Van olyan, aki nem tudta megszülni a méhlepényt? Mit csináltak vele?
én is minden érzéstelenítés nélkül szültem és semmi baj nem volt! a méhlepényt észre se vettem, csak hogy valami csusszanik ki a hüvelyemből, épp el tudták kapni;)
ha nem válik le, ált. először oxitocinnal próbálkoznak, ami összehúzódásokat okoz, ha akkor sem válik le, akkor leszedik. néha elég, ha csak meghúzkodják kicsit a köldökzsinórt, ha nem, akkor műtéti úton szedik le. ekkor egészen biztosan van érzéstelenítés! szülésfelkészítőn okosodtam:)
sok boldogságot, jó egészséget kívánok!
Nekem sajna az orvos szedte ki:-( 2 darabban,ráadásul egy db bent maradt,azt úgy szedték ki,h valamit felhelyeztek...de már nemtom mi volt,mert a fájdalom miatt már nem voltam képben.
Nem altattak,ott volt a dolog a szülőágyon.
Mindezek előtt 12 órát vajúdtam,érzéstelenítés nélkül.
Ettől függetlenül szeretnék még szülni:-)
(Második baba 1ébként,most 8 hetes.)Van már egy nagyfiam,ő sokkal simábban született.:-)
21:38-as vagyok.
Én sem tudom,miért nem altattak.Valami helyi érzéstelenítést kaptam,de mondanom sem kell,h mennyire használt.
Én már csak arra lettem figyelmes,h a dokim maszkot húzott,meg műtős sapit és a többiek is abban voltak.
Szerintem nem volt idő talán,h felvigyenek a műtőbe....Párom szerint az ágyról folyt már le a vér (bocsánat,h így leírom)és amúgy is mindenki kapkodott,dokim is ideges volt,szóval talán ezért.
Egyébként tényleg nagyon sok vért veszítettem,még a zárójelentésemen is vérszegényként tüntettek fel.Kinézett nekem egy transzfúzió is,de mivel jól voltam és jártam-keltem az osztályon,ezért visszautasíthattam.Kaptam helyette vérszaporító tablettát.
De nem akarlak elriasztani,nem ez az általános,h nem válik le.
A fiamnál pl azt sem tudom,h hogyan és mikor jött ki a lepény,mert olyan simán ment :-)
hidd el az esetek többségében simán megszabadulsz a méhlepénytől, csak szülés előtt az ember minden "hülyeséget" olvas és feleslegesen túráztatják magukat....
az EDA sokkal népszerűtlenebb, mint azt gondolják, én fájdalom csillapító nélkül szültem és másodszorra is majd úgy szeretnék, nem azért mert nem fáj, hanem mert az EDA-nak is vannak mellékhatásai és úgy tudom csak bizonyos tágulás után adják.....én kb 8 órát vajúdtam, ebből az utcsó fél-háromnegyed a kemény.....persze ez csak az én példám!
könnyű szülést és jó babavárást kívánok!
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2024, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!