

Esetleg abban az esetben nem látna semmit, ha a fejed mellett állna, és tennének a lábadra egy lepedőt. De ilyet csak a filmekben láttam eddig.

Szerintem egy apás szülés akkor végződik válással, ha a férfi nem is igazán akart bent lenni szülésnél, csak kényszerítették, illetve ha nem volt tisztában vele, hogy hogyan is zajlik egy szülés.

Beszéljétek át, hogy mi fog történni (ha még nem tettétek), hogy nem egy szivárványon csúszik ki a baba bárányfelhők között. Hogy vértől, magzatvíztől, pisitől kezdve bármi előfordulhat. Az is jó lehet, ha megnéz néhány szülős videót, hogy tudja, kb. mire számíthat. Te ne nézz!! Mármint konkrét videót, de lehet találni neten animációkat arról, hogy hogyan megy végig a baba a szülőcsatornán, azok jók. :)

De a szülés utáni eseményekre is készítsd fel. Köldökzsinór elvágása, méhlepény megszületése, esetenként a méh áttapintása, varrás kívül-belül (ha szükséges)

2019. máj. 15. 08:28
 19/20 anonim ***** válasza:
0%

15. Simán megundorodhat a férfi, ez nem tudatos. Főleg ha nem is igazán akart bemenni a szülésre. Sok ilyen történet van.

Attól még lehet kár érte

2019. máj. 15. 08:48
 20/20 anonim ***** válasza:
15# baromsàg..
2019. máj. 15. 16:42
1 2

Kapcsolódó kérdések:

Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu

A weboldalon megjelenő anyagok nem minősülnek szerkesztői tartalomnak, előzetes ellenőrzésen nem esnek át, az üzemeltető véleményét nem tükrözik.
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!