Őszintén mennyire durva egy szülés? Természetes és császáros szülésre is kíváncsi lennék, akik mar át élték főleg azoktól 🙊
Ket szulesen vagyok tul, az elso huvelyi volt, de nagyon nem termeszetes, a masodik az volt. Az elso korhazi volt, traumatikus, a korhazi protokollnak megfelelo, fekvekitolas, hasbakonyokles, mehszajmasszazs, oxitocin, gatmetszes. Serultem testileg, lelkileg, honapokig tartott, mire el tudtam kezdeni szeretni a gyerekem, a szopiba is bezavart.
A masodiknal ezzel szemben (Nemetorszag, szuleteshaz) az utolso utani pillanatig otthon voltam szinte, amikor bementunk, akkor sem ctgzgettek, hanem szivhangot hallgattak csak, poziciovaltast javasoltak, fuggoleges pozra osztonoztek, a gatvedelem alap volt, az is, hogy nem vizsgalgatnak, nem repesztettek burkot, semmifele gyogyszert vagy fajdalomcsillapitast nem kaptam. Hatalmas atmerovel megszuletett gatvedelemmel a masodik babam, varrni sem kellett, nem repedtem, pedig az elsonel vagtak (o kisebb fejjel szuletett, mint a masodik). Mindket baba nagy sullyal szuletett. A kicsi szinte azonnal szopizott, gyorsan regeneralodtam.
Az elsonel sokaig onkivuleti allapotban orditottam, a kitolast meg sem vartak, csakhogy megvan a 10 centi, nyomjuk ki a gyereket, visszatartottak a visszacsuszast ellentamasztva a babanak, amirol akkor meg nem tudtam, hogy oxigenhianyt okozhat nala, es esett is a szivritmusa (oxitocint is kaptam, attol is eshetett), nagyon siros, folyamatos ringatast, testkozelt igenylo gyerek, a mai napig eleg konnyen kiborul, pedig mar 4 eves. A kicsi is visszacsuszott, de vele megvartak a tolokat, mobdtak, hogy nyugodtan visszacsuszhat, ez teljesen normalis, mindig kicsit elorebb jon, es ilyenkor jut oxigenhez. O egy tok nyugodt baba. Nala nem orditottam a kitolasig, vegig tudtam figyelni a legzogyakorlatokra, amik a mehszajat segitenek lazitani, pedig baromira fajt, de sokkal turhetobb volt. Amugy en mindenkit elkuldtem az anyjaba magamban :D es utana leirtam jo reszletesen, hogy eszembe ne jusson megegyszer :D De eszembejut, es szeretnek meg:)
Tudtam, hogy fáj, de nem tudtam,hogy van ekkora fájdalom. Pedig elég magas a fájdalomküszöböm. 8 órát vajúdtam, de az kemény volt. Elfolyt a magzatvíz és rögtön 5 perces fájások voltak. Mire a kórházba értem 3 percesek. Rövid időn belül a 2 percesek. Azok meg órákig. Borzasztó fájdalmas volt. KB megszűnt a külvilág.
A kitolás szerencsére gyors volt, kB 10 perc. Alig éreztem belőle valamit.
Az élve nyúzáshoz tudnám hasonlítani, pedig magas a fájdalomküszöböm.
Könyörögtem, hogy lőjenek fejbe már 7 óra vajúdás után.
Próbáltam az agyamban kiiktatni mindent, csak semleges dolgokra gondolni, ami nem vált ki semmilyen érzelmet, különben kibírhatatlan volt...
Így túléltem. 2x is. Egyik esetben sem volt lehetőség sajnos epidurálra a gyors lefolyás miatt...
Még egy harmadikat bevállalok (legfőképpen a párom miatt, neki még nincs gyereke) és ennyi volt, többet soha...
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!