Hány perces fájásal hivtatok mentőt?
Negatív komentett nem kérek
Nem nincs kocsink . És biztonságosabbnak látom a mentőt mint a taxit .
21. Nem vagyok hülye, viszont Te ezek szerint nem érted a társadalombiztosítás lényegét.
Itt a befizetés jövedelem, a részesedés szükséglet-arányos, ami a sürgősségi ellátásban fokozottan igaz.
Hiába mondasz bármit, hogy szerinted Neked mi jár a tb-dért, a valóságban a befizetett adód mennyiségétől függetlenül az jár, amire az állapotod alapján a szakmai szabályok alapján jogod van.
Ha indokolatlanul veszed igénybe a mentőellátást, meglopod a társadalmat és veszélyezteted mások ellátását.
Még egyszer írom, hogy egy nyilván nem a szülészeti vészhelyzetekre vonatkozik, hanem arra, aki ide leírta, hogy azért hív mentőt, mert taxira sajnálja a pénzt.
Ezért sok országban utólag kiszámlázzák a beszállítást, ami sokszorosa a taxiköltségnek.
"Igenis más kocsi jött mint egy sürgős esethez". Ha ez az elmúlt években volt, és az omsztól kértèl segítséget, akkor nem jöhetett más kocsi, helyszínre, a beteg telefonhívása alapján csak sürgősségi ellátást végző kocsi mehet, mert az omsz-nál csak ilyen van (más kérdés, hogy lehet olyan, hogy egy magasabb szintű felügyeletet igénylő beteget tervezetten kell egy kórházból a másikba szállítani, de azt is akut ellátó autó végzi, kevés és a mostani kérdés szempontjából irrelevans kivételtől eltekintve).
Akik a háziorvos által beutalt vagy kórházból hazaengedett betegeket 24 órás teljesítési kötelezettséggel fuvarozzák, azok magáncégek, és esetként nem mennek sehová, sőt az omsz semmiféle kapcsolatban nem áll velük).
OMSZ igen,és hidd el h nem minden auto egyforma,és meg tudom különböztetni a mentőt a betegszállítótól. (a gyengébbek kedvéért,hátha láttad,van sárga és "sima fehér")
Amugy a tb-t igenis kihasználom ha már egy nagy mütétemet nem képes támogatni,mehettem magánba,mert tb-re lusta megcsinálni az orvos(holott tudta mi a gondom,és azt tb alapon elvileg meg kéne müteni)
Szoval ha ez neked lopásnak minősül akkor az mi hogy amit meg kéne müteniük azt mégis sok százezerért kellett magánban megcsináltatnom?
11. Vagyok
Nálunk nincs Taxi
Az első taxis 20-25km-re van
Ahol a kórház is....
26. "Hidd el, hogy nem minden autó egyforma" - fent leírtam, milyen autók vannak.
És láttam már mentőt, vélhetően közelebbről, mint Te. Ismeretek nélkül arcoskodsz.
Kapcsolódó kérdések:
Minden jog fenntartva © 2025, www.gyakorikerdesek.hu
GYIK | Szabályzat | Jogi nyilatkozat | Adatvédelem | Cookie beállítások | WebMinute Kft. | Facebook | Kapcsolat: info(kukac)gyakorikerdesek.hu
Ha kifogással szeretne élni valamely tartalommal kapcsolatban, kérjük jelezze e-mailes elérhetőségünkön!